Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Rendo84 #16005 üzenetére

    Pont ezért írom, hogy aztán majd belefutsz abba vagy nem, hogy a bármilyen stresszelő meg benchmarkoló programok után egy mezei böngészésnél vagy játéknál letérdel a gép.

    Korábban én is hajtottam az előző 4790K-t XTU-val meg minden egyéb kutyafülével adott beállításokkal aztán később egy mezei böngészés közben elhasalt a szett. Más értékekkel szintén benchmarkolások-stresszelések után meg játéknál dobta be a törülközőt. Finomhangolás és jó lesz az.

    De ez zsákbamacska.
    Mert nem a gyári értékeken és beállításokkal hajtod hanem belenyúlsz és így módosítasz azokon.

    Innentől kezdve az instabilitás bárhol és bármikor előjöhet. De persze ez nem törvényszerű csak meg van az esélye avagy benne van a pakliban.

    Ez ilyen hardver lélektan.
    "Megsértődik" a MB-CPU-RAM-VGA és akkor finomítani kell az addigi saját beállításaidon adott hardver függvényében. Aztán lesz az hogy x %-kal növelted annak a felkiáltásnak a valóságtartalmát, hogy "Na _ez_ most stabil!".

    A Unigine-ék leginkább VGA-t stresszelő programjai közül a Superposition az ami használható. De az is már lassan több mint 2 éves lesz. Ahogy nézem nem igazán hízott a telepítője. A többit el lehet tőlük felejteni így 2019-ben újabb hardverek esetén: Valley 2013., Heaven 2009...

    3DMark szerintem javasoltabb VGA és úgy kompletten gép terhelgetésre, mert azt gyakrabban frissítik és így naprakészebben tudja terhelni az újabb hardvereket, meg az ad egy játékokhoz hasonló terhelést.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák