Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Meg nem akarnak túl gyorsan sem haladni, mert már így is elérték azt a szintet, ami az emberek nagy részének felesleges, senki nem venne később már chipeket, mert már nincs rá szükség a hétköznapi használatban, akiknek meg így is kell, azoknak meg kell felmutatni valami eredményt, különben nem váltanak feljebb.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
GuguGuru
tag
Na igen, következő generációt megint megcsinálják Solder technológiával, és mindenki majd hanyatt esik majd, hogy a Nehalem 15-20 fokkal hidegebb lesz terhelve, húzva, mint az ivy... Ja, hogy ebből a szar paszta felel 12 fokért, az senkit nem fog érdekelni...
Ettől függetlenül nekem eszem ágában sincs kupakot bontani, ami kijön belőle így, az elég, ami meg nem, hát ennyi, kevés embert ismerek akinek nem elég a teljesítménye egy 4,5 ghz-es 3570K-nak...
És aki meg késöbbre hivatkozik, annak sincs igaza, anno mikor a Wolfdale-eket húztuk, és itt versenyeztünk a fórumon (józan keretek között), hiába ért el vki 4.2-4.5 Ghz-et (Én 4.4-nél áltam meg, de legtöbbször csak 3.6on jártam. Amikor kijöttek a Sandy-k, meg most az Ivy, ha 6 Ghz-re tudtam volna húzni a Wolf-ot, akkor sem lettem volna a közelébe sem egy alap Ivy-nak, ergo nincs jelentősége az utosó 2-300 Mhz-nek, csak ha vkinek ez a hobbija, és élvezi hogy húzza a gépet.
Giga Z77-D3H, Core i5 3570K@4Ghz 1.15V, Xigma Dark Knight,2x2048Mb Corsair VengeanceC9,MSI_GTX480_TwinFrozr2@830/2000,CorsairVX550,LogitMX1000/G15, FanatecGT3RSV2+Clubsport
-
-
Eagl3
veterán
Próbálom belőni a procim hűtését minél halkabbra, játékok alatt elszabadul a pokol... meddig mehet fel terhelés alatt egy 2400? 50 fokos CPU-nál már fullra kapcsolja a coolert.
-
Rocky100
csendes tag
Üdv
A "legkisebb i' felől érdeklődnék
Mégpedig tuning szempontjából.Egy i3 3220as mennyire kedveli/nem kedveli a tuningot? Illetve tuning szempontjából milyen alaplapot érdemes alá venni?Itt főképp chipsetre gondolok.Z77?Ha vagy az alatt is megteszi?
Bocs a buta kérdésért Nem nekem lenne a gép de egy költséghatékony konfig a szempont amin az illető játszani is szeretne.Nem szempont neki a full HD egyáltalán, szóval ajánlottam neki még egy GTX 650 TI-t is
Ez így rendbe lenne?Vagy esetleg az árkategóriában legyen inkább amd fx(amiben ugye több mag van).Azt tudom hogy az fx-ek bírják a tuningot az i3-ra azonban nincs rálátásom
Köszi előre is
-
Rocky100
csendes tag
válasz banderasz77 #11311 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
És esetleg valami más alternatíva akkor az alsó-középkategóriában?Olyan proci érdekelne ami hasonló árkategóriában van mint az általam említett i3-as, de lehet emelni is az órajelét.Gondolom nem általános az i3asoknál sem ez a tuningmentesség
Az a baj hogy hiába mondom a srácnak hogy jobban járna a "legsoványabb i5"-el, nagyon megvan húzva a nadrágszíj, és azzal a plusz 10-15rugóval még nem jönne ki a 650TI sem Húzni viszont szeretné a procit hogy az adott gépből is azt a teljesítményt hozza ki amit csak lehet
-
kovsol
titán
válasz Rocky100 #11312 üzenetére
i3 nem tuningolható, i5 ből ami nem K -s az csak limitált mértékben a turbót kihasználva.
HD7770 olcsóbb pár ezressel és én azt venék most VGA kártyának. Mellé mondjuk rakna egy használt i5-2300/2400 -t.A milyen asztali gépet vegyek topicba ha beírod mennyi a keret megmondják a tuti vételt annyiért. Javaslom nézz át oda.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Rocky100
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket
Hát azt illetően milyen gépről váltana még az is kolosszális előrelépés amiről beszélünk P4-ese van egy 8500GTvel és 2 gb ddr2 rammal Szóval neki is mondtam hogy már egy core i3assal óriásit ugrana előre de nem hagy békén a tuningjával
Egyébként köszi a topic ajánlást Csak összerántok neki valamit az adott keretből
-
banderasz77
addikt
Tegnap bekerült a gépembe az i3-3220.
Alulfeszelés megkezdve, jelenleg 0,945V Load, ezzel a hőtővel támogatva. Load max. hőm. 50 fok.
Malay gyártmány, Idle magonként 6-7 fok difi is van, Load alatt lemegy 5-re. Ez jónak számít? -
andrasko
senior tag
válasz banderasz77 #11316 üzenetére
További min. C°-okat, vagy rpm csökkenést jelentene, ha izmosabb lenne a cooler-ed.
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
bodva
aktív tag
válasz banderasz77 #11318 üzenetére
Csak ne felejtsd el nézni IBT-ben és Linxben a gflop értékeket.
A nagy alulfeszelésben én 1,5GFlops-ot buktam Pedig stabil volt -
andrasko
senior tag
válasz banderasz77 #11318 üzenetére
Persze, hogy elmegy vele... sőt még az intel coolerrel is elmenne!
De egy komolyabb teljesítményű hűtővel:
- ugyanilyen hőfok mellett alacsonyabb rpm mellett hajthatnád (halkabb lenne)
- ugyanennyi fordulaton, alacsonyabb lenne a hőfok-od. (hűvösebb lenne)Ui: Nem 15-20k-s csoda-tower-re gondoltam, hanem már (akár itt is) 3-4k-ért kapható heat-esről.
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
banderasz77
addikt
39,5-40,5 között mozog, eddig nem változott. Ez a jó nem?
Idle stabilitástól inkább félek, a néhai 2500K-m ott hasalt el alulfeszelésnél, 0,8V alá nem lehetett vele menni, random fagyások, kék halál volt a jutalom, miközben LinX, IBT, Prime alatt órákig stabil volt. Kis net meg megfektette. A mostani lapomban DIGI+ VRM van, most azért érzem ennek hatását. Beton stabil Értékek vannak... -
Winne
nagyúr
válasz banderasz77 #11321 üzenetére
AVX-es a linx-ed van?
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy 3570k-t, a kérdésem az lenne, hogy szerintetek elég rá a Prolimatech Megahalems CPU hűtő? (rev. B) előtte egy q9550-est hűtött csendben és biztonságban, még nem tuningoltam a cpu-t de a cél 4,5 gHz lenne a későbbiekben, elég lesz hozzá a proli? eddig meg voltam vele elégedve nagyon, de tudom hogy az ivy elég forró fejű jószág és nem akarok 80 fokokat látni, mondjuk én nem linxezek, lényeg hogy gamekben stabil legyen nekem, nem érdekelnek a teszt progik.
alaplap: z77 extreme 4 (asrock, remélem nem volt rossz választás a cpuhoz)
illetve privátban ha lesz olyan segitőkész kolléga aki segit a tuningolásban azt megköszönném!
szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
Delta×
senior tag
Sziasztok
Elmúlt napokban kérdeztem pár alapvető dolgot köszi a segítségért :d
Na de lenne egy kérdésem megint!?
Az i3-as processzorok rangsora a mögöttük lévő számoktól függ ?
Le van valahova írva melyik a legerősebb és így tovább ?
i3-550 az hol van a rangsorban ?Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
Delta×
senior tag
-
bodva
aktív tag
válasz banderasz77 #11326 üzenetére
Jaja
De hát nem hiszem, hogy egy %-osan csökken Bár kitudja -
ST05
őstag
válasz Delta× #11329 üzenetére
nem ismerem a régebbiket, nemnagyon tudom mit érnek az i3xxx ek
, az i3 2100-ák 20 körül mennek, amellé volt nekem egy 5770, ez a páros már elég masszivan rajzolta a bf3 at
(1440x900, highba vagy ultrába nemtudom már nem most volt )
mondjuk kifogsz egy 2100-át 18 körül használtan mennek ,szerintem egy jódarabig kiszolgál ,
de akkor az már sandy(2100) topic, ez pedig ivy -
Delta×
senior tag
Közben arra jutottam hogy veszek újonnan egy
Intel Core i3-3240 inkább költök rá egy ki pénzt most úgysem tervezem hogy codon kívül mást csinálok a géppel 3 év garancia meg minden nem vagyok egy gép tuningoló szóval most beleköltök a gépbe egy 50-et és elvagyok pár évig
Erre valami véleményt azért tudsz mondani ?Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
Delta×
senior tag
Továbbá látok 2 féle 3220-at
Intel Core i3-3220 3300Mhz 3MB LGA1155 Box
Intel Core i3-3220T 2800Mhz 3MB LGA1155 Box
Mivel másabb az a plusz T betű ?
Én itt veszek mindent mert mindenre van sok garancia és olcsó bolt a többi kecskemétihez képest
http://lingvin.hu/index.php?category=CPU&subcat=Intel%20LGA1155%20i3/i5/i7[ Szerkesztve ]
Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
banderasz77
addikt
válasz Töki bácsi #11338 üzenetére
És ha ez a cél, a normál procit is alulfeszelheted és bőven mégis megy 3,3 Ghz-et. Olcsóbban.....gyorsabbat és T-t csinálsz belőle.....
-
Töki bácsi
aktív tag
-
Delta×
senior tag
Azt még had kérdezem már meg tőletek
Ez a 2 mag oké megvan mi de kapok hozzá még 2 szálat valami hiper akármit...
Linkeltek nekem van 4 oldalt ahol ez le van írva hogy mire jó.. de így sem fogtam fel...
Lécives valaki eltudná ezt a 2 szálat magyarázni vagy kifejteni 2-3 ondatban ?
Nekem perpill egy Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz es cuccom van micel jobb ez az i3 ?
Vagy lényegében ugyan az csak a foglalat újabb ?Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
ST05
őstag
válasz Delta× #11341 üzenetére
sokkal ujjabb sokkal fejlettebb, kevesebbet eszik, de gyorsabb erősebb,
és a 2 mag 4 szálon tud dolgozni, ugy is hivják hogy virtuális 4 magod lesz,
ami átlag felhasználáson pont olyan mintha 4 magod lenne, nagyon jól besegitenek
a feladatkezelőben is 4 magként mutatja majd -
Töki bácsi
aktív tag
válasz Delta× #11341 üzenetére
Hyper-Threading technológia van a prociban, ez azt jelenti, hogy 4 szálon kommunikál a proci, és így úgy tünik, mintha 4 magos lenne, de fizikailag csak 2. Ez jó akkor, hogy olyan alkalmazást futtatsz, ami kihasználja (sőt szinte mindig jó, egy-két kivételtől eltekintve).
osu-no seishin
-
BeLucZ
addikt
kiváncsi vagyok, ahogy nektek akik gyári hűtővel használnak 3570k-t, meddig szokott felmenni a hőfok maximum max terhelésnél?
én nem gyárival tolom csak szeretném tudni mekkora különbség van a prolima hütő meg gyári között az ivy hűtésénél -
banderasz77
addikt
Hát ez már teljesen más. A te kis procid még 5 Ghz-en sem nagyon tudná befogni valószínűleg.
Fizikailag 2 magos a proci, de magonként 2 logikai szálon tud dolgozni egyszerre. Tehát 4 szálon futnak a dolgok...Megelőztek, közben telefonálnom kellett...
[ Szerkesztve ]
-
Delta×
senior tag
Nagyon szépen köszönök minden egyes kommentet sokkal többet ért ez mint mikor kapok 5 linket és oldjam meg mi a bajom Akkor szerintem a közeljövőben beruházok egy ilyen projectbe mert nem állapot hogy black ops 2 néha beszaggat :d Alaplap kérdésekkel gondolom másokat boldogítsak és ne itt ?!
Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
Winne
nagyúr
válasz Delta× #11346 üzenetére
Jól gondolod!
Amúgy nem lehet a vga a gyenge pont?
@(#11348) Delta×: akkor az lehet a gond inkább, de mindent szépen sorjában. Az adatlapod szerintem töltsd ki, hogy milyen cuccaid vannak a gépben, mert úgy könnyebb érdemben segíteni majd.
[ Szerkesztve ]
-
Delta×
senior tag
válasz Töki bácsi #11349 üzenetére
Köszönöm szépen
Továbbá mindenkinek köszönöm az agymosást i3 téren belebolondultam volna ha erre mind magamtól kell rájönni
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest