Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz krx21 #1154 üzenetére

    Nem a darálás közben keletkezik a széndioxid, hanem a pörköléskor, ami azonnal elkezd távozni a kávé szemből, de a darálással ráadásul teljes mértékben felszabadul az az alapvetően a szemben belül bezárt óriási porózus felület, ami addig magába zárta a széndioxidot.
    A CO2 nem szorítja ki az oxigént, csak a pörkölés utáni pillanatokban még nincs benne csak CO2, amit lassan felhígít a levegő. Ha nem kap levegőt a csomagolásban, akkor adott túlnyomás eléréséig a CO2 távozik a kávéból akár szemesen akár darálva. Utána (jól zárt csomagolás esetén) beáll az egyensúly (többé-kevésbé) Ha a kapszulát nagyon enyhe CO2 túlnyomás alatt zárják, akkor relatíve jó marad, de ez általában nem így van. Minden más esetben veszít az aromából.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák