-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
őstag
válasz kabelmania27 #23651 üzenetére
Azt hogy tudom megnézni? Én is a modemre gyanakszom!
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Más is tapasztalja, ma hogy a külföldi weboldalak nem igazán töltődnek be? A belföldi elérésben nem látok gondot, maximum csak lassan töltődnek be, de a külföldi weboldal címek van hogy egyáltalán nem töltenek be.
-
supercow
őstag
válasz HopeckoR #23655 üzenetére
nálam is ez van egy ideje, Vác VDSL. hol megy, hol nem. Felhívtam a 1445 ügyeletet kamuztak egy sort "rámérek a vonalra" akkor ment kb 5 percig. utána 'ez a szám nem kapcsolható'.
Úgy tűnik DNS és route gondjaik vannak. néha betölt google, prohardver néha nem. az ip tv ment amikor ügyfélszolgálatos kérdezte.modem:
IP 0.0.0.0/0.0.0.0
DNS 0.0.0.0/0.0.0.0/0.0.0.0
IPv4 Connection Status Connecting
IPv4 Online Duration 0 h 0 min 0 s
Disconnect Reason ISP Time Out[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
taki01
őstag
Ezekben a telefonos körzetekben lehetnek szolgáltatás kiesések: 27, 28, 57, 68.
-
morfondőr
őstag
Én is hasonló problémáról kérdeztem kicsit fentebb! Akkor egyelőre várok az asztalcsapkodással, de remélem hamar megoldják. Este felé már elég sűrűn ledobál a net van, hogy csak pár mp-re, de van, hogy 1-2 percre is. Napközben ritkán, de előfordul akkor is. Ez azóta van, mióta gond volt a tv szolgáltatással 1-2 hete.
szerk: én 78-as körzetben vagyok![ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Prémvadász
tag
Nem bűn a lustaság.
-
dbius
veterán
üdv!
Fiaim panaszkodnak egy ideje, hogy magas a ping az online játékokban. És valóban.... (általában 100 fölött, 120-200 között ingadozik, néha esik be 100 alá)
Egy Asus RTAC68U router osztja itthon a netet, a fiúk gépei wifin csatlakoznak, a kapcsolat minőségével egyébként nincs probléma. (kábelt nem tudom megoldani, pedig tudom, hogy az segítene valamelyest).
Azonban már közvetlenül a routerről pingelve a bix.hu-t, szintén elég magas az átlagos válaszidő:
--- bix.hu ping statistics ---
99 packets transmitted, 99 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 11.984/74.370/280.391 msKábelnetünk van, 60/5-ös csomagban.
A modem jelszintjei az alábbiak:
Nem tudom milyenek ezek az értékek, de lehet ezen valahogy segíteni, vagy javítani valahogy?
-
AttyVin
aktív tag
válasz Prémvadász #23666 üzenetére
A golyót nem ők gurították el.
Senki sem (illetve kb. tudjuk ki) kérte, hogy legyen ilyen sarc.
Most meg mindenki elégedetlen (kivétel az "ötletgazda", aki majd néhány milliárddal lesz gazdagabb)...
Ha lenne valamilyen nagy országos "nemzeti" kábelszolgáltató, valószínűleg ilyen díj sem lenne...Üdv, Vino
-
dbius
veterán
válasz M@Db0Y #23668 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Fel sem tűnt eddig. Újraindítottam (időnként szoktam egyébként, de nem tudom mikor tettem utoljára, a router hetente egyszer programozottan újraindul) és mind a négy feltöltési csatorna megy most!
Úgy tűnik, hogy a bix pingelése is sokat javult ettől:
--- bix.hu ping statistics ---
43 packets transmitted, 43 received, 0% packet loss, time 42016ms
rtt min/avg/max/mdev = 12.174/15.253/22.119/2.220 msremélem ezzel javul a srácok pingje is.
Ha már itt vagyok: Írtatok a tratec osztók esetleges cseréjéről. Nekem az emeleten jön be a kábel a házba, ott van egy kettes splitter (egyik ág megy szét az emeleten, másik megy a földszintre). A földszintre lejövő ágra raktak az invitelesek egy tratec osztót, és annak az egyik ága jön a modembe, a másik ága megy a tv-be.
Érdemes lenne ezt a tratec osztót cserélnem egy kettes splitterre és hpf szűrőre??
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Érdemes, ha kicseréled az osztót kettes splitter+hpf-re javulni fognak a ds értékek (tavasszal/nyáron nem lesz negatív) és stabilabb lesz a kapcsolat, ettől független néha érdemes újraindítani a modemet.
Összefoglalóban levan írva pár dolog.[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz kabelmania27 #23671 üzenetére
Köszi!
-
mikej95
aktív tag
válasz #41133696 #23627 üzenetére
Az űrlappal lenne egy apró gond, a szerződésszám kitöltése elvileg kötelező, de az egyedi előfizetőknek kiállított számlák nem tartalmazzák azt. Hol találom meg az éppen érvényes számot? Papíron lévő szerződést pedig nem találom.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
cs-robert
csendes tag
Tulajdonosváltás az Invitelnél:
-
taki01
őstag
Megjött a számla és 2990 Ftról 2796 Ftra csökkent. Ez így még barátibb.
Összesen 3195 Ft kedvezményt kapok.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
-
törölt tag
válasz mikej95 #23673 üzenetére
Nálam minden szerződés, és számla tartalmazta.
(#23681) zzola: Volt róla szó már, de az egy dolog, hogy megvették, a kérdés, hogy mi a tervük vele. Mert annyira sok helyen van lemaradva, hogy iszonyatos pénzeket kell befektetni csak ahhoz, hogy ott ahol egyáltalán tényezők, korszerűvé váljon a hálózatuk. Onnan még egy nagy ugrás, hogy a nagy megyei jogú városokban is megjelenhessenek, ahol ugye még nehezebb dolguk lesz, mert ezeken a helyeken, ott van a Telekom, a UPC, a DIGI.
Éppen ezért én azt feltételezem, hogy vagy csak a dolog első felét csinálják meg, vagy egyszerűen gazdacsere volt aztán punktum.
[ Szerkesztve ]
-
forrest85
senior tag
Invitel nem akarja felvenni esetleg a Digi Life és a DIGI World adókat? Ha felvenné, lehet előfizetnék náluk...
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
GEPESZ66
veterán
Egy LG, ill. egy SAMSUNG tévében használok CA modult.
A SAMSUNG-nál minden bekapcsoláskor felugrik az ablak, hogy a CI hitelesítés sikerült, majd kis idő múlva eltűnik.
Mi lehet a probléma, hogy ennél megjelenik, az LG-nél pedig nem? -
titán
-
GEPESZ66
veterán
válasz #41133696 #23687 üzenetére
Az LG-ben lévőre csak Conax van ráírva, a Samsungban van a Smit Conax.
Az LG-ben lévőt hoztam ki legutóbb az ügyfélszolgálattól, a Samsungban lévőt korábban a szerelő.
Az LG-ben lévő modulra CI+ van ráírva, a Samsungban lévőre CI, viszont a menüben nézve ott is CI+ szerepel. -
Roland-87
aktív tag
Invitelnél ha valaki lemondta a szolgáltatást és járt volna neki visszajáró pénz azt vajon mennyi ideig igényelheti vissza? Fél év után vajon még kifizetik vagy ez már bukta?
-
tutis
őstag
Sziasztok!
Tegnap bekötötték a netet ip-tv-vel
ilyen box-ot kaptam: ZTE zxv10 b700v5
lehet tudni ez mit tud? Van rajta 2 db usb is, ez médialejátszós, vagy mire való az usb? Esetleg műsorrögzítésre?
Zte modemet adtak, annak lehet tudni az admin felületét hogyan érem el? (felhasználónév, jelszó?)
Mit tud maga a box? nem ismerem a technikát..http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #23693 üzenetére
Kamatot azt nem fog kapni rá...
-
törölt tag
A rajta lévő 2 usb foglalat le van tiltva . Esetleg tölthetsz róla telefont
Egyébként nekem is ilyen boxaim vannak .
Szerintem elég stabil cucc.Bár elsőre nem tűnt jó minőségűnek az Albis modellekhez képest
Előnye ,hogy TV-hez tanítható a távirányítója.
Hátránya ,hogy elég gyengén látni a boxon power ledet .
Nem mindig látom ,hogy bekapcsolt állapotban van-e.[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Problemam a kovetkezo:
Kihutam a modembol a telefon vezetekrt, hogy egy masik helyen bedugjam lalason belul. Ott mukodott is az internet. Aztan visszadugtam az eredeti helyere, mert odaig ernek el a tv utp kabelei. Viszont most nincs tv es vezetekes internet. Wifi van.
Mit tehetnek?[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Sziasztok,
Most ez ZTE ZHXN H168N V3 routert kaptam az inviteltől. Egy tenda router szórja a netet, az előző routernél nem volt gond amíg be nem mondta az unalmast.
Most viszont kifele nem tudom forwardolni a Plex szerverem és beállítanám a plex szerveren.
Viszont a ZTE routerbe sem tudok belépni, nem enged be az IP cím beírásával (azt írom be ami egyébként is az átjáró), illetve próbáltam közvetlen is összekötni a ZTE routerrel a gépet, de akkor sem enged be, pedig kap ip-t, stb... Hogy a nyavalyába lehet ezt elérni?Próbáltam 1-es, 3-as, 4-es ethernet portba is bedugni, hátha valamelyiken kimondottan enged, 80-as portot, sehogy.
Lehet csak én vagyok a balf.
Tipp?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest