Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Hali!
Na, csak most leltem erre a topikra, és bár másutt megkérdeztem, azért egy megerősítés nem árt: szóval, van egy H61-es lap, nagyon kellemes, minden rajta van, amit szeretnék (USB3/SATA+), procit sosem húzok, és imigyen belekerülne egy i5 3550p. Tudom, nincs benne IGP, és ez is a kérdésem: számít valamit az IGP, ha csak a szokásos dolgora van használva a gép? (internet / office / zene-film / játékok)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz pilu85 #22865 üzenetére
Természetesen van, és most lesz új. Köszönöm a gyors választ! (csak annyi cikket elolvastam, hogy ilyen meg olyan alkalmazások használhatják, ezért kérdeztem)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz pilu85 #22867 üzenetére
Hát ha belegebedek, sem találom meg , egy PH-s cikk vagy teszt volt, aminek a végén a jövő felé tekintve írták, hogy...lásd fentebb...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz laychi #22872 üzenetére
ááá, azt elírtam, természetesen 3350p! Elnézést a kavarodásért! De a tesztekben jól szerepel, olcsóbb, IGP meg nem hiányzik, eddig is el voltam nélküle...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Üdv skacok!
Hát továbbra is tanácstalan vagyok...
Jó régen értekeztem erről, de a helyzet nem változott.
Korábban jeleztem, hogy a két mag között rendre 7-10 fok a különbség. Ezt nem normális, az biztos.
Ház vásárlás előtt vagyok, és februárban egy i5 is befigyel.
Poénból ismét megnyúztam az i3 2100-et, de döbbenet volt
Továbbra is a két mag között 8-12 fok a különbség.
Programok: Aida 64 és Coretemp.
Ma poénból beraktam a gyári hűtőt, még sosem használtam, a helyzet nem változott...
Tehát minden kivéve, proci is, pasztázás, szerelés rendben.
Tényleg kifogtam egy példányt, amiben maga a az érzékelő a fos?? 1szerűen nem értem...
Angol fórumokon is nézelődtem, de érdemleges válasz nem volt, egy alkalommal a proci érzékelőjére és a két mag kihasználtságára hivatkoztak...
Van valami új vélemény??"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Ajhhh, ez nem semmi...
Remélem, mikor az i5 befigyel, és a Freezer lesz felette, már nem lesz gond!
Sajnálom, hogy ez normális..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Csak azért kérdeztem, mert az ilyen-olyan tesztekben mikor képek kerülnek fel, soha nem látok ilyen nagy különbségeket. De akkor no para, még 1szer köszönöm a sok hsz-t!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
VGA csere előtt állok. Olyan kérdésem lenne, hogy a Bios-ban a Hyper-Threading Technology -t engedélyezzem GTX660 2GB VGA kártya esetében? Számít valamit, segít, nem jó, vagy közömbös?
Elnézést, ha butaságot kérdezek..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Engedélyezve van már régen, csak feltűnt, hogy az alapértelmezett a Disabled opció, ezért kérdeztem...
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Egy i3 2100 - i5 3330/3340 csere esetén, az i3 mennyibe kóstálhat körülbelül, úgy, hogy méltányos legyen mindkét fél részéről? Nem most lesz a csere, csak hogy tudjam, mire számítsak, mennyit kérjek majdan érte.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Gyors kérdés: i5 3330 vagy i5 3470??
GTX660 bés 8GB ram van, többi adatlapon. Köszönöm a gyors választ előre is![ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz ricsi8800gt #26073 üzenetére
Köszi, ilyeneket én is olvasok, de személyes tapasztalatok amik nekem számítanak...
-
Hunork
veterán
válasz Repsol600 #26076 üzenetére
Renbden, köszönöm, meg is rendeltem!
Bónusz kérdés: i3 esetében a Bios-ban van menü a Hyper Threadign bekapcsolására, és be van kapcsolva, az i5 esetében is lesz, és szükséges, vagy sem? Már annak okán, hogy van fizikai 4 mag.
-
-
Hunork
veterán
Üdv!
Kérem, i5 3470 beszerezve, mindjárt be is szerelve.
Memória kérdésem lenne, fontos, a BIOS-ban hogyan állítsam be.
Ilyen memóriák vannak, alapból 1333MHz. GEIL
Itt ugye a kérdés az, hogy érdemes-e 1600MHz-re állítani a memókat, stabil lesz-e a rendszer, vagy ez majd menet közben kiderül? Köszönöm előre ismét a segítő válaszokat!Gépem minden részlete az Adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Repsol600 #26093 üzenetére
Oké.
Viszont nagy baj van. Nem tudom, mit tegyek...
GTX660 siralmas lett az i5-el, az i3 2100 agyonveri tesztekben.
Biztos van valami, amit át kell állítani, vagy nem tudom, de sürgős segítség kellene!
Csak egy példa i3-3dmark 11 ~ 5700, míg most meg 4300...
Kérlek benneteket, segítsetek!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz SipiBcs #26096 üzenetére
Nos, Bios-ban matattam. Most 3dmark Vantage ~14 000 vs 26000 az i5 javára. Unigine Heaven és Luxmark csak 2-4 pontos többletet hozott. Lehet, itt csak szimplán a VGA számít? Viszont Shadow of Mordor High beálításon FullHD-n, plusz 17 átlag fps-t adott. Most futtatom a 3dmark11-et, epedezve várom az eredményét!
(a reset következne, ha nem javul a helyzet, bár lehet, hogy így is megcsinálom...vagy a Bios reinstall is jó lenne?)
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz F e Z o #26099 üzenetére
Köszönöm, én is így gondolom már... Bios reset megvolt, minden oké, de ettől még nagyon zavar, hogy egyedül a 3dmark11 finnyás, mert a Physx résznél hirtelen lemegy a GPU load, és csak a CPU számol, amitől szétszaggat mindent... ezen még dolgozok.
De két játék esetében íme az eredmények:
Shadow of mordor: 19 / 78 / 47 korábban ez a trió ez volt: 17/81/30 Utolsó szám az átlag fps.
Batman Arkhma Origins: 42 / 59 korábban ez volt 29/40, itt is az utolsó az átlag fps.
Tehát minden rendben, a teljesítmény javult az i5 és GTX660 kapcsán. (most megy a Metro Last Light Redux benchmark...)
-
Hunork
veterán
válasz F e Z o #26101 üzenetére
Értem, de az i3-nál miért nem fagyott ki a program??? Ez a furcsa nekem... Mindegy, most eszembe jutott valami, kipróbálom, aztán megírom.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nos kész lett a teljes gyorsteszt, remélem, érdekesnek tartjátok! Gépfejlesztés lépésről - lépésre
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Lelkes fórumtársakat keresek, akik elemeznék az alább látható adatokat, esetleg olyanokat, akik végeztek hasonló teszteket. csak hogy tudjam, hogyan is állok...
AIDA64 4.70 mérések
CPU Queen: 30.141
CPU Phtotoworxx 12.357
CPU ZLIB: 209,2
CPU AES: 10.809
CPU HASH: 2598
CPU VP8: 5072
CPU JULIA: 15.725
CPU MANDEL: 8734
CPU SinJulia: 2831AIDA64 4.70 GPGPU teszt:
Cinebench R15 64 bit CPU mérés: 441 cb
Cinebench 11.5 64 bit CPU mérés: 5,25 pts
Előre is köszönöm a közreműködést!
ricsi8800gt: nagyon szívesen, igyekszem!
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz Apollo_21 #26111 üzenetére
??? Intel HD-val??? i7 procik érik el Cinebench esetében ezt az értéket... Eztet nem értem...A neten nézegettem, és ott a GPU közel azonos értékeket adott, de GTX 660, 670, 650Ti...stb kártyákkal, és i5 és i7 procikkal... [link]Most akkor mi a fene van nálam???
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Bocs, ezt akartam amúgy: c r15 scores
Áááá, most látom alul, hogy mi a konfig. Bocs, csak a képen Intel HD volt... hülye vagyok, összekevertem a CPU-t a GPU-val...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Elfelejtettem megköszönni!
De a VGA típusa rosszul van feltüntetve Aida-ban, mert Neked 7970 van...azzal meg tök reális az eredmény, illetve a CPU-val is, valamivel erősebb a 3470-nél."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv ismét!
Nos, köszönhetően az itteni segítségnek, egy teljes Win reinstall következett ismét, korábban valamit nagyon benéztem.
Kérésem, hogy látva a képeket, ez megfelel az elvárható szintnek egy Asrock H61M lapban, illetve egy esetleges lapcsere esetén lenne-e javulás? nyilván nem vagyok számmisztikus, csak az érdekelne, hogy a különböző alaplapok chipset-jei mennyire dobnak a teljesítményen ugyanolyan processzor-VGA mellett?Íme a két Cinebench legújabb eredménye, egyiken látható a javulás. Ez a tiszta telepítésnek, illetve Bios frissítésnek köszönhető?
Cinebench 11.5 64 bit
Cinebench R15 64 bit
Köszönöm előre is a szekértő véleményeket!
-
Hunork
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
(rég nem volt fejlesztés, gépezés, még vissza kell kerülnöm a ritmikába...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Hali!
Még egy talán uccsó érdeklődés lenne: szóval az új W8 remekül muzsikál, a gép is. Viszont i5-3470.
Ez ugye 3200-3600 MHz között ficereg. A kérdésem, hogy a BIOS-ban elegendő a CPU ratio értéket 36-ra állítani, hogy állandóan 3600 MHz-en járjon? Nem kell semmi egyebet átállítani? Értem ez alatt azt, hogy a többi mehet Enabled - Auto beállításon? (természetesen az olyan dolgot, mint IGP, azt nem engedélyeztem eddig sem...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Repsol600 #26136 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató választ! Azonban ezt még elolvasod, ha kérhetem? És akkor itt benne van minden, lüke voltam, hogy nem részleteztem itt... (csak hogy minden tuti legyen, feleslegesen nem szeretnék galibát okozni) Előre is köszönöm!
-
Hunork
veterán
válasz Pubszon #26142 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Amúgy a blogbejegyzésemben már megírtam, hogy jelenleg a memók XMP 1400MHz-en járnak, a proci pedig 34-es szorzót kapott, mert még nagy terheléskor sem kapcsolt feljebb, legalábbis mind a négy mag, ahogy az Intel oldalán írva is vagyon. Így inkább arany középút, és 3,4 GHz. És igazad van, rosszul fogalmaztam, az állandó helyett alapot kellett volna írnom, nyilván nekem sem rossz, ha pihen, amikor csak lehet.
-
Hunork
veterán
válasz hemaka #26160 üzenetére
Jaja, én mostanában mélyedtem el újra a bitek világában. Menni fog, de a procinak az ajánlott lapja a Z77 lenne, mint ahogy az enyémnek sem a H61. (nekem a H67 az Intel oldala szerint)
És akkor egy kérdés is, ha már felmerült: Mondjuk nem érzem hátrányát, szakik talán jobban elmagyarázzák, hogy az ajánlott chipset-el mi a különbség ugyanazon processzorok esetében?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz laychi #26164 üzenetére
Ezer köszönet a linkért, így már érhetőbb!
Amúgy az én H61-em is remek a tekintetben, hogy jelenleg a CPU ratio 34-en van, így max 3,4 GHz -en jár a proci (mind a 4 mag), ha épp szükséges. Lehetne 36 is, de tesztprogramokban sem ment soha 3,4 fölé, így maradtam ennél. Jók ezek a sima i5-ök is.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Hali!
Egy érdekességet tapasztaltam.
Bios-ban 55 fok a CPU Target Temperature. Szép halk is a rendszer alapjáraton. Viszont játék alatt, után nagyon felpörög a procihűtő, azonban Aida szerint, és szerintem is, a magok egyszer sem érték el az 55 fokot. Viszont a PCH dióda igen. Akkor most ez alapján mér, kalkulál? Mert akkor feljebb viszem az értéket, ugyanis míg a magok már csak 45 fokon vannak, a PCH még mindig 55-60 között. Valaki ebben megerősít vagy megcáfol?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Üdv!
Régen jártam erre.
Kérdésem: CPU hőmérsékletnél most akkor mi a mérvadó?
Aida64, Speedfan "sima" CPU 30 C bekapcsoláskor, terhelés alatt 45-50 C
De terhelés alatt (Cinebench pl), a sima CPU temperature 45 C, viszont a magok meg 62-65 fok. Hát ez azért jó, mert 67 a max...
Adatlapon gépem, rendszeresen takarítva, pasztázva...stb. Házikó nem gagyi.
Speedfan csak a "sima" CPU hőmérsékletet írja ki, az stimmel Aida-val.
Megnyugtató és szakszerű választ kérek.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz Hunork #27386 üzenetére
Kiegészítés, javítás:
- A CPU terhelés alatt sem megy 45 fok fölé!
- A Speedfan -nál beállítottam a magokat, az nem mér extrém értékeket, "megy" a sima CPU hőmérséklettel."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz 04ahgy #27388 üzenetére
Értem, a Realtemp megy, már látom, és vágom. Csak a fura, hogy az Aida és Speedfan teljesen másképp értelmezi a dolgot, legalábbis a magok esetében. Köszönöm a gyors választ!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Ha már hőmérsékletek, meg egyebek, akkor ez megfelelő több órás használat után? (játékok, internet...stb) - i53470 (3,6 GHz) + GTX660 OC
-
Hunork
veterán
válasz Speed® #28017 üzenetére
öööö, nem szerettem volna szemléltetni semmit... csak gondoltam több órás (5-6 óra) után, ez így jó-e, és megkérdem. Nem bekapcsolás után, erre akartam kilyukadni. De nem számít, minden rendben, a gép összes alkatrésze rendben dolgozik.
-
Hunork
veterán
válasz F e Z o #28028 üzenetére
Üdv!
Na, kérem, kis Rage, ez volt alatta. Nyilván ez egy szelet, de szerintem minden látható. A Realtemp-et használtam. Természetesen megvan a közel 2 óra log fájlja.Ez meg utána egy Cinebench 11.5 teszt alatt
Remélem, jók az értékek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- Home server / házi szerver építése
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...