Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz Deer76 #119410 üzenetére

    Azért ez a téma is kéthetente kezdődik. Nem azért, de mindig leírjuk:

    Tanulni valami klasszikus, nem túl drága és nem igényes babbal kell. Én a robusztát hanyagolnám, de ez végül is egyéni. Pl. impresso klasszik vonal brazil, kolumbián. Vagy pallyotz, kapucziner arabica blendek. Stb.
    1:2 arányú ital készüljön (pl 17g be, 34g ki), 27-32mp alatt. Ne töltsd túl a kosarat, mert becsap (tégy egy százast a tömörített pogácsa tetejére, tedd fel a kart, húzd meg. Ha épp látszik a nyoma levétel után, akkor jó) Az előkészítés és tamper sokkal fontosabb, mint hinné az ember, de a töméntelen pepecselés nem pótolja a pontosságot. Igen, sok gyakorlás kell hozzá.
    Kezdettől sokat segít:
    -pucér kar
    -wdt

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák