- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Az utóbbi időben eléggé lemerült a La Mocca, kicsit átmentek túristás helybe. Végülis megtehetik, mert ott az utcában a többi még gyengébb. Mi a Mjam-ban iszunk kávét, ami egy teljesen alap robustás olasz (most nem ugrik be a márka neve), de legalább emlékeztet a kávéra. Újhullámosoknak, gyümölcskeresőknek nem ajánlott...
Más. Dohában vagyok, egy nem túl gagyi szállodában, az étterem Gordon Ramsay. Gyalázatos a kávéjuk! Most ittam egy ristretto-t, vékony falú nagy pohárban adták, felejtős. Valami BON Café, vagy mi, korábban Illy volt...
A lazac, meg az új-zélandi Sauvignon blanc viszont frenetikus, igaz 25 jurót legomboltak rólam egy deciért, a halat nem is mondom...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz jucco02 #26426 üzenetére
A szójatej eléggé megosztó, van aki szerint egészségtelen. Viszont jó habot lehet készíteni vele.
Jó habja van még a kókusztejnek, de ott az íz már necces, kevés kávéhoz passzol.
A rizstej nem tej, nem is lehet használni szinte semmire. A mandulatej sem tej, de abból esetlegesen (a drágább fajtákból) lehet habot készíteni, ízre rettenet.Nincs könnyű dolgod...
-
ronin s8
senior tag
válasz Bear16 #26450 üzenetére
Fejfogató alaplap...?? Mi történt?
A kartömítést és a szivattyút kicserélni nem egy bonyolult történet, bár én nem vagyok szerelő. Volt rendesen karbantartás? Mert ha nem, akkor ott még van pár vízalatti zátony...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Néhány kávé Dohából. Az első három kép Gordon Ramsay éttermében, az Opálban készült. A kávé itt elmegy, de semmi különös. Az utolsó kép egy kávézóban, ahol Illy volt. Bár semmi créma, de nagyon finom volt. Először azt hittem, valami SO, de a blendjük volt.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Otthon mindenki betonozik...?
-
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Válaszd ketté a dolgot. Először tanuld meg felfújni. Ha az megy, onnantól már csak erre kell figyelned, hogy ne fújd fel. De amíg nem tudod felfújni, addig ne akard forgatni...
Később meg úgyis rájössz, hogy a kettő egy.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz dugesz77 #26497 üzenetére
Hát nem kövezünk meg érte. A Kávéológián már megtették volna (különösen egy.... na mindegy...)
Nekem is van egy le-föl húzkodós buttlers-es tejhabosítóm. Az annyival jobb, mint a French press, hogy fel tudod közben tenni a tűzre és melegítheted benne a tejet. A legjobb habot csinálja...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #26504 üzenetére
Az nem latte art-ra alkalmas habot csinál, viszont sokkal krémesebbet és finomabbat. Annyira sűrű, hogy nem lehet vele rajzolni. Valszeg az összedolgozási fázis hiányzik ennél az eszköznél. Mikrohabnak mikrohab lesz belőle, de keményebb, mint a gőzölős habosításé.
[ Szerkesztve ]
-
-
ronin s8
senior tag
válasz mester6 #26515 üzenetére
Hehe, ideje volt már, hogy megszorongassák a Nespresso torkát!
"Mint írták, rendszerüket - az alumínium kapszulától a készülékig - közel 30 éves fejlesztéssel úgy tervezték, hogy együttesen biztosítsák, hogy minden egyes csésze kávé ugyanazon minőségben készüljön el."
Gyengébbek kedvéért lefordítom: Miután mindannyiunkat síkhülyének néznek, aki nincs tisztában azzal, hogy egy mezőgazdasági termék nem lehet mindig ugyanolyan minőségű, ez ekvivalens azzal, hogy bevallották: színtiszta műanyag az egész szar, úgy, ahogy van.
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Egyszer szedd majd le azt a kifolyót.
A citromsavat nem úgy értettem, hogy azon is átengeded, hanem a vízkő is képződik, pedig állandóan "mosódik" a rendszer.De mondom, nem fogunk ezen összeveszni. Paljoc is csodálkozott az osztrák tisztaságmániáján, meg először én is hanyatt vágtam magam, amikor megtudtam, hogy kell elmosni a boros poharakat bizonyos (4-5 csillagos) szállodaláncoknál, de aztán beletörődtem, hogy belőlem hiányzik ez a fajta mánia, de legalább nem kérdőjelezem meg, hogy hova is lehetne fejlődni...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Surda- #26654 üzenetére
Ezek nagyjából mind ugyanazon vegyi anyagra épülnek, vagyis erős lúg (valszeg kálilúg) mindegyik. Ne szagolgasd, nem arra való!
Én inkább a csomagolásért fizetnék többet, olyanért, ami nem engedi orrán-száján a szert, és nem teszi tönkre a kezem.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #26661 üzenetére
Szerintem csak ilyenekkel tisztítható. A páraelszívómat is hidegzsíroldóval szoktam kb. félévente tisztítani. A kürtőt és a gépészetet takaró rács alumínium, amit láthatóan nem bánt. Mással képtelenség leszedni a rárakódott zsírt.
A rezet semmilyen módon nem marja meg, ugyanúgy, ahogy a vízkőoldó is csak tiszta réz felületet csinál, nem oldja fel (ahhoz tömény kénsav kellene, vagy királyvíz; a tömény salétromsav is "csak" megmarja, nem oldja...)
Az alura veszélyes lehet egy idő után, de az az idő eléggé hosszú.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #26673 üzenetére
Nem kell nagyon áztatni. Ahhoz a hidegzsíroldó túl erős szer. Azonnal letörlöd. Ugyanúgy, ahogy a sütőnél, itt is az erősebb lerakódásoknál kicsit tovább rajta hagyod, az elég.
A Tersonet gyengébb, azzal áztathatod, de szerintem oda az kevés lesz...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #26707 üzenetére
Ez tényleg durva...
Mármint az, hogy ez egy sunyi reklámcikk. Sehol sincs megnevezve a forrás. Csak olyan kutatókat említenek, akik nemesítéssel foglalkoznak. Mitől is halna ki a kávé..? Attól, hogy megisszuk? Ellenben rejtett kódolással végig arról szól a cikk, hogy "majd én kinemesítek nektek egy jó kávéfajtát!".
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Szyszko #26710 üzenetére
Baromság ez az egész cikk, úgy, ahogy van. A arabicának rendkívül sok fajtája van, mint ahogy önellentmondásosan említi is az elején a cikkíró, tehát elég nagy a diverzitás. Ne féltsük, évszázadok alatt nem pusztult ki, most se fog.
Kábé annyira hiteles, mint amikor a brazilok minden év elején beleböfögik a hírekbe, hogy rossz lesz a termés, azért, hogy felemeljék az árakat.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Paqito #26746 üzenetére
Én azt gondolom erről, hogy a vízkezelés nagyon fontos a kávékészítésnél. De ebbe beletartozik a rendelkezésre álló, tartalék víz kezelése is. Egy nyílt tartályas gépnél pár nap után jelentős mikroba mennyiség szaporodik el, és ez sajnos még több a tisztított vizeknél. Ha valaki minden nap kiönti a tartályban maradt vizet, és frisset tölt, akkor ez a jelenség kordában tartható, különben sajnos mindennapos harc veszi kezdetét.
Az a helyzet, hogy senki sem fog minden nap Norda, vagy egyéb ásványvizet frissen tölteni, mert az túl drága lenne, és senki sem fogja minden nap kitisztítani a gyantás tartályt, ergo olyan vizet érdemes beletölteni, ami kevésbé gyorsan romlik. Ez a víz a csapvíz. A benne lévő klór megvédi a gyors romlástól.. Az itteni emberek már hozzá vannak szokva az ízéhez (a klór egy része amúgy is eltávozik a levegőbe), így semmiféle ízbeli hátrány sem ér minket emiatt...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz peter.szabo #26764 üzenetére
1) Vízkőtelenítés
2) Földelés ellenőrzése
3) Ha az első kettő nem segít, elektronika javítás/csere[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Geripapa #26822 üzenetére
A vízforralás nem igazán higiénikus kávéfőzővel. A legtöbb gépet nem úgy tervezték, hogy képes legyen friss, tiszta vizet felforralni. Ezt külön kellene megoldanotok...
A gép mellé daráló is kell. Anélkül nem megy.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz BlacKSouL #26847 üzenetére
Szerintem nem véletlen, hogy nincs ilyen gép a piacon, csak ipari hulladék. Az senkinek sem jó, ha a kedves vásárló jól jár, esetleg olcsón, hozzáadott tudás nélkül, viszonylag kevés szeméttel képes iható kávét produkáltatni valamilyen masinával.
Különben ki a f..sz venné meg a kapszulákat, amiket pont nektek találtak ki...?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Deadzone41 #26890 üzenetére
Egyik barátom (aki ismeri a jó kávét, szereti is, volt is jó gépe) vett egy Szarvasit. Valami barom ár/minőség arányról hablatyolt neki, és elhitte. Most otthon ül, és csöndben nézi a gépet...
-
ronin s8
senior tag
Szerintem a kapszulás a legolcsóbb. Nem kell hozzá tudás.
-
ronin s8
senior tag
válasz killerjohn #26929 üzenetére
Ja, azt már rég le kellett volna szerelni. Nem tom, hogy, mer én már így kaptam.
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #26941 üzenetére
Az oldalsó sercegés tömítési hiba. Nekem is volt, de magától megjavult, így Neked is van rá esély. A súlyszelepre nem tudok mondani komolyat. Hozzá teszem, nekem román Brikkám van...
Ezeknél normális, hogy beavatódás (2-3 hét folyamatos használat) után kezdenek el alapjáraton pöfékelni, addig bukta.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #26950 üzenetére
Arra vigyázz, hogy egyáltalán nem szabad tömöríteni, még óvatosan megnyomkodni se, különben elmarad a robbanás. Minél durvább az őrlemény, annál jobb.
-
ronin s8
senior tag
Hunspikey elérhetőségét meg tudná adni valaki privátban..?
-
ronin s8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest