- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
válasz kristof123 #2499 üzenetére
Én meg adom neki 1.2 felett ha kell de 24/7-re nem sok az? Azt tudom, hogy a hivatalos intel max vcore az 1.35V de fene tudja...
Amit imádok Haswell-ben az az, hogy a legújabb LinX percek alatt kihozza ha gebasz van. Így legalább nem kell sokat tökölni vele.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Pff még 1.22v-nál is meghal. Hagyom a fenébe LinX-et. Ez valami totálisan irreális terhelést rak a CPU-ra. Majd ha játék alatt is meghal akkor megyek feljebb de addig nem.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
válasz kristof123 #2503 üzenetére
Én a táblázatok alapján 1.35-ről tudok. Bár teljesen mindegy, mert egyiket se adnám neki. 1.3 a max. De 1.25v-nál léggel már mindenki throttling-ba fog ütközni (legalább is stress test közben mindenképp), úgy hogy teljesen mindegy is...
Szerk.: Meg teszel nekem egy szívességet, kérlek? Letöltöd EZT (legújabb linx) és megnézed, hogy nálad kibír e 10 kört amennyiben nincs egyéb jobb elfoglaltságod? Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Te mirol beszelsz?
4.4-en hajtom az enyemet es 1.250v kell a procinak...miert is rossz az ha 1.180v nal meg nem stabil 4.3?Szerk: ah latom kozben mar feljebb is gond van.
Ezek a tesztek nem tudom mennyire mervadoak, az tutter ha azon bestabilizaltad akkor okes a cucc onnan.[ Szerkesztve ]
...
-
Landon
őstag
válasz Devid_81 #2505 üzenetére
Én anno az OC guide-okba azt olvastam, hogy 1.25V a MAX amit 24/7-re ajánlanak. Egyébként meg neked mi van a CPU-n, hogy bírja az 1.25v-ot? Mert ha nem víz akkor garantálom neked, hogy LinX alatt throttling lesz...
Kristof123:szerkesztettem előző hsz-t.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Devid_81 #2508 üzenetére
Sejtettem, hogy ez a helyzet (nem rosszindulatból! ). Prime95 semmit nem ér az én meglátásom szerint. Persze egy stress test sem fog 100% biztonságot adni, hogy az adott OC 100% jó de a Prime köztük talán a leggyengébb. A legújabb LinX majdnem instant megfekteti a Haswell-t ha valami nem kerek. Ha Prime95 alatt eléred a 90C-t akkor LinX-et nem tudnád lefuttatni.
Kristof123: Igen, LinX az gyilkos, normális hűtő nélkül. Milyen hűtőd van, hogy 1.1v körül elérted a 100C-t? Uh, most nézem D14... Ott valami akkor nagyon nem kerek! Az én SB-E-m azért annyival nem jobb mint a D14 és én 1.22v-on 4.3GHz-n nem érem el a 90C-t.
Nagyon köszönöm, hogy megnézted egyébként!
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
A 28.1-es az vmi extra eros...siman tullovi a 10 fokkal barmelyik stressz tesztet...es nekem mar minden stabil volt 1.240v mellett, kiveve az a szutyok uj prime
Jah igen ezt viz huti, de ezek a procik egyenloek a viccel ezzel a kupak bajjal...
Egyszer raveszem magam leveszem rola, es vissza sem rakom, csak nem tudom a hutot kell-e majd mahinalni ahhoz, sejtem, hogy igen......
-
Landon
őstag
válasz Devid_81 #2511 üzenetére
Értem, én még a legújabb Prime-ot nem használtam így valóban nem kéne aról képet alkotnom... Rég használtam Prime-ot és akkor még elég gyenge volt.
Ezen a kupaktalanításon én is gondolkodtam már sokat de egy valamiben nem vagyok biztos: utána a kupak vissza kerül csak kitöltik normális hővezetővel nem? Ill. amennyiben nem, nem könnyű lesarkazni a CPU-t egy 1kg-s hűtő felrkásakor?
-
törölt tag
válasz kristof123 #2516 üzenetére
csak játék !
-
törölt tag
válasz kristof123 #2518 üzenetére
most az a 20k nem oszt nem szoroz... én most úgy próbálok gépet építeni, hogy 3 évre minimum !
-
törölt tag
válasz kristof123 #2520 üzenetére
csak én a tuningot nem szeretem, nem értek hozzá és olyan dologba nem nyúlok amihez nem értek ! inkább amit a K rendszeren megspóroltam azt a VGA tettem ! értem úgy hogy nem kell "Z87" lap, nem kell plusz hűtő és még 10K spóroltam a procin is, meg olyan durva táp sem kell...
-
-
törölt tag
válasz kristof123 #2526 üzenetére
kérdés: az i5 4670 kihajt egy gtx 780 at?
és a poén a 4670K a pcx en kb 4K val drágább csak a non "K" verziónál ![ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz Casanova* #2527 üzenetére
Helyes!
Az is igaz, hogy biztosan fognak segiteni, bar azert az is igaz, hogy ~ 30K kulonbózet azert osszejohet egy K-s es non K-s rendszer kozott. Mivel dvga kell a jatek miatt, +30K-val siman lephetsz egy dvga szintet, ami ezert lenyeges es a 4670 biztosan kihajtja!
-
anytime
őstag
válasz #91166208 #2532 üzenetére
Errol beszeltem!
Azert a jatekhoz, legalabbis, ezen a szinten a VGA kell, hisz most a legerosebb i5-ok egyiket kivanod megvenni.
BF4-n semmi gondom, tehat ez most, biztosan eleg, felteve jo vga-val. Ahogy olvastam, nem aprozod el, 780 . Azt majd megmondjak a szakik, hogy a 4670 es a 780 pariban van-e, akar itt, vagy eppen a szak-topicban.
Minap parazs vita volt a K es non-K kozotti arkulonbsegen. En akkor azt mondtam, hogy megvan az 50k, mivel en is szamolgattam anno, de mivel a tuning nem igazan foglalkoztat, igy nem vagtam bele. Nem mondom, hogy a kovetkezo konfig nem K-s lesz, de ez meg odebb van
Szoval, 53k az komoly penz, az mar komoly segitseg a vga oldalon, legalabbis az en penztarcamnak az lenne. En, tamogatom az otletet, mikozben Casanova allaspontjat is el tudom fogadni, hisz mindenkinek mas a fontos es ebben ez a kulcsmondat.
-
anytime
őstag
válasz #91166208 #2535 üzenetére
Szerintem, nem lesz ellenfele!
Az, hogy ezt mikor kell fejlesztened, azt nem tudom megmondani.
A tobbi cucc mar eldontetett / megvan?Szerk:
Most nezem, tehat i7?
Casanova - nem vitatkozom, teljesen igazad van! Ez nyilvan mind a jovobeni tervek es a penztarca kerdese, igy van!
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz anytime #2534 üzenetére
meg ugye,ha később szeretnénk még egy vga-t slibe,na akkor jól jönne a proci tuning,hogy rendesen kihajtsa a sli-t. vagy a jövőben lecseréljük a gtx780-t jóval erősebb kártyára,akkor megint jól jönne a tuning.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
törölt tag
válasz anytime #2536 üzenetére
Asus H87-PRO
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
Western Digital 1TB 64MB SATA-III WD1002FAEX
INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150 BOX
DELL U2412M
Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW
SEASONIC S12 II 620W
Asus GTX780 3GB DDR5 GTX780-DC2OC-3GD5ez a konfigom ! 3 hét múlva 3 alkatrészt veszek meg !
SLI rendszerben nem gondolkodom, sem tuningban...
a K rendszer annyiban különbözne:
asus maximus VI hero
i7 4770K
noctua nh-d14 hűtő[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz #91166208 #2538 üzenetére
Nem gyenge, gratulalok!
Az i5/7 a dilemma, persze csak nekem, latom, az a sima verzioban is benne van. Szived rajta, hajra!
Mivel van meg 3 heted, addig meg lesz eleg K es nonK tipusu fejtorod, de nagyobb gondod ne legyenEgy kerdes. A jatekok a HDD-re mennek? Ha az SSD-re teszed fel, akkor szvsz kicsi lesz a120-as, ezt fontold meg. En minimumkent a 250/56 -os meretet mondanam, de mai fejemmel az 512-eset vennem magamnak ...
Azert kerdem, mert irtad, hogy gamer konfig es ha mar ennyit ratolsz, feltetelezem nem 1 jatek lesz rajta es em is a flash online jatekokat kivanod tolni ezzel az erogeppel. Amire tervezted, azok meg gorsan megeszik a helyet
Persze csak, ha ssd-re rakod, akkor erdekes.
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Játszottam 4,3ghz-re húzott procival, majd ujraindítottam és visszaállítottam uefiben alapra, azóta nem veszi vissza az órajelet 0%os proci terhelésnél... mi lehet a baj? elsült?
ja természetesen minden energiagazdálkodás belőve, bios resetet is csináltam és semmi... 0%-on 3,4ghzen megy mint a marha...segitséget köszi!
-
Landon
őstag
1: Biztos nem veszi vissza? Várj egy pár percet mert CPUZ néha nekem is későn reagál, hogy a magok vissza lettek véve.
2: Control Panel-ben az energia gazdálkodásnál 'Balanced'-re állítsd a beállításokat. Nekem nagyon sokszor volt, hogy nem vette vissza az órajeleket valamiért a CPU és az energia gazdálkodásban való turkálás megoldotta a dolgot.Egy biztos: el nem sült a procid.
[ Szerkesztve ]
-
zaja8
aktív tag
10perc után sem veszi vissza bármilyen progival nézem.
Balancedre van állítv
viszont ilyet ír minden betöltött win után: BackgroundContainer.dll hiányzik
Ma kezdte el, nem tudom miezMost nézem ha kiegyensúlyozottra van állítva akkor nem veszi vissza, ha energiatakarékos, akkor visszaveszi.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Elnézést az OFF-topic-ért de hátha más is használ itt valaki ilyet: kaptam a deszkámhoz egy ilyen intel WiDi cuccost amit a lapbe kell bedugni de sajnos csak beszerelés előtt lehet mert egyébként a házban már nem tudod bepaszírozni a helyére. Na most anno szereléskor még nem érdekelt a dolog de most már annál inkább mivel wifi-n keresztül lehetne TV-re klónozni a képernyőt mindenféle kábel nélkül. Próbált már valaki hasonlót? Mert ha tudnám, hogy nincs horribilis input lag-je a dolognak akkor hajlandó lennék ezért szétbontani a rendszert és beszerelni de ha játszhatatlan input lag-ot kreál akkor hagyom a fenébe.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Ez amúgy is vmi Conduit malware része, úgyhogy nem ártana valami malwarekergetőt is ráengedni a rendszeredre... (Itt írnak róla angolul.)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Landon
őstag
válasz kristof123 #2512 üzenetére
Prime95-öt meddig engeded rá és melyik részét (Small, Large, Blend, Custom?)
-
kristof123
őstag
Már semeddig, mert letöröltem. : DD Csak IBT van fent, de már nem érdekel a tesztelés. Kiélvezem amit már napokon keresztül tesztelgettem. (:
Amúgy úgy csináltam, ahogy megnyitottam a prime-ot rögtön kiírta a beállításokat (=alap) és csak nyomtam egy okét, és már tolta is a tesztet. Nálam olyan 6-7. percnél volt a "befűtős" rész. Ha azt kibírta akkor nem volt gáz 20 perc után sem...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest