- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
Szép eredmény, grat!
Vicces, hogy az elején hogy le lettem hordva, hogy nem szar a paszta, ez így van jól, stb, közben azóta is szinte minden nap előkerül a téma, most meg itt van rá a bizonyíték is. -
KAMELOT
titán
-
Ferdzsoo
addikt
Tökéletesen egyetértek veled, direkt csinálták ilyen rosszra, mert a technológia meg túl jól sikerült. Egyszerűen évekig nem vennének az emberek újab processzorokat ha most mindenki 5ghz-n tekerné a procikat. Most őszinten egy ivy 5ghz-en akár 4 akár 8 maggal meddig elég? AZ intelnek nem biznicc ha az új procikat nem tudja eladni mert senkinek nincs szüksége a plusz teljesítményre, mert mindenki széjjelhajtja az ivy-ket.
Azért az 5ghz vízzel 80fok fölé nem menve.... BRUTÁL!
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Szatesz.
aktív tag
Cikk![link]
-
subaruwrc
félisten
válasz Szatesz. #5693 üzenetére
Kintről senki nem fogja észrevenni az biztos!
ha csak el nem olvassák itt a hsz-ed.
előfordulhat olyan proci aminél ekkora a különbség és tényleg valami ótvar paszta volt rajta, + még a kupak is homorú ( én amúgy ezt nem tudom felfogni hogy az Intel, ami ilyen csúcsminőségű, miniatűr és fejlett chipeket képes előállítani a semmiből, az miért nem képes sík kupakot gyártani vagy gyártatni a chipekre. Sok cpu ott vérzik el hogy egyszerűen silány a kupak rajta és jó ha 20% a hozzáér valóban a hűtő talpához, nem feltétlen azért mert a kupak és a mag között rossz vagy nincs kapcsolat. ha nem lenne kapcsolat el is égne a chip, rossz kontakt meg nemigen lehet, mert bőven nyomnak be pasztát,ergo kitöltődnek a rések.
nitroval is van ami jobban megy a paszta csere hatására, de a túlnyomó többség, ( 95%+ ) negatív hatásról számolt be, szóval én még a te " sikered " után se buzdítanék arra senkit hogy kezdje el szétcseszni a garis prociját. ha mindenhol ezt szajkózzátok hogy mindenre elég alapon is három évig ( ami egybéként valószínű ) akkor miért lehet ebben a topikban állandóan azt olvasni, hogy megy az elégedetlenség, amiért nem megy mindenkinek egytől egyig 1.25v 5ghz 4c/8t a LINX ....
ami hozzáteszem, egyrészt irreális elvárás a chiptől, másrészt meg mitől roszabb az 1.4v 5ghz-es cpu mindennapi használatra mint a feljebb leírt? általában ami több feszt kér az kevésbé melegszik, és különben sem 24/7-ben linxet használtok, hanem neteztek meg játszotok, ahol a linx terhelésének jó ha felét megkapja a cpu. a linx amúgy is egy burner program, gyakorlati haszna azonkívül, hogy megmutat egy féle terheléssel szembeni stabilitást, nincsen, meg ezenkívül még lehet dobálózni a gflops értékekkel. ez sem változik sosem, adott órajelen, csak a service pack 1-gyel ki lehet aknázni az AVX-et, ami a mai kódok nemtudom 1%-át teszi ki? lehet baromságot mondtam.
de a lényeg, hogy ami állandóan árad a topikból az az ellentmondás.
ne melegedjen mint a barom de LINX-eltek egésznap
ne fogyasszon már sokat, de LINX-eltek egésznap
elég mindenre az ivy architektúra még három évig, de miért nem megy 5ghz-en mindennapra, és megintcsak a linx...ja még a linx egyirányú terheléséről annyit, hogy azon túl, hogy a hűtés próbájának baromi jó, szinte semmit nem mutat meg. ( oké, minimálisat igen.) de egy linx stabil cpu-t is jó eséllyel meg lehet fingatni a mindennapos használat során.
ez kicsit olyan mintha egy forma1-es autóval akarnánk rallyzni
a linx irreális terhelés, mindennapos használat alatt sose éri ekkora a processzort, viszont sok másmilyen terhelés éri amire érdemesebb lenne az időt meg az áramot pazarolniha elfogadtok egy tanácsot és mindenáron a mindenanpos max tuning a lényeg, akkor a winrar beépített benchmarkját, a vantage cpu tesztet. 3dmark06 cpu tesztjét is lekülditek, azok igencsak tudnak meglepetést okozni stabilnak hitt rendszereken. a winrar még az elérhető rendszer sávszélről is ad némi képet, hogy valóban gyorsuljon az a rendszer.
sose írtam még le ennyiszer egy postba hogy linx lol
juteszembe !
ha már valami gyakorlati hasznot is akartok ennek a linxnek akkor csináljatok neki egy külön topikot, és gyűjtsétek az eredményeket fpo szerint, megjelölve a maximum stabil órajelet, feszültséget, és egyéb beállításokat, gflops értékekkel akár, akkor talán kiderül valami abból hogy mik is a limitek, mire skálázódik, stb. ez a topik meg maradjon meg inkább a cpunak magának.
[ Szerkesztve ]
-
Szatesz.
aktív tag
válasz subaruwrc #5717 üzenetére
Ahonnan én vettem ott nem olvassák a prohardvert!
Én nem azt mondtam hogy garanciás marad a processzorom! Hanem valószinű nem lehetne észrevenni kívülről és legariznák ,ha csak szervízben meg nem bontják. De azért ha meghalna bepróbálnám!
Én ugyan nem buzdítok senkit , csak leírtam a tapasztalatomat egy cikkben !
Engem érdekelt ez az egész azért csináltam meg.
Ilyen felfogással nem is kell venni 3770k t mert játékra ugyan azt tudja a 3570k is!
Én sem játékra vettem hanem inkább tesztekre ,meg majd ráengedek egy kis nitrót is ha végre lessz étkézláb lapom!
A Nitrós tesztre a Liquid Prot lecserélem Gelid Extreme pasztára!
A LinXet sokan azért használják hogy összelehessen hasonlítani a többivel mert az is linxel tesztelt! Mint ahogy én is azért használom! Amikor nem tesztelek 4500mhzn használom!Én is jó ötletnek tartom hogy csinálnánk egy olyat táblát mint a ph toplista csak processzorokból és memóriákból állna min az XS fórumon is van hasonló!
Ennek a kivitelezésére én nem vagyok alkalmas de ha megvan az adatokat szivesen beviszem![ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz subaruwrc #5717 üzenetére
Mi a baj? Megbántott valaki?
A Linxből még nem lett vallás!
Csak egy nagyon jó és elterjedt népszerű TESZT!!! program...
Itt szerintem nagyon sokan örülnek, hogy van végre egy hazai tapasztalat, a kupak alatti paszta cserével kapcsolatban...
Szerintem egyértelmű, hogy nem kötelező! Mindenki saját belátása szerint...[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz Szatesz. #5718 üzenetére
sorry!! subaruwrc -nek szántam!!!
Én meg annak örülnék a legjobban, ha egy általános tuning útmutatót kreálna már valaki közületek....
Félre ne érts, nem mintha olyan eredményeket akarnánk elérni mint ti, csak jó lenne, ha szarakodik a beállításunk, hol, mikor kelljen még egy picit állítani, és minek mi az oka, mi mit állít.Pl.:
- én nem tudom miért nem akar a memóm 1866 Mhz menni ha mind a négy modul be van rakva.
- ha kettőt kiveszek viszi 1866 -on
- memtest lefutott mindegyik modulal az XMP profiljával külön-külön hibátlanul
- 16 Gb -tal akkor nincs baja ha alap -on hajtja.Mert szerintem sokunknak olyan dolgok lehetnek beállítva/ ki ill. bekapcsolva (auto -n hagyva) ami tényleg ""hosszútávon"" nem jó a későbbiekre nézve. (kinek előbb kinek hamarabb)
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
nem tudom ezt miből szűrted le. nem postolok ide mindennap ilyen regényeket, de attól még általában olvasom a topikot, szateszt meg személyesen ismerem, azért is válaszoltam neki ilyen hosszan, ha már ezek voltak a témák. remélem nem probléma.
jilian
ivys rendszernél 16gb memóriával nem árthat a system agent ( vcsa ) és vcio feszeket ( vtt) 1.2v-on járatni. annak elégnek kell lennie 1866-hoz is.
az általános beállítás annyi, hogy a vcore szükség szerint, max 1.35v-ig bezárólag.( én 1.4v-on nem linxelnék ) ezenkívül a vcsa-vcio/vtt 1.2v-on, memóriáknak szintén szükség szerint, pch 1.1v --> 1.125-1.150v, a többi fesz a normal azaz alap értékén, spread spectrumok disabled, és lehet próbálkozni feszegetni a határokat.
-
yodamester10
őstag
Kis segítséget szeretnék kérni.A proci i5 3570k-4200mhz-en ,silver arrow sb-e 2011-es hűtéssel.A gond az,hogy a Bf3 kifagy miután belépek a szeróra,pedig levettem a felbontást 1360x768-ra,minden low on.Már játszottam így vele a Dark siders 2 is simán megy.A biost lenulláztam,fent a driver.Ehhez is kell dx11?Vagy esetleg valami külön program?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz yodamester10 #5724 üzenetére
Ez nagyon nem biztos hogy a proci miatt fagy ki, 1000+ más oka is lehet.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz yodamester10 #5727 üzenetére
A CPU-ba integrált VGA-val akarsz BF3-azni?
Szerinte ne erőltesd.
Futni mondjuk kéne neki, inf, VGA drivert felraktad hozzá?[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Azt szeretném megkérdezni, hogy a haveromnak ma jön meg a i7-3770K + ASUS MAXIMUS V GENE kombója és meddig lehet húzni a procit fesz emelése nélkül??? Köszönöm!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
yodamester10
őstag
Igen felraktam a drivert.
Érdekes mert a héten már toltam a haverokkal,most meg kifagy.Pedig mielőtt eladtam a kártyám direkt levettem a felbontást.Arra gyanakszom,hogy mikor átvált a monitor 1920x1080-ról a játék bellitátására felbontására akkor fagy ki. -
KAMELOT
titán
válasz yodamester10 #5737 üzenetére
Okés köszi! Akkor egy4GHz-et beállítunk.
Klikodesh: Mondjuk nekem elég a gyári venti arra amire kell. Terhelsékor is max. 60 fok a proci
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Winne
nagyúr
válasz yodamester10 #5727 üzenetére
Mennyi feszt adsz a procinak? Pici plusszal nem próbáltad? Esetleg auton van?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
bsh
addikt
úgy néz ki, mégsem oldódott meg a problémám. most a pll overvoltage kikapcsolása mellett minden más auto-n van (bios default), de tegnap egy idő után egyszercsak megfagyott a skyrim (a rendszer maga nem, ki tudtam lőni), ma futtattam prime95-öt, és most nem 5 perc után, hanem 45 perc után, de hibázott megint.
ez mitől lehet? memória inkább? (memtest86 nem talál hibát) -
tag
válasz yodamester10 #5729 üzenetére
'Simán' viszi a Bf3-at, igaz 1280*720-ban low.on. Most még én is így tolom amíg nincs külön vga.
Biosba kapcsold be a GT overlocking-ot rakd 1500Mhz-ra, a Gt overlock feszt +0.10V-ra, lentebb a biosban a gpu-nál feszt offset +0,100V-ra - loadline-t level2-re. Nálam így megy, igaz arra még nem jöttem rá, h. ha a graf. beállításokra akarok menni miért fagy ki a játék. Ezért a windows felbontását szoktam átrakni és akkor a game is azon lessz.
Ha így se jó lehet a proci feszeknél kell 'rendet' rakni.[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
Még 1 kérdés.Hogy lehet a játékban úgy felbontást állíttatni,hogy ne fagyon ki?
-
Winne
nagyúr
válasz yodamester10 #5740 üzenetére
Akkor nincs más 5letem. VGA driver és dx frissítés még játszhat.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
mdraco
őstag
Ha már megjelentek az i3-ak, hogy hogy nincsenek tesztek még?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest