- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nokia XR20 - 220 fölött elhagyod a valóságot
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Rengeteg áram kell az adatközpontoknak, erre válasz a geotermikus energia
it A Google Nevadában lévő adatközpontjai geotermikus energiával működnek a jövőben, megállapodtak az NV Energyvel.
-
A TCL minden korábbinál nagyobb LCD tévéket akar gyártani
ph A vállalat 148 hüvelykes modellel is előállhat a jövőben, és a meglátásuk szerint van erre igény.
-
Íme a Valorant trófea/achievement listája
gp Nem sokkal a hivatalos bejelentés után máris felbukkantak a megszerezhető eredmények.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz meander #54456 üzenetére
En probaltam mar filter porit is presszoba. Igaz az utolsó egy két adaggal játszottam ami már filterben nem hozta ellőttem presszora de azok ígéretesnek tűntek. Jo moka. A legutóbbi daráló podcastben pont erről beszéltek hogy ettől nem kell félni hogy FILTER pörkölést presszóra használod.
( sorry az össze-vissza ékezetek miatt)[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #54467 üzenetére
Egyertelmu hogy nem hozza a gepparkom az o gepparkjanak meg csak a negyedet se. De ezzel nem is ezt akartam magyarazni, hanem azt hogy azert mert filter pori nincs kobevesve hogy az eszpresszora nem valo. Forditva viszont eselyes
Parci: a miniben van fejfutes? Vagy mertel mar fejhot hogy all csapolas alatt?
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz verti1 #54481 üzenetére
én egyszer akartam, aztán mikor láttam, hogy minnél többet rendelek annál drágább a posta ráadásúl közel annyi volt mint a rendelés összege mondom oké akkor hagyjuk a... Menj be a TP-be ha arra jársz.
Az meg nonszensz hogy semmi free shipping összeghatár nincs. 100 fontnál pl valami 50 font a posta még plusszba[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Rendo84 #54549 üzenetére
En ugyanigy szivatm egy jo ideig anno mire rajottem mekkora okorseg ez.A gyari gaggiaba kb 16g az optimalis. De kvja valtogatja inkabb akkor ugy mondom 15.5 -17kozt, 16-tal nem lehet melleloni sztem
De javaslom szerezz be egy IMS szurot kb 4e es marha jo. Sztem a leguniverzalisabb szuro
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Soldiertől átkerült hozzám a Sette:
Első tapasztalatok: Marha gyors és nem rögösít, igazából picit csalódott vagyok, hogy néha azért marad benne 0.5-1g. Az hittem ez max 0.5 lesz de reménykedtem a 0.0-ba
Viszont baromi jó az hogy kimérem beledobom és 5mp alatt kijön a dupla a karba, feltekerem és nem kell semmi vudu rögtelenítés stb és ígyis jó kv jön. Ami a graeffel sokkal több idő és macera, sepregetni paskolni aztán átönteni a karba a kis edényből tölcsérrel és a hústűvel szarakodni. Egy alátéttel működik a presszó és az FP is, amihez a graefból ki kell szednem egy álátétet ( persze lusta vagyok így inkább kicsit szarabb) MAx course-ra állítva viszont elég nagyot szor a szemcseméret.
Ízről nem tudok még nyilatkozni, mivel nem rég váltottam az oscárrol nordára. Az biztos hogy a norda és vagy a sette így vagy 2 kategóriát javít a kvimon.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Csápájev #54617 üzenetére
mert sokat kell vuduzni, hogy kijöjjön így kényelmetlen seperni és meg sem áll a kar benne stabilan, ja és a kismérlegre mindig visszateszem mérni ami kijött.
még hozzáteszem, hogy sztem a használt szemcseméretekben viszont elég jó az eloszlás. amit írtam, hogy a max course-ra tekerve nem az igazából feles info mert az már nem használt azaz túl nagy szemcseméret
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #54789 üzenetére
nekem is az van, nincs gond vele
sz.zs: ne töltsd tele, csak kevés víz legyen benne és kész
amúgy ez a "nyálkásodás" mi?[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz sz.zs. #54790 üzenetére
A taraly nincs veletlen napon?
Nekem akkor volt ilyen az oscar hasznalatakor.
Aztan atalltam arra, hogy nem a taratlyban hanem egy befottesuvegben lagyitottam.
Igy kave szemcse sem ment a zacsiba. Ami amugy tudott piszkolni.
Viszont tenyleg erdemes lenne a tartalyt kifertotleniteni. Domestossal szoktam en havonta, viztol fuggetlenul.Viszont en nem lepnek vissza a zacsira. Sokkal elobb tud algasodni, trutyisodni. Az izrol ne is beszeljunk, hogy sokkal gyengebb
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz vikla007 #54798 üzenetére
Mult heten voltam a pecsi kaveban. Ott van a kozpontban. Egy lucky cap yirgat ittam. Nem volt kiemelkedoen jo de tok oke volt. kb ilyet en is csinalok itthon a paljocebol vagy a pacificbol.
A baristak elegge kezdoknek/ nem hozzaertonek tuntek. Akartam inni egy filtert is nem tudta milyen pori, mikor megkerdeztem hogy omniroast csak pislogott h az meg mi...
Egy kavet (hala egnek nem az enyemet)mert azert szoltam volt ugy keszitett a csaj h daralt, tamperolt jol megveregette tamperolas utan a kart a tamperral aztan ugy itelte nem jo megint daralt es tomoritett aztan utogetett...
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Ha vakai akar pot k szenzort ezt vegye. Ezerszer jobb mint amit adnak hozza. Az egy f*s foszlik szet, ez kiraly meg muanyag
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #54984 üzenetére
Én ezt nem így gondolom. Ha vesz egy nem filter profilú pörit, nagy valószínűséggel csak csalódni, fog hogy nem olyan mint a kávézóban. És postaköltséggel ugyanott van árban. Azért sokat számít hogy a Casmonak csak ez a profilja.
A French Press egy bomba biztos eszköz. Ha ezt a receptet használja az ember és rászánja magát a Nordára és egy jobb kávéra
Recept: 10g kv cuppingra őrlővel, 160-170g víz, forrásból levett vízzel felönt, 4 perc várakozás, 3 keverés, hab leszed és várni még 8p-et, (össz 12p) aztán nem nyomod le csak óvatosan kiöntöd (átszűröd) és iszod.Próbálkoztam én is nem filter pörivel: ami nem volt rossz így a paljoc yirga ( de az sem minden zacsi vagyis inkább 1 zacsiból tudtam jót de ittam tőle vagy 10-et ) pacific costarica- na ez volt a legjobb nem filter pöri, stb.
Szerintem a legjobb az ha bemegy az ember mondjuk az embassy-ba kér egy gépi filtert, megkéri a baristát kóstolja meg, hogy ez a tuti. Iszik egyet és megveszi azt szemesben, és tudja, hogy otthon milyennek kell majd lenni. Szerintem nem gáz megkérdezni, mert én nagyon sok szar vagy csak ilyen iható filtert ittam már kávézóban Ami elég kellemetlen ha kifizet az ember majdnem egy ezrest
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
-
adp
őstag
Én tegnap kóstoltam egy Casmo kolumbiait az EE-ben hát valami baromi jó volt, így vettem is egyet. Kicsit küzdeni kell, hogy valami legyen a kávézóhoz képest de így is benne van az eddigi top 5-ben amiket otthon ittam
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #55122 üzenetére
En direkt az lm stradaval probalkozok mert a kavezokban is vst van, gondolom erre lovik be a porkolest is. De igazabol itt a graef a ludas, de probalom a leheto legtobbet kihozni.
Parci: fragola fele full gb (vagyis nem full mert nyomasstabalyzo meg nincs)
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Én átgondolnám ezt a kijelentésed, vagy egyszerűen csak nem érted mit írtam. Nem ezt írtam, hogy csak szűrőkosárra lövi be a pörkölést. De minden valamire való helyen VST kosarat használnak és kizárólag duplát.
És képzeld el, hogy a pörkölő egy vízen kosáron (vst) kísérletezik, a minél konzisztensebb eredmény miatt. Az azon a szetten lesz a legtökéletesebb.
Ezért van az, hogy a Casmo-t felöntöd Nordával minden bizonnyal ugyanazt az eredményt fogod kapni cuppingban mint ők a pörkölőben, mivel ők is Nodára lövik be a kvt. és ez egy jó út hogyan állítsd majd be a brew-t.
Javaslom járj cuppingokra és kávézóba vagy olvass utána és megérted amit írok[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Még mindig nem érted mit akartam ezzel mondani. Csupán arra akartam rávilágítani, ha követed az ajánlásokat, amit hála égnek már egyre több pörkölő megad, akkor az nagy segítség lehet, hogy ne a lefolyóba végezze a kvd. Ettől lehet más eszközparkkal is jót vagy elfogadhatót készíteni. (víz, szűrő stb)
Az oké hogy mindenkit ki akarnak szolgálni, de szerintem egy csomó pörkölő főleg nagyok, nem adnak minden útszéli kávézóba a kávéjukból, ha úgy gondolják nem tudnák hozni az elvárt szintet.
"A cupping, a filter és az espresso mind 3 különböző dolog" - ebből kiderült, hogy nem akarod megérteni amit írtam.
peace
[ Szerkesztve ]
-
-
adp
őstag
válasz Keresztapper #55152 üzenetére
Azert ez nem a legjobb pelda volt.
Borkostolo- voros bor, kb mintha egy kvra azt mondanad hogy brazilPiros alma, zold alma. Nem hiszem h ettol jobban kellene ragozni kvk teren az izjegyet.
[ Szerkesztve ]
-