Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
A 2 mag mennyire fog hiányozni? Semennyire...
Mennyire lesz észrevehető a változás? Durván..bár nálad ahogy látom vga upgrade is volt, én nálam csak proci és lap csere volt elsőkörben és valami eszméletlen többletet jelentett az amdhez képest ez is.
A döntés jó.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Comic
aktív tag
válasz Repsol600 #25502 üzenetére
1.: A vga-tól, a tesztek alapján mértékrendekkel többet vártam. A korábbi 4870-em, a DX11 kivételével mindent teljesített, amit a 7770.
2.: A 7***-es sorozattól elvették a mentle támogatást, így az a kicsi extra is, amit a teljesítmény felett nyújtott, megszűnt. Ennek fényében, akkor inkább erőre megyek.
3.: Ahogy maga az intel proci, az nv kártya is kísérlet... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nyugi, össze sem lehet hasonlítani kb. tempóra őket..IPC "kicsit" egész más a két megoldás. Jó az AMD is, de csak kicsi pénzért..felsőbb régiókban sajnos nem rúgnak labdába a pirosak egy ideje..IPC lesöpri az Intel csúnyán. A VGA meg durván ~2es tempóra képes, de AMD oldalon is meg lehet kapni ugyanezt a tempót, szóval ott az nVre váltást nem az indokolja, hogy nincs alternatíva, szerencsére. Összességében valami hasonlóra számíthatsz az új géppel
-
törölt tag
válasz lowzor #25432 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy mennyit fog hozni érzetben a HT.
Alap órajeles, 3570@1V max.: 55C° vajsíimán megy minden, amit eddig próbáltam.
+HT-val, vagy +tuningal csak azt érném el, hogy 1db megmagyarázhatatlan akadáson vagy belassuláson feltosznám magam, menne az egész konfig az apróra, mint eddig mindig -
törölt tag
gyári hűtéssel alulfeszelve lehet húzni egy i5-3470-et?
ismerősnek rakok össze gépet, és "Z"-s alaplapot ajánlottam mellé a plusz 500 mhz miatt. nekem csak sandy-m volt toronyhűtéssel, és nem vagyok tisztában a gyári hűtés képességeivel. -
Zsohi
őstag
-
daveoff
veterán
Új szerzeményem, hdekakas procija volt, ahogy a postás a kezembe nyomta ment is a satuba, és adtam neki! Művelet sikeres volt, egyenlőre itt sikerült stabilizálni,4,7GHz@1,27V, 4,8GHz-et is könnyedén viszi, de ott már 1,33V felett kér ahhoz, hogy ne legyen WHEA-logger, de hőmérsékletek akkora fesz.-nél is nagyon jók. Max órajelet még nem néztem meg, majd később. Szerintem megelégszek ezzel a 4700MHz-el, ezen az órajelen már nagyon komoly, nem rossz proci. RealBench is hiba nélkül lement, és így WHEA hiba üzenet sincs.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Blue Thunder
senior tag
válasz daveoff #25525 üzenetére
Faxa!
Tudsz segíteni benne hogy te milyen beállításokkal érted ezt el? MegköszönnémMeg ha valaki tud érdemleges választ amit magam se értek, hogy bármilyen tesztnél, a linx elinditja a számlálást de azon kivül nem csinál semmit, nem mér....kicsit fura...nem hinném hogy a win 8.1 befolyásolná hiszen elvileg jó kell lennie ezen is
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Extreme 4+ 3570k:
A Long és short duration Power limit mit szabályoz? Ennek értékeivel mi változik, mire figyeljek?
4500Mhz-nél 350-re tettem őket, ez magas?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
daveoff
veterán
válasz Blue Thunder #25526 üzenetére
Simán biosban beállítottam neki, 1,275v fix feszt, nagyjából ennyi. De ki kell tesztelni, mindenkinél más...
-
hdekakas
senior tag
válasz daveoff #25525 üzenetére
Hajrá!
Örülök, hogy jó kezekbe került a procim. Ez az első cpu, ami a szívemhez nőtt, s kicsit sajnáltam megválni tőle.
Reklám ide vagy oda, még jó, hogy beírtam ebbe a csoportba, hogy eladom az régi kicsikémet, így a szakavatott szemek is meglátták, nem csak olyanok nézték a hirdetést, akinek semmit sem mond hogy mennyit megy mennyi fesszel. Van akinek csak az a lényeg, hogy alapon ketyegjen, és legyen rajta nyóc év bóti gari.
Amúgy ha már teszt: A 4790K-m 4,6GHz órajelen 18%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a 3770K 4,8GHz-en. Így azért én sem bántam meg. (Igaz, már a második Z97 lapot veszem, mert nem vagyok kibékülve a tuningpotenciállal. ) -
Blue Thunder
senior tag
válasz daveoff #25528 üzenetére
Köszi! Lehet kipróbálom! Csak mondjuk real temp-et tudom nézni hány fok lesz az hogy stabil e azt nem tudom, mivel halvány lila gőzöm sincs, hogy a linx miért nem jelenít meg egy mérési eredményt sem?! ....max intel burn-t használok
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
daveoff
veterán
válasz monosz #25532 üzenetére
Gari már egyébként sem volt rá, úgyhogy miért ne javítsak rajta, ha megtehetem. A tiéd egy kimagaslóan jó proci, szerintem benne van a 4,9-5Ghz 24/7-re, de 1,3v felett már az is bőven 90°C felett lenne, egyből kupakolnám azt is.
(#25529) hdekakas: Milyen alkalmazásban mérted azt a +18%-ot? A 4790K lényegében egy tuningolt 4770K, és a 4770Kvs3770k között azonos órajelen nincs 5% különbség. Valós alkalmazásokban, játékokban(amire én használom) szinte semmi különbség nincs köztük. Gondolkodtam én is a 4790K-n, de feleslegesnek tartottam, hogy most amiatt új alaplapot vegyek, inkább 5k ráfordítással lett egy tuningosabb procim, amivel talán kicsit tovább kihúzom.
[ Szerkesztve ]
-
monosz
őstag
válasz daveoff #25534 üzenetére
Így már okés,gari nélkül.Lehet hogy ebben az esetben neki esnék én is.
Nekem 1,27V-ot kért 4,8-on,de már hajazott a 90 fok környékére LinX alatt D14-el.Mpower-el a csillagos ég lenne a határ,csak hűteni kellene megfelelően.
Ha netán lenne valamiféle compack vízhűtő,ami űberelné a D14-et,akkor szivesen vennék némi felvilágosítást.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
daveoff
veterán
válasz monosz #25535 üzenetére
Azért a csillagos ég az túlzás, akármilyen jó az alaplap a procinak is megvannak a határai. Nekem H110-em van, az egyik legerősebb kompakt víz, és szépen teszi a dolgát, főleg magas fesz.-en van előnye szerintem a léggel szemben. A kupaktalanítás előnye is a magas fesz.-eken jön meg, tehát így kupaktalanítás után már tök mindegy, hogy 1,25v-ot adok neki, vagy 1.35v-ot szinte észre sem venni a hőfokokban.
Egyébként szépek ezek az eredmények, amiket ide sokan linkelnek, de egyáltalán nem biztos, hogy stabil beállítások. Én próbálok olyan beállításokat kitesztelni, ami tényleg mindenben stabil. Én is le tudnám sokkal alacsonyabb fesz.-en is futtatni a linx-et, de egy RealBench, vagy egy Cinebench, vagy akár egy játék azonnal eldobná magát, vagy teleszemetelné az eseménynaplót WHEA-loggerrel.
-
monosz
őstag
válasz daveoff #25536 üzenetére
Én konkrétan a lap határira gondoltam,az nem lesz gyenge láncszem.Nyilván innentől a procin múlik a tuning.
Az 5Ghz szép,de 1,5V egy picit sok szerintem.1,4V körül lenne megfelelő.Mondjuk ha tudod hűteni,akkor semmi hiba.
Na majd ha hazérek,egy picit nekimegyek én is.Sajnos én csak léggel tudok hűteni,de meglátom mire jutok. H100-on gondolkodom hűtés terén,de nem vagyok biztos benne,hogy "sokkal" jobb lenne a hatásfoka.Nyilván,azonos hardvereken kellene kipróbálni a hűtéseket,hogy mekkora a különbség.
Jó lenne egy teszt ezekről.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
hdekakas
senior tag
válasz daveoff #25534 üzenetére
Valóban, játékok alatt semmi értelme az erősebb procinak, a 3770K is kihajtott KÉT tuningolt R9 290-et.
De tömörítésben, irodai alkalmazásokban, és a tesztekben azért kimutatja a foga fehérjét.
Mindenféle pontokban hozza kb azt a 18%-ot (még kevesebb órajelen is).
IBT is jóval hamarabb lefut. (116 GFLops vs 136 GFLops) -
Daffchy
őstag
Tudnátok segíteni 3770k tuningnál, hogy körülbelül mekkora V mellett mennyi MHz-t kell hoznia?
Pl.: 1.328-nál már 4.6 vagy 4.7-et vagy ezt már kb 1.28-nál...
Köszönöm előre is!!
Ui.: Kezdő vagyok Intel vonalon... 1 napja van meg a proci!
-
Daffchy
őstag
válasz joshua7 #25546 üzenetére
Értem, köszönöm!
Most 1.280V-n 4.4 stabil, aztán próbálok fentebb menni.
Volt-nál vannak lépésszámok, vagy olyanra állítom ami szimpatikus?Abban segítenétek, hogy pontosan mikkel lehet játszani Tuning közben?
Eddig egy gagyi lapom volt egy AMD Phenom II X6-al, ahol szorzót állítottam meg V-t és kész.De az új lapomba (Asus Maximus V Gene) annyi a beállítás, hogy elveszek benne és jórészt nem tudom mire jó...
Nem volt még UEFI-s lapom...
[ Szerkesztve ]
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Daffchy #25547 üzenetére
Szerintem Légel ugy is megálsz 4.5Ghz mert a felett már vagy komolyabb viz kell neki vagy ennél hidegebb idők.De szerintem a 4.5GHz már böven jó.
Nekem a 3570K 4.5GHz 1.272V-megy Noctua NH-D14-el.
Magok 78fok fölé nem igen mennek.Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Daffchy
őstag
válasz bombibmw #25548 üzenetére
Köszönöm, ez így nagy segítség nekem!
Mi az a PLL egyébként?
ricsi8800gt: Most 1.28V, 4.6Ghz, Prime95, a CPU 44' a magok 65-71' között változnak!
Annyi, hogy venti minimumon megy, mert az istenért nem tudom felpörgetni, UEFI-ben beállítom 40foknál pörögjön fel erre semmi...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme az új Android Auto!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs