Hirdetés
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5031 üzenetére
Na, ezzel én is így vagyok. Országúti nagy túráimon a 8 sebességes Alivióval felszerelt trekkingemmel bárhova felmentem (20 kilós motyóval megpakolva a 13 kilós felszerelt vasparipa + az én nem csekély súlyom): az osztrák 20%-os emelkedőktől kezdve a Stelvio hágóig, mindenen. Egy régi 8-as XT, vagy XTR-rel egész jól boldogulnék most is, csak ha lehet is kapni (és nem ütött-kopott) akkor még mindig drágább, mint egy mostani 9-es
"Aki szívből él, az élből szív"
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5037 üzenetére
outiban itt csak kommersz cuccok vannak hol van a Bianchi, Pinarello, és társai?
mod: mondom én ezt egy Merida vázzal...nah mindegy, azért a 2008-as Ultegra SL szettel csak szép lesz az
[ Szerkesztve ]
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
Bero
aktív tag
válasz sanyixXx #5037 üzenetére
Szerintem azzal a kivágással kb. annyit takarítanak meg, mint a hollowtwech a shimanonál. Na persze ez nem igaz, gondolom nem csak dizájnból csinálják, meg karbon in.
A váz viszont gyönyörű, kegyetlenül beintegrálták a nyeregcsövet És muffolt a vázJanuár elején lesz végre nekem is bicóm Mata
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5040 üzenetére
jójó, a LooK éppen nem. a kedvenc márkáim egyike a váz a 2005-ös 880-as merida (az outi vázak legalja ) ha meglesz minden (WCS-NOKON-ULTEGRA SL-DURA ACE-SCHWALBE)
akkor lesz új váz. jah nem a gyári villával van, hanem egy specialized karbonvillával...MOD: most hogy jobban megnéztem, kb egyikse kommersz, csak a merida van ott, az se a hagyományos vázaival, úgyhogy ezt a kijelentést visszaszívom Strock, Isaac, Look, Colnago, Wilier, Time......Mea Culpa, elnézést!!!
ps: nekem is a színe tetszett meg, meg -bocsi,de- a sima ultegra váltó szerintem eléggé ronda, nekem nagyon nem tetszik kénytelen lettem volna azt venni, ha nem jelenik meg az SL
összecsövezéshez meg Nokon (ha...)[ Szerkesztve ]
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5042 üzenetére
ja, bocs most ott tartok vele hogy van merida 880 váz villával, van egy Shimano Wh-R550 kerékszettem egy ritchey comp stucni, meg egy 10-es Ultegra sor. kormány+stucni az WCS 4axis lesz, mert 20ezerért hozzá tudok jutni a kormány+stucni kombóhoz, a nyeregcső KCNC TiPro lesz, mert 1500ft-al olcsóbb a WCS-nél, és 73g-al könnyebb. szerintem is pazar lesz az új váz? Fogalmam sincs. szemezgettem a Specialized-el (egészségedre! helyi bringaboltban szokás hogy ha valaki kimondja ezt a márkát, akkor egyből Egészségedre! ), vagy esetleg még egy jobb Merida váz...de az csak végső esetben
mod: tudom, legközelebb kevesebb smile
[ Szerkesztve ]
-
Bero
aktív tag
válasz sanyixXx #5055 üzenetére
Igen, ilyen szarvakkal, ahogy a linkelt képen van. a hátsó váltó le lett cserélve egy 105-re. Most van benne egy Columbus TUSK, és karbon nyeregcső, illetve jobbfajta gumik, illetve ahogya képen nézem a nyeregeg is, san marco van most rajta.
Akkor egyből egy kérdés: look, vagy spd? /pill. look van rajt, egész szimpi, bár eddig nem használtam még spd-t semilyen formában.
[ Szerkesztve ]
-
Bero
aktív tag
válasz sanyixXx #5057 üzenetére
Hát, akkor nem is olyan egyszerű a téma. Eddig klipszet használtam, de a hátrányai ugyanúgy megvoltak. Most egy kicsit talán a look szimpatikusabb, csak a séta dolog veszélyes lehet, bár most ahogy nézem vannak süllyeszett look stoplisak is, talán ezekkel jobb lenne a helyzet. Na, majd ha anyagi helyzetem egy cipő erejéig visszaáll, akkor majd belemélyülök az irodalomba. Köszönöm a segítséget!
becuszabi: Köszi. Szerintem ebből nem idulhat ki hasonló vita, más célokra van tervezve mind a kettő.
-
PharoaheUMF
csendes tag
-
nagyúr
válasz sanyixXx #5100 üzenetére
Ne aggódj, szerintem is. De új gépet nincs kedvem építeni, a mostanin meg már csak ilyeneket tudok tuningolni (ugye a full Saint, XTR, Mavic, stb., stb. titán motyókat nincs mire cserélni ). És szomorú lenne szegénykém, ha nem fejleszteném, érted, no.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
djtoomi
addikt
válasz sanyixXx #5129 üzenetére
Jó akkor úgy mondom hogy 30.000 emberre 10 kézbesítő, akkor mondok olyat hogy békéscsbán kb 60 kézbesítő van. Pesten kb 200. Az országban kötve hinném hogy 1000-max 2000-nél több lenne...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
nagyúr
válasz sanyixXx #5183 üzenetére
Taho
+ szebb (szentem )
+ BG kényelmesebb
+ kényelmesebb gyaloglásra
+ jobb szellőzés
+ természetes anyagok használata- kevésbé vízálló
- nehéz
- fűzős
- drágaSH-M075
+ jó vízálló képesség
+ nagyon jó súly
+ 3 tépőzár - biztosabb tartás
+ jó áron adják- randa (szentem )
- a merevebb talp miatt hosszabb gyaloglás kellemetlen lehet
- kevésbé szellőzik jól
- műbőr, nejlon, műanyag felhasználásával készültVan mindkét gyártótól több cipőm is, a fentiek közül a Specit venném.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5274 üzenetére
én megfogadtam hogy nekem [I]csakazértis[/I] Nokon bowdenem lesz. Szép kék de egyelőre csak egy 2007-es ultegra fékváltókarra futja (azért nem az SL, mert a 07-est 34ezerért meg tudom venni (igen, párban). ha érdekel honnan, akkor szólj, dobok egy linket!
MOD: Jorus: a szivem fájdult meg mikor az abszolútban raczger-ét jelöltem 3pontra a Scott outi helyett
[ Szerkesztve ]
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5279 üzenetére
Németországból, a Bike Components.de-től. Bikemag fórumról többen is rendeltek onnan, aboszulút korrektek és megbízhatóak, postaköltség kishazánkba 10euró, Németországba pedig 5, ha jól tévedek.
nekem személy szerint a Scott jobban tetszett, pedig a Colnago olaszabb,jobb,szebb, de akkoris majd jövőre odaverek nekik
-
bmx powa
tag
válasz sanyixXx #5297 üzenetére
látom ma aktivizálódnak az outisok én ezt vettem ma:
Ritchey WCS road logic kormány
Ritchey WCS 4Axis stucni
2db Schwalbe Blizzard (ez az ami pozitív csalódás, ugyanis a gyári 250g helyett 220g volt darabja!!!)
2db continental belsőgumi
egy Sv nevezetű (kb noname) nyereg, ami 5000ft volt, és ezért azt tudja hogy szép, és 220g.ez így mindenestől 36ezer ft. Szerintem jól jártam
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5365 üzenetére
fújatni?
max. a vezércikk címét , a többit elég nehezen oldanák meg (esetleg szitanyomással, de az meg nem egy házilagos eljárás)
(a papír tényleg nem fogja bírni...meg ugye a lakkot beszívja és áttetszővé válik, így nem a kívánt hatású lesz)"Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5402 üzenetére
nagyon durván, vastagon rozsdás (értem ez alatt, hogy pattogzik lefelé a rozsdaréteg), vagy csak felületi? Ha durván akkor drótkefe, de lehet, hogy kuka, ha felületi, akkor elég lesz egy keményebb szálú fogkefe is, meg némi olaj. A végén meg persze egy kis áztatás, hogy a szennyeződéseket lemosd.
Hogy miért ne rozsdaoldót? Mert az alapfémet mindegyik jobban oldja, mint a rozsdát, szóval mire leszedet, addigra az ép részek annyira károsodnak, hogy mehet is a kukába (szerintem). Sokaknak szakadt már el így lánc, hogy előtte roszdaoldózták.
Egyébként ér annyit az a lánc, hogy nekikezdj?
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5404 üzenetére
akkor az csak felületi rozsda lesz, úgyhogy marad az eredeti tanács: olaj, sikamika fogkefével, aztán áztatás
van amúgy valakinek tapasztalata rozsdamentes lánccal? a sok ötvöző a kopásállóságot is javítja?
párszor kacérkodtam már a gondolattal, hogy veszek, de aztán eszembe jutott, hogy egyik láncom sem a rozsdától halt meg, hanem a kopástól, szóval az előbbi miatt nem biztos hogy megérné a plussz zsetont"Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5672 üzenetére
hol lehet ilyen jó üzleteket kötni?
Ha nem akarsz csapágyházat fúrni, akkor marad a ragasztás (valami jó kis kétkomponensű). Azzal viszont előfordulhat, hogy a festékhez ragaszkodni fog, a műanyag bigyóhoz viszont nem biztos (attól függ, hogy az miből van). Kétoldalas ragasztókkal ugyanez a gond.
Én ezt úgy oldanám meg, hogy a műanyagba furnék 1-2 lyukat (2-3 mm átmérőjűt) és amikor felragasztanám a még képlékeny ragasztóval, akkor az áttüremkedne azon és kikeményedés után nem engedné, hogy a bowden mozgásakor elcsússzon a csapágyházon.
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5675 üzenetére
Ja, ott már nekem is volt félpénzes üzletem
A pillanatragasztó azért nem jó, mert ugyanaz a helyzet mint bármilyen más ragasztónál: nem biztos hogy a műanyaghoz hozzátapad + ennél még az is bejátszik, hogy vastagabb rétegben nem is fog kikeményedni, csak szorosan illeszkedő felületeknél jöhet számításba.
Ezért ajánlottam a kétkomponensűt, mert az nagyobb vastagságban is kikeményedik (pl. a bowdenvezetőn lévő lyukakba befolyva is), nem kell sokáig összeszorítani a kikeményedésig és pl. a térfogata sem csökken kötés közben
a reklámbeli ragasztó meg megint nem jó, mert ha jól emlékszem az valami oldószeres trutymák, ami száradás közben összemegy
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz sanyixXx #5763 üzenetére
Hát én is elsírom magam, 70k-val olcsóbb a bringám ikertesója most. Comp helyett Pro-t vehettem volna most pont ugyanannyiért. Grrrrrr, hogy nem bírtam várni.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz sanyixXx #5794 üzenetére
Panaszról szó sincs, imádom, és lassan anyagilag is rendbejövök remélem. Elég sokkoló volt, nem készültem ilyen gyors csökkentésre, az akkor kapható korábbi össztelósok jóval rosszabb ár/érték arányúak voltak.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
válasz sanyixXx #5827 üzenetére
...amíg élek nem felejtem el azt az esést, amikor túracsomagokkal megrakott bringával meg akartam állni, de annyira fáradt voltam, hogy elfelejtettem, hogy be vagyok kapcsolva.. Ráadásul egésszen a földetérés pillanatáig nem fogtam fel, hogy miért nem tudtam letenni a lábamat
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz sanyixXx #5862 üzenetére
Csodaszép idő volt hétvégén, késői indulás miatt a kisebbik körömet tudtam le újra. Meglesz azért lassan az a vitorlázós mászás is, csak valahogy olyan kevés az oxigén arrafelé. Végre láttam a Kondor utcai 120 éves libanoni cédrust is, jól bírja magát az öreg.
Lassan viszont kezd megint olyan jó idő lenni, hogy a Hűvösvölgy népszerűbb utain muszáj lesz hanyagolni a bringázást hétvégén, annyi a gyalog. Kutyával, gyerekkel, gyerekkel és kutyával, tizenöten az úton széltében... Most valahogy azért normális volt mindenki, és bringás kolléga is akadt pár. Barátom kicsit rosszabbul járt, felniig elmerülős sarat sikerült találnia a Virágos-nyeregnél, haza is hozott vagy egy kilót belőle a bringán. Azt hiszem, jövő hétvégén inkább a Pap-rét irányába veszem az utat.Páromnak hat küllője bánta az üzletben frissen felszerelt és rosszul beállított váltót a 24h-n... Csak azért tudott továbbmenni, mert a legközelebbi épp még nyitva tartó keróüzlethez legurulva a versenyre tekintettel azonnal kicserélték a törött küllőit.Na azóta alap lett nála a beállítás ellenőrzése, én meg örülök, hogy ott az a műanyag vacak a fogaskoszorú alatt, ami megakadályozza az ilyen baleseteket...
mod: sry, nem válaszként akartam, félreklikkeltem...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Notebook hibák
- További aktív témák...
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Apple iPhone 14 Plus 128gb - Makulátlan, Apple garancia, Akku 100%, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest