- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krakesz27
tag
Valaki tudna segíteni? Ha az ssd-t formázom mert már nem kell mert az 1 terás vinyóra szeretném tenni a rendszert akkor kell valamit a biosba beállítani? Alaplapom a következő: Gigabyte Z77X-D3H
-
WaterWawe
őstag
Úgy látszik, meg be kell érnem 4.4-el. Vcore: 1.265V Így egy ilyen tesztet mértem.
[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a turbo boost hogyan működik? pl. i5-3570-nél ez van az intel honlapján:
Clock Speed 3.4 GHz
Max Turbo Frequency 3.8 GHzHa berakom a gépbe akkor 3,4 Ghz-en megy defaultként. és a 3,8 az valami egy gombnyomásra elérhető érték? vagy h ha tuningolok, akkor csak odáig enged?
[ Szerkesztve ]
-
eldarin
tag
Sziasztok. Feltettem a kérdést már itt meg a tuning forumban is de sehol nem kaptam még választ rá.
Tuningnál mikkel kell játszani a biosban? Csak a szorzóval meg a feszültséggel? Mert van még elég sok más lehetőség is amikről igazából nem tudom hogy mik (load line calibration stb...).Ezekhez is hozza kell nyúlni esetleg? Vagy ha valaki tud adni valami linket vmi egyszerűbb tutorial/guideal azt is megköszönném.Asus p8z77-v LX,3570k,Kingston Hyperx predator 2400mhz
-
Gabás
addikt
válasz Blood Mage #11808 üzenetére
A Turbo Boost órajelekre automatikusan felvált a CPU akkor, amikor egy magas teljesítményt igénylő alkalmazás nem használja az összes magot. Minél kevesebb a használt magok száma, annál magasabb lesz a Turbo Boost órajel, egészen a megadott max. értékig.
-
don dante
aktív tag
Terhelés alatt ha nem használja ki a procid összes magját az alkalmazás amit futtatsz akkor a turbó autón emeli az aktuálisan kihasznált mag órajelét a gyárilag megadott értékig...
TELEFONON GYORSABB!!! Samsung Galaxy s6 edge...:)
-
Blood Mage
senior tag
hm.. tehát akkor össze vissza ugrál az órajel. nem veszélyes ez? viszont, ha felhúzom a procit 3,8Ghz alapórajelre, akkor a turbo boost elveszti a jelentőségét, nem? bár nyilván, hisz ha arra akarna önmagától ráhúzni 400Mhz-et az már ügyes-bajos lenne, hiszen akkor már a feszt is babrálni kéne.. hm..
Egyébként ha 4-5évre előre gondolkodunk, akkor érdemes megvenni az i5-3570 mint csúcs ivy, vagy hallani híreket a kövi gen-ről amik esetleg nagyobb ugrás jelentenénk?
-
Gabás
addikt
válasz Blood Mage #11814 üzenetére
De, felrobban tőle a CPU, vagy mire gondolsz? A CPU-kban már régóta van Speedstep/C&Q, ez csak annak a kiegészítése.
Jól gondolod, a Turbo Boost értelmetlenné válik, amint elérted a max. órajelét (és nem K processzoroknál nem is tudsz ennél feljebb menni, akármekkora feszültséget adsz neki).
Az előzetes adatok szerint a következő generáció (Haswell) nem valószínű, hogy nagy előrelépés lesz processzorerő vagy fogyasztás terén, valszeg a beépített VGA fog erősödni. Esetleg az alaplap terén lehetne időtálóbb, mert az új foglalatot kap (de az Intelt ismerve addig, mire lecserélnéd a CPU-t, addig már két foglattal tovább járnak )
Összességében én nem várnék a következő generációra.
-
Blood Mage
senior tag
beépített vga terén van is mit fejlődni, ahogy hallom.. elég harmat gyenge az intel megoldása :S de nekem8 amúgy se az miatt venném, csak már mindenbe belerakják én meg perkálhatom fölöslegesen a felárat érte
A kövi foglalatot azt sztem passzolom, az azt követőbe meg majd a 2.gen procin lehet elgondolkodom. ez úgy 4-5év lehet sztem
Bár őszintén egy i5 4x3,4Ghz teljesítménynél többre akkortájt se lesz nagyobb igény. Inkább a vga front ami fejlesztős[ Szerkesztve ]
-
Diocles
aktív tag
Elmondom a gyakorlatban hogy működik a 3570.
Négymagos terhelés mellett 3,6 GHz-en fog járni. Egymagos terhelés esetén 3,8-ra fog felmenni. A processzor órajeleit 400 MHz-cel emelheted meg. Ezt követően négymagos terhelés esetén 4 GHz-en, egymagos terhelésnél 4,2 GHz-en fog járni.
-
biacsia
tag
Hali!
Találkozott már valaki hasonlóval:
Fix fesszel a fesz változása mellet méregetem a maghőmérsékletek változását .
3.8Ghz Kezdő vid: 1035mV
Hogy lehet az , hogy egy alacsonyabb fesz értékű stabil beállítás után, a plusz fesz hatására megfagy a gép win7 betöltése után????
Kokrétan
3.8Ghz vid: 1135mV
Mi kavarhat be??[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
eldarin
tag
Találkozott már valaki ilyesmivel? Az én 3570k-m 4,4-en 1.295-ot kér és nem értem hogy miért de linxben a gflops értékem vmi iszonyat siralmas... valami ötlet mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
-
eldarin
tag
Hát így most stabilnak tűnik de szerintem nagyon nagyon sokat eszik vagy ez még reális?
A hűtést feljebb tudom csavarni jóval mert most minimumon van az még talán belefér a normál kategóriába meg a Gfpls eredmény sem olyan rossz talán.De mi lehet az oka hogy ennyit eszik? 4,5-el az 1.295 sem volt stabil
-
k a l o s
csendes tag
Hali.Van egy 3570k procim és egy gigabyte z68-ud4-b3-as lapom és nem megy a felső pcie foglalatba a vga.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma? -
Kriccs
tag
Hello!
A következő lenne a gondom: Felraktam a win8-at, CCC fent van, minden driver ami kell, kivéve az integrált intel 2500 (i5-3450) driverét. Amikor fel akartam telepíteni az intel honlapjáról leszedett drivert, a következő üzenetet kaptam: Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. Ez így elég cinkes, mert az MVP-t sem tudom így kihasználni. Azt szeretném kérdezi, hogy tudtok-e erre megoldást?
Köszönöm!
-
szeva000
addikt
válasz Blood Mage #11838 üzenetére
jah ismerős...az NV vga csk 2D-ben ment nálam a p35-ben....Azóta az NV-át is hanyagolom....de mint kiderült,hogy ott is aramok miatt volt.A kingmax megoldotta és ment minden
Levelezgettem én a gagyival,az nv-val....fingjuk nem volt,már bekértek minden logot.....látták a hibát,de én nem vártam még heteket....utolsó gondolatomban kértem kölcsön egy kingmaxot és beledobtam....láss csodát,ment 3D-ben is a vga -
Blood Mage
senior tag
válasz szeva000 #11839 üzenetére
legalább neked elindult a gép.. nekem bios logo-nál megáált. no gép, no internet. Na így próbálj meg kideríteni bármit is! A szervízbe se tudtak semmit kezdeni vele, de úgy ötödjére bevittem a gépet és akkor rájöttek, h mi a problem meg most elszállt az alaplai hang csatija, de nagyon durván. Olyan mintha zárlatos lenne :S kb szívrohamot kapsz olyan ha belédugsz vmit amúgy én is hanyagolni fogom a gigát meg az nv-t a kövi gépnél
[ Szerkesztve ]
-
viktor82
őstag
Kupaktalanitáson gondolkodom néztem egy videót a muki mx2-et használt az lenne nekem is itthon vagy érdemesebb mást választani?és ha vissza akarom ragasztani a kupakot van valami spéci ragasztó rá és hol lehet ilyen beszerezni?
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
Ezek a hőfokok most
3770k”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
4.8ghz-nél már nem érte be 1.277-el sem ,de nem mertem több feszt adni mivel 90fokba is belenyaldosott
Lehet mást is kell már piszkálni a cpu feszen kivül?”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
WaterWawe
őstag
Az enyém már 4.6-hoz 1.368V-ot kér stabilan. Ellenben most 4.4-en van és 1.265V-al hasonló hőfokokat ér el mint a tied. Lehet maximumba még annyit sem
-
szeva000
addikt
válasz Repsol600 #11849 üzenetére
nah,most raktam fel a liqid ultrát a kupak alá...A brockent MX-4-el dobtam össze....
Most 4500-on megnéztem,visszavettem már 0,2V-ot a prociból is.
Majd most már idő kell belőni kevesebb fesszel vagy sokkal nagyobb frekin....Menni fog,azt már látom,mert eddig már itt nyalta a 90fokot..Tehát megérte elqrni a memvezérlő egyik felét...azt nem megy azóta sem,de nem is lényeg.( csak most szereznem kellene 2X8GB-os modult a 4X4 helyett)
sajna ma erre volt időm,de elég ez
Most:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest