Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Baryka007

    őstag

    válasz keIdor #12225 üzenetére

    Kellemes élményekkel képes bővíteni egy 4090. De egy rossz cpu/ram kombóval 4090 alatt is vannak mikrolaggok. Ami valljuk be, ha pont lő rád az ellenség, amikor megjön a mikrolag, az nem túl kellemes.
    Ilyenkor szokott a user elgondolkodni a konzolon... Merthogy valószínűleg az van a fejében, hogy "rengeteg pénzt költöttem a PC-re... És mikrolagolok..."

    Kb jogos undort kelt benne. És ez az a marketing amit nem értek. Ilyen téren az AMD a 3D V-Cachel nagyot alkotott... Mert kb egy rossz rammal is megeszi a mikrolagokat. Bár nem próbáltam 3D V-Cache CPU-t... R5 3600X ig próbálgattam az AMD-ket... Ott telt be a pohár, hogy állandóan mikrolagoltam. Amikor újra visszatértem az Intelre ezután, bennem volt az érzés, hogy bármikor jöhet a mikrolag, és jó érzés volt amikor nem jött.

    Sajnos most pont ugyan ezt olvasom külföldi fórumokon, hogy a 3D-Cache memós AMD CPU-megöl minden mikrolagot. És teljesen mindegy neki, hogy 3200 C16, ( 5800X3D ) vagy 4800 CL36 DDR5 ( 7800X3D ) ... Vagy egy A-DIE, vagy DDR4 ben B-DIE ...

    De erről nincs tapasztalatom, ezt csak hallottam.

    Az egész lényege az, hogy az Intel ott rontja el, hogy a felhasználónak esélyt ad egy rossz buildet megépíteni, ami 4090 alatt is mikrolagol.

Új hozzászólás Aktív témák