Hirdetés

Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Tüzi #20212 üzenetére

    Szerencsére nappal nem kell kukásmellény, csak éjszaka és rossz látási viszonyok esetén. Mivel kis helyen elfér, mindig a hátizsákomban van, éjszaka városban is fel szoktam venni.

    Nálam a hátsó prizma hiányába lehet belekötni, de helyette van narancsos piros reflexszalag a nyeregcsövön, ami hasonló hatású. Vettem egyszer hátsó prizmát, de első felrakáskor széttörött a rögzítése a "jó" minőségű műanyag jóvoltából. Annyi van még, hogy nappal nincsen fent általában a világítás a bringán, cserébe ott van mindig a hátizsákomban közel egy éjszakányi feltöltött akkuval.

    Amúgy - mivel a KÖHéM rendelet előírja a lámpák és prizmák felszerelési magasságát is - a szabályok betű szerinti értelmezésével körülbelül mindenkit megbüntethetnének, mert:
    * a kormányra szerelt lámpa túl magasan van
    * a nyeregcsőre szerelt lámpa túl magasan van
    * fejlámpát eleve nem szabad használni
    * a hátsó lámpa nem villoghat, én városban mindig úgy megyek, hogy a két sornyi LED-ből az egyik világít, a másik villog
    * nem tudod az első és a hátsó lámpát egyszerre kapcsolni

    Ja, és a szó szerinti értelmezés alapján a reflexcsíkos gumi is tiltott hasonlóan a küllőkre húzott fényvisszaverő csíkokhoz, mert azok nem borostyánsárgák és a földtől való távolságuk sem megfelelő :U

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Aktív témák