Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz Tomdriver #16759 üzenetére

    Vcore témához annyit tennék hozzá, hogy a Skylakek óta mély és mitikus eredetű rettegés övezi az ~1.4V fölötti értékeket.

    Részben abból eredeztethető (szerintem..), hogy az előd Haswellnél 1.3V volt a választópont.

    Intelre váltásom után szűk két évig 1.42-1.44V-al használtam egy 6600K-t, elég gány darab volt, 4700-on vége volt, ahhoz is ez a fesz kellett.
    (Mindenféle energiatakarékos és órajel ugráltató hikomat nélkül, Idleben is, fixen.)
    Köszöni szépen, a mai napig sincsen semmi baja, pedig a közrettegés pontosan ugyan ilyen mértékű volt. Jah igen, léggel hűtöttem.. ;]

    Itt-ott (S-Lottery, Bauer herr Dajer.., stb), az 5Ghz fölé Binnelt CPU-kat megnézed, mindegy h 8as vagy 9es széria, rendre 1.4V fölötti hitelesítést kaptak (többnyire AVX offsettel de ez most mindegy..), nézd meg mennyi garanciát vállalnak rájuk..

    Szóval az én tanácsom kb annyi, hogyha nagyon kell az az órajel (mindegy mennyi) ami csak 1.4V-on vagy kicsivel fölötte elérhető, akkor teljesen nyugodtan add meg neki (mondjuk 1.43V-ig bezárólag, épített víz ajánlott), mert ha normálisan tudod hűteni és a lap/VRM is minőségibb darab, akkor a világon semmi baja nem lesz. :N ;)

    Most volt egy éve hogy ~1.36V-al megy a 9700K 5Ghz-en, pusztán csak az érzés kedvéért mert perpill különösebb szükségem nincs rá semmilyen játék miatt. Ugyan az a léghűtés van rajta ami a 6600K-n is volt, játék közben fáznak a magok, néha hallom a tüsszögést.

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák