-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz superecneB #22499 üzenetére
Álló helyzetben nem szabad őket használni.
Az enyém full fényerőn kb 5 perc alatt úgy felmelegszik az asztalra kitéve hogy alig tudod megfogni, egyszer kétszer így felejtettem, mikor a szobába valamit meg akartam világítani, de még időbe kikapcsoltam. De menet közben nem lesz 40 pár foknál több. Persze függ a környezeti hőtől.
Legkisebb fényerőn ami nálam 300 lumen körül van, ott még légmozgás nélkül nagyjából elzörög, de úgy is melegszik rendesen.[ Szerkesztve ]
-
jenei92
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy régi Bianchi országúti kerékpárt.
56-os a váz mérete,de én csak 167cm vagyok nagy baj lenne ha nagyobb vázat használnék mint ami a méretemre van(51-52)? -
-
tvamos
nagyúr
válasz salieri. #22507 üzenetére
Azt hiszem igen...
Viszont ahol lakom, csupa dimbes-dombos-sziklas a videk, Szeretek ott maszkalin, de gyalog unalmas. Nem peregnek az esemenyek eleg gyorsan. Sajnos, ahogy oregszem, nem a regi mar a hatam, jo lenne kiprobalni, hogy a full telos gep mennyivel jobb a turistautakra, mint a Merida. (Ennyi.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
N.GÁBOR
aktív tag
Szeretnék rendelni ma egy sárvédő szettet az ebike-tól a Merida Crossway TFS 400-as bicómra.
Persze a funkcionalitás az első, de jó lenne, ha nem nézne ki túl hülyén.
Szerintetek melyik:
1. Noname
2. Velo UrbanA Velo Urban talán jobban tetszik, sportosabb. Viszont nem tudom, hogy az milyen vastag, bár gondolom a neve erre utal, így 42mm. Na meg ellene szól, hogy csak egy pálcás, így nem tudom, hogy van-e olyan stabil, meg a keskenyebb kivitel miatt elég jó-e, egyáltalán milyen széles célszerű.
Azt írják, hogy a rögzítéshez szükséges csavarokat nem tartalmazza a különböző vázméret miatt. Csavarokat is tudok ebike-ról rendelni?
Üdv
May the force be with you!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Bocs, lejárt a szerkesztési idő. Az első nem játszik mert nincs raktáron, helyette ez.
-
dqdb
nagyúr
válasz N.GÁBOR #22513 üzenetére
Felépítésre a noname jobbnak tűnik, mert a hátsó kerékre való elöl eléggé jól lemegy, hogy megvédje az első váltó környékét. Azonban ez piros kosaras, szóval keress inkább másikat, vagy hívd fel őket telefonon, hogy mire számíthatsz.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
Ezekkel a noname szarokkal annyi csak a probléma, hogy lehet belevágnak egy olcsó 350mA-es meghajtást aztán jó ha tudja a 200-300 lument..
Inkább veszek egy olyat amit tesztelt már valaki előzőleg és megközelítőleg maxon tudja a 600-800 lument, mint, hogy 8 ezer pénzért vegyek valami hulladékot.
undefined
-
félisten
Én is ezt az Extend típust néztem ki. Inkább kivárom, amíg megjön, de jobbat nem találtam sehol, még a drágábbak között sem.
Ha netán tudtok jobbat, szebbet, akkor nekem is jöhet az infó, épp én is trekking sárvédő vadászaton vagyok.
Erős, jól védő típust keresek, ami minél jobban néz ki.
Legszívesebben valami ilyen, vagy ilyen külsejűt vennék, ha létezne min. 50cm. széles változatban, erős, merev kivitelben.(#22517) ludsimon: Okés, nekem nincs személyes tapasztalatom ezekkel kapcsolatban, csak papíron elég jónak tűnt.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
sanzi89
addikt
válasz ludsimon #22517 üzenetére
Nekem valamiért nem tetszenek ezek a közvetlenül a kormányra helyezhető lámpák. Szerintem jobb venni egy sima kézi lámpát, és egy bilinccsel rögzíteni. Így ha kell - gyalogtúra, pecázás, otthon bármi - van egy normális zseblámpája az embernek, de bringára is rakható. Plusz olcsóbb. Nekem több, mint 2 éve teljesít szolgálatot ez a lámpa ezzel a felfogatással - igaz kicsit modolva, el kellett 90 fokkal fordítani a dolgot -. Atom biztos, sokkal jobb, mint a tépőzáras megoldás, az állandóan lötyög össze-vissza. Ennek a lednek a középső fokozata is bőven elég éjszakai bringázáshoz és ma már sokkal erősebb ledeket lehet kapni ennyiért. Persze ez az én véleményem csak.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
DonThomasino
veterán
Van egy ilyenem.
[link]
Kezdek rájönni, hogy a pedálnak semmi baja,
csak a kurv@ műanyag nyöszörög rajta.
Nincs vkinek ötlete mit lehet vele tenni?Gondoltam, veszek egy ilyet, ez masszívabbnak tűnik.
[link]
Esetleg vkinek van tapasztalta?Legjobb lenne ha fémből csináltatnék egy ilyet, csak az már nem érné meg.
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
ludsimon
veterán
225/39
[ Szerkesztve ]
undefined
-
hoffman_
nagyúr
Hű, 1000+ hozzászólás, mióta nem jártam erre
Én már be se merem írni, hogy még mindig vázra várok... Már megjöttek a Csepel nagykerbe! Ez is valami. Pisti(retrobringa) minden nap rájuk küld pár telefont és mailt, hogy mikor mehet értük, de semmi... "össze kell szerelni őket".
Elég durva üzletpolitika van a csepelnél. Az idei évre, 50, azaz ötven darab Csepel kerékpárt bocsátanak a magyarországi terjesztésbe, az összes többi külföldre megy, jóformán egymás-torkát-harapom típusú élet-halál harc megy az itthoni forgalmazásra váró vázszettekért és komplett bringákért. Eszement. A Csepel most valamit vagy nagyon jól csinál, vagy most szúr el valamit nagyon.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
ludsimon
veterán
Gyors és fontos kérdés.
Mivel tudom a hosszú nyeregcső okozta recsegő hangot elmulasztani?
Végre 250 km után sikerült fényt derítenem rá honnan jön a hang. Baromi idegesítő.
Tekerjek a nyeregcső végére szigszallagot?A zsír is csak ideiglenes megoldás nem?
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #22527 üzenetére
Csont száraz most a nyeregcső.
Újonnan vettem még nem mostanában és nem akartam a szép tiszta nyeregcsövet összemaszatolni.Megcsinálom, mert végül is fontosabb, hogy ne recsegjen, mert irtózatosan zavaró volt tegnap 100 km-en keresztül folyamatosan hallgatni.
undefined
-
dqdb
nagyúr
1 valós lumen = 1,5 MagicShine lumen, 1 valós lumen = 2-3 olcsó kínai lumen, a monitor kijelzője sokat elbír
A meghajtó áramkör a fontos, ahogyan ludsimon írja. Hiába tud sokat a LED, ha nem tudod kihasználni a tudása jelentős részét.
sanzi89: jóval nagyobb fényerőt és jóval nagyobb üzemidőt tudnak ezek a lámpák, ha úgy alakul, nemcsak a kormányra, hanem a sisakra is fel lehet őket szerelni.
Ennek a lednek a középső fokozata is bőven elég éjszakai bringázáshoz.
Ezt így nem lehet kijelenteni, erősen egyén- és helyszínfüggő dolog, sok helyen városban bőven sok ez a fényerő, van, ahol kell az 500 valós lumen, az erdőről meg ne is beszéljünk.Én azt várom, hogy essen az ára, és rendelek egy MJ-880-at, az mindenhová optimális lesz, városban sokáig bírja, terepen pedig fotonágyúként üzemelhet. Nem rosszak az elemlámpás megoldások (most is olyat használok, egy kisebb 14500-as és egy nagyobb 18650-es rendszert a körülmények függvényében), de az ilyen kimondottan bringára tervezett daraboknál sokkal nehézkesebb őket használni (gondolom, nálad is mindig van pár pótakku a csomagban).
-
N.GÁBOR
aktív tag
Láttam, hogy korábban beszélgettetek a Garmin Edge 500-ról meg 800-ról. Ha jól értettem, akkor az 500 is tökéletes, csak az navigálni nem tud, ami egyáltalán nem baj. De mi a helyzet a jóval olcsóbb 200-sal? Arról van valami tapasztalatotok?
-
tomazin
veterán
bp-n esetleg tudtok valami megbízható szervízt? sajnos nagyon suta vagyok a bicóhoz és olvasgattam már pl hogyan kellene a váltót beállítani, de felhívták rá a figyelmet,h több kárt csinálhatok mint hasznot...meg egy darab szerszámom sincs
-
dqdb
nagyúr
-
DonThomasino
veterán
Ha egy SPD cipő carbon garffit talpas az drágább mint egy sima?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
bubi92
őstag
válasz tomazin #22532 üzenetére
Retrobringát csak ajánlani tudom. jó fej arc. sztem legolcsóbb mindenben pesten(ebike-on 15500-as zárt 14500ért tudta hozni).
valaki megtudna szánni egy láncbontóval pesten(14.ker és környezete volna a legjobb)? elmegyek érte, visszaviszem. sör, csoki jár érte és akár kauciót is adok.
-
hoffman_
nagyúr
válasz bubi92 #22535 üzenetére
Retrobringa +1, nélküle sehol se lennék. Látom akkor te is belefutottál
-
bubi92
őstag
válasz hoffman_ #22536 üzenetére
hát én a te ajánlásod miatt mentem oda. párhuzamosan bajnokban is volt egy kerék fűzésem amire 2 hetet kellett várnom. ráadásul drágán... aztán még nekem kellett utána járnom, hogy kész van-e már....
ezzel szemben a retro.... csak oda megyek most már.(konkrétan fél 3-kor indulok is oda ) -
hoffman_
nagyúr
válasz tomazin #22537 üzenetére
Nincs mit Biztos, hogy vállalja szerintem, ez nem egy nagy meló, kérdés, hogy mennyire van tömve ilyenkor. De egy telefon, és problem solved.
bubi92:
Na, helyes Bajnokéknál kezdtem én is, kicsit el vannak szállva maguktól szerintem. Én is mennék már retróba, de csak nem kapja meg a vázamat... De jövőhéten legkésőbb elvileg sínen leszek, ha nem holnap
-
fpeter07
veterán
Nekem kamásliban télen minden alkalommal lefagyott... Csizmában is. Bakancs is reménytelen. Ha valaki tudna valami extrém kamáslit linkelni, azt megköszönném! Kell készülni a téli szezonra.
(#22526) ludsimon: Nekem is volt igen zavaró recsegő hang. Próbáltam alaposan megtisztítani a nyeregcsövet. Mondjuk azóta állítottam a nyergen is.
[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
Hali! Pontosan milyen szerszámokra lenne szükségem egy négyszögtengelyes hajtómű és monoblokk beszerelésére? Illetve milyen az octalinkes változathoz?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A pár nap erre-arra tekerés után rájöttem, mire fogok esőként áldozni. Ez nem már, mint az első teleszkóp, hogy ne kelljen pattognom szegélyről-szegélyre a kormányt markolászva... Ezek a teleszkópok mennyire szabványosak, illetve mit kell figyelni amikor az ember vásárol egyet?
Nekem egy Bianchi RCX 832 biciklim van. Vaterán az ehhez hasonló bicikliket (1, 2) ilyen Duo Track 7007-es teleszkóppal láttam. Ezeket ezzel gyártották vajon vagy külön megvásárolható? (neten nem sok infót találtam erről a teleszkópról)
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz venember83 #22546 üzenetére
Hmm, Nem tom... Ehhez mit kell megmérnem?
═════════════════════════════════════════
-
SOAD19
addikt
válasz RootRulez #22544 üzenetére
Megoldás, menj az úttesten, ott nem kell szegély akadályokon átküzdened magad! Persze, megértem, ha nem vagy hajlandó rá, én is a járdán közlekedek. Mikor néha mégis az úttesten megyek, akkor érzek egy olyan késztetést, hogy minél gyorsabban menjek, hogy minél kevésbé tartsam fel a forgalmat, a járdán meg nem érzem magam feszélyezve.
Én is gondolkodtam anno teleszkóp cserén, a népszerűbb Rock shox-at nézegettem, azok közül a Tora, Recon-tól érdemes gondolkodni, ha jól rémlik az itteni szakik véleménye. Nézegesd a használt piacot szoktak lenni teljesen új, bontásból megmaradó teleszkópok (gondolom más teleszkóppal kért valaki egy adott biciklit, mint amivel szerelve volt) kicsit olcsóbban az eredeti áruknál. -
dqdb
nagyúr
válasz SOAD19 #22548 üzenetére
Első - és olcsóbb - lépésként én a ballonos gumi-alacsony nyomás párost ajánlanám. Hiába van jó teleszkópom, mégis 50 méteres aszfaltos próbaút után megmondom, hogy 2, 3 vagy 2,5 bar nyomás van a kerekekben, annyira érezni, és ez széles 2.25-ös terepkülső, nem vékony aszfaltos.
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest