- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Topikgazda
válasz dud998 #321447 üzenetére
Apránként csak lépeget felfelé az Alma is. Életvitelem végett nekem megfelelő az 5 Watt is, amit néha vált egy 20 Wattos töltő, ha hirtelen kell kis kraft az iPhone-ba. Nos, nem lesz hátrány az sem, hogy a jövőre tervezett váltást követően ez a 20 W majd 45 W-ra hízik nálam is.
-
Topikgazda
válasz xhege #321458 üzenetére
Nálam ki sem került a dobozból a 15-ös mellé kapott USB C vezeték, mert van itthon jó minőségű, máshonnan származó példány, amivel tavaly november óta sincs panasz. Remekül illeszkedik, stabilan ül, emiatt szerintem nem lett rossz a telefon oldali csatlakozó kivitelezése, megfelelő helyről szerezték be.
Egy uGreen, ALZA vagy BlitzWolf gyártmányú vezeték nem fog cserben hagyni. -
Topikgazda
válasz szabonagyur #321793 üzenetére
Ezt nézd át, hogy minden eszköz esetén megvan-e hozzá minden itt írt feltétel: [link]
-
Topikgazda
válasz sipoczgabor #321764 üzenetére
App frissítések: létezik ebből autómata?
Igen, létezik: [kép]A rendszer frissítés esetén nálam minden KI állásban van, de így is megkapom az értesítést (pont ez is volt a célom, hogy csak értesítés jöjjön, majd én döntök a letöltés, telepítés idejéről).
Az viszont eltérő, hogy ki mennyi idő múlva kap értesítést, nem egyszerre megy ki (pár nap eltérés lehetséges, illetve eddig ennyit tapasztaltam). Ezzel kívánják elkerülni a szerverek túlterhelését (ne mindenki egyszerre nyomjon rá a frissítés gombra, legyen egy kis átmeneti idő). -
Topikgazda
válasz bigdady #321805 üzenetére
Yettel esetén nincs (még?) Quick Transfer, ezért náluk először inaktívvá kell tenni a jelenlegi iPhone eSIM-jét és utána lehet a korábban rendelkezésedre bocsátott QR-kódot beolvasni az új telefonon.
A Beállítások/Mobilhálózat alatt találod az “eSIM hozzáadása” lehetőséget. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zzola #321802 üzenetére
Értelek, pont emiatt írtam, mert egy korábbi alkalommal, amikor ugyanez szóba került, az egész hírt olvasva konkrétan említésre került, hogy a lopások értelmetlenné tétele fontos célja e döntésnek. Nem minden a vevőkkel szembeni “kicseszést” célozza, amikor valamit változtat egy adott gyártó.
-
Topikgazda
válasz szabonagyur #321804 üzenetére
Értelek, próbáltam volna segíteni, ám akkor sajnos nincs több ötletem, ha minden feltétel teljesül nálatok és mégsem működik.
-
Topikgazda
válasz ronin79 #321835 üzenetére
A tavalyi modellek gyártása nem szűnt meg az újév beköszöntével. A korábbi alap típusok továbbra is gyártósoron vannak, az Apple szokott gyakorlata szerint.
Csak az előző évi Pro és Pro Max az, amit nem gyártanak tovább az aktuális legújabb iPhone bevezetése után (ám azokból is lehet vásárolni a meglévő készletek erejéig).
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz addisabeba #321919 üzenetére
Keresem Iphone 15 plusszon a tárgy eltávolítót, a photo alkalmazásban, de semmi.
Legjobb tudomásom szerint nincs ilyen funkció.
ti hogy szoktátok meg, hogy az Iphone alap dolgokat nem képes megcsinálni?Nálam erős motiváció volt, hogy már Android alatt sem igényeltem az általa kínált többletképességeket, így váltást követően sem hiányoltam semmit sem abból a rendszerből. Ezért kifejezetten könnyen tudtam alkalmazkodni az új helyzethez iOS alatt. Természetes módon azt is megértem, hogy aki más vérmérsékletű, aki másképp használja a telefont/rendszert, mint én, azt bizony zavarhatja az a helyzet, amit írtál.
Azon már nem is csodálkozom, hogy az iphonnál ősrégi ficsöröket adnak el “új” fejlesztésnek. Brrr…Szerintem nincs ezen “csodálkozni való”, bő egy évtizeden át teljesen eltérő elgondolás mentén történt a két OS fejlesztése, ami az utóbbi időkben változni látszik, ezért láthatsz másutt “ősrégi” dolgokat itt újként megjelenni.
-
Topikgazda
válasz tboy93 #322061 üzenetére
Nem értek hozzá, mert nem követem az RCS témát (mindenkivel iMessage vagy Messenger a kapcsolódási pont), de kicsit utána nézve ezt találtam: [kép]
Sejtelmem sincs a valóságtartalmáról, csak beillesztettem a képet, ha már szóba került. Így azt sem tudom megítélni, hogy valóban az Apple döntése áll emögött, vagy a szolgáltatóval csak egymásra mutogatnak… nem érint, nem tudok róla többet.
Ha valaki ennél bővebb háttér-információkkal rendelkezik az RCS-t illetően, bátran ossza meg a topik látogatóival. -
Topikgazda
válasz BusinessGuy #322112 üzenetére
Szia!
Az AI végzi a hívás rögzítését, így az jelenleg nem lesz elérhető az Európai Unió területén.
Ez az egyetlen funkció, ami felkeltette az érdeklődésemet az AI szolgáltatások közül, de pillanatnyilag várnunk kell az érkezésére (az Apple jövőre ígérte az AI Unión belüli elérhetőségét). -
Topikgazda
válasz icecave #322114 üzenetére
Nem tiltott a hívások rögzítése, hiszen ha az volna, akkor az ügyfélszolgálatok sem végezhetnének ilyen tevékenységet.
Az a megkötés, hogy erről a tényről tájékoztatni kell a másik felet. Az Apple ezt megoldotta, az AI ugyanis automatikusan küld egy tájékoztatást (hanggal, ha jól értettem a leírást) és ennek tudatában dönthet a hívott fél arról, hogy megszakítja-e a hívást.
Ezt idáig egyetlen más gyártó sem próbálta/tudta megoldani, így ebben az Apple ismét első lesz a piacon az iOS 18.1 bevezetése után (elsősorban a világ minden egyéb pontján, ahol rögtön debütálhat az AI). Hasonlóan elsők a világon az ütközés-észlelés bevezetésével, vagy a műholdas SOS-szolgáltatás biztosításával (a sort lehet még folytatni, jó néhány dologban elsők a piacon és ez érthető is, amit alátámaszt a profit terén elért piaci részesedésük és a cégérték). -
Topikgazda
válasz tboy93 #322233 üzenetére
Vagy az átváltás funkciók, beírod valahiva hogy 5*6= és ha angol a bill. akkor már írja is a megoldást, ha magyar a bill. akkor nincs javaslat
Ezt meglepve olvastam. Nálam így néz ki: [kép] Ugyanígy működik a pénznem , mértékegység átváltás stb. Magyar nyelvű billentyűzet. 2018. óta így használom, rendben teszi a dolgát.
szerk. Vagy te nem a Spotlight felületen írod be a műveletet?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Rage47 #322809 üzenetére
Nálam a Zseblámpa megmaradt, mert sokat használom és megszoktam az elmúlt 5 évben, hogy „vakon” is ott találom, onnan tudom kezelni.
Ellenben a Kamera helyére a Jegyzeteket tettem ki, amit szintén előszeretettel használok (a Kamera pedig amúgy is elérhető egy balra suhintással).
Ez a Parancsok segítségével valósult meg, a lehetőségek közül lehet választani alkalmazás indítását és ott a lista tartalmazta a Jegyzetek alkalmazást. -
-
Topikgazda
válasz INGJOKE #322893 üzenetére
Persze, ez világos, csak gondoltam, megírom, mikre érdemes ilyenkor ránézni, hogy rendben vannak-e.
Ezek az alap feltételek. Ha tartósan nem megy, érdemes lenne rákérdezni a másik félnél, hogy mi a helyzet. Pl egy visszaállítást követően alapértelmezetten KI van kapcsolva az iMessage.
-
Topikgazda
válasz Stauffenberg #322898 üzenetére
Utolsó mondathoz: az említett “termék” továbbra sem egy, az Apple által végzett fejlesztés. A többi gyártóhoz hasonlóan, az Apple is csak az implementálást végzi, nem pedig a fejlesztést. Az ugyanis egy külső cég “remekműve”, amit a Samsung, Sony stb ugyanúgy felhasznál, mint az Alma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest