Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz -Gabesz- #18528 üzenetére

    "A 10 magos intel nem fog multiban ledolgozni +2 magot a 3900x ellen"
    Azért kisbetűs megjegyzésnek ideraknám, hogy független szálakkal dolgozó alkalmazások esetén.... A Ryzeneknek pl. a Cinebench az egyik legideálisabb eset, azt már a régi többprocesszoros szerverek sem zavarták.

    (#18530) keldorpapa88: Ez egy érdekes kérdés. Biztosan drágábban gyártható lett volna, és be kellett volna áldozni kicsit a magas órajelekből is, kérdés, úgy milyen lett volna az összhatás. (Főleg, hogy látod, már a 9900K-kat is mennyire nyélgázon hajtották sokan.) Valamint 12 magon már lehet a ringbus is a határaihoz közeledett volna, ugye minél több a mag, az annál kevésbé hatékony, illetve lassabb.
    Szerintem ezt a nagyon sokmagos témát erre a generációra elengedték (3900X, 3950X), amit szerintem jól is tettek, az AMD 7nm-ét "hazai pályán" nem hinném, hogy 14nm-el és Skylake alapon meg tudták volna verni. Így viszont garantáltan lett egy atomjó "poweruser" CPU-juk. Nekem összességében tetszik a friss paletta, i5-i7-i9 mind HT, jó órajelekkel, elfogadhatóbb árakon. Ahol a mostani architektúrájuk jó, ott amúgy tuti móresre tanítják a 3900X-et 10 maggal is, ami meg nem fekszik nekik, ott meg hiába lenne 12 mag, a 7nm + a CCX-es felépítés szvsz vitte volna a prímet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák