- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kristof123
őstag
válasz Dyingsoul #2045 üzenetére
Szia!
Szvsz játékra és munkára is megéri a tuning, ha igény van rá és megbírod fizetni.
Alaplapnak mindenképpen az Asus-t válaszd. Miért? Az Asrock 8 Power Phase-es tápellátással rendelkezik, ami valójában 4/4-es hybrid, míg az Asus 8 Phase digital power-el....
Nem vagyok tápguru, de a tápodat feleslegesen drágának érzem. De ha moduláris kell ám legyen.(#2046) Devid_81:
Teljes mértékben egyetértek veled!
+1.(#2048) flash-:
"Erősebb tápegység is kell ami minimum 15-20 ezer forintos felarat jelent tehat olyan 20 -25 ezer minimumárat."
Ezt kicsit erősnek érzem. ~12.000-től már minőségi 500W-os tápegységet lehet venni.
"és akkor még nem adtukhozzá a képlethez azt hogy tuning esetén az élettartamcsökken, az áram fogyasztás nő."
Ez így van! De ezt sem kéne eltúlozni.
Tuning nélkül tegyük fel 20 évet megy a processzor. Akkor tuningal mondjuk megy csak 17-et, de hol lesz már meg neked ez a processzor? A fogyasztás meg havi +100 Ft, és akkor lehet sokat mondtam.[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz Dyingsoul #2050 üzenetére
Szerintem az Altalad feltett kerdesre Te mar tudod a valaszt ...., a hsz-bol is latszik, hogy ertesz annyira az IT vilagahoz.
Annyit hozzatennek a kerdesedhez, hogy a februarban indult fejlesztesem eredetileg egy tuningmasina lett volna, aminek egy non-K i5 lett a vege.
Az akkori tervem es a mai valosag kozott, boven megvolt az sz 50k kulonbseg ...
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
erős gtx770 mellé érdemes tuningolni a procit,hogy még jobban kihajtsa a vga-t. erősebb gtx780 vga-nál pedig ajánlott a tuning. tuninggal akár plusz 5-20 fpst lehet nyerni,ami azért nem kevés,meg ugye játékfüggő. egyébként tuningolni,tesztelni a gépet jó.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
shteer
titán
válasz kristof123 #2059 üzenetére
én csak próbálkoztam de nem sikerült felőlem is úgy költi mindenki a pénzét ahogy akarja
szerintem jónak tűnik..
-
anytime
őstag
Szia kristóf123!
0,95V-on tartós Office használat során, ventik nélkül 40-48C között vannak a magok. Hosszútávon ez a hőfok belefér a CPU-nak?
Ha igen, akkor így marad és majd hobbiból egyszer megnézem, hogy mikor fagy a gép
Köszi mindent, üdv:
A -
anytime
őstag
válasz kristof123 #2062 üzenetére
Szia!
Akkor egyenlőre itt a vége - teljes az öröm , a gép elcsendesedett
-
noby
aktív tag
ha egyenlőre nem húzom a procit akkor mit érdemes beállítani gyári hűtővel a biosban hogy ne melegedjen a cpu? játszani azért szeretnék vele amíg meg nem jön a nagy hűtő. 4670k asrock extreme4 lap.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
flash-
veterán
"Köszi a választ, értem, hogy mit akarsz mondani de akkor is túlzónak találom azt, amit írsz:
Alaplapra azt mondod tuning esetén minimum 30-at kell szánni, ami 15 ezer többletet jelent. Sima lga 1155 i7 alá meg 15ért veszel ATX lapot?"4770k ról volt szó, ahhoz egy Asrock H81M alaplap mért ne lenne jó ha nem akar az ember tuningolni?
még pci is van rajta"Gyári hűtőt i7-en hagyni? Még az E8400-asról is cseréltem a gyárit, mert sokat megy a gép, ha alap órajelen-feszen is van nagyon melegszik gyári hűtéssel, tudom mert egy évig az volt rajta, izzadt is rendesen. Szóval a gyári hűtőt mindenképp cserélni kell szvsz pláne ha több órás renderelési feladatokkal is megbízom."
Ha az ember nem tuningol,mért ne hagyhatná rajta a gyári hűtőt?ezek a procik 90 fokot is bírnak,ha megfelelő a szellőzés házban akkor ennél jóval alacsonyabb még terhelés esetén is a hőfok.
"Erősebb táp, ami szerinted "15-20 ezer forintos felarat jelent tehát olyan 20 -25 ezer minimumárat" tehát te egy lockolt i7 és egy GTX 770 mellé tudsz venni 5-10 ezerért tápot. Megmutatod melyikre gondolsz ilyen árban?"
Egy ilyen FSP táp el fog neked vinni egy lockolt 1150 es i7 et.sokan elfelejtik hogy ezek a haswell i7 esek tdpje már egy két éves i5 tdpjével rendelkeznek .
A régi megmaradt demagógia miszerint az i7nek kő a erős táp már nem egészen helytálló.
egy i 7 920 Max TDP 130 W
i7 4770 MAX TDP 85 W
egy ilyen FSP táp 13 ezerért szépen el fogja vinni a konfigot.
sőt van ennek 85+ os változata már ha tényleg két fajta van ami 85+ hatásfokkal bír 14 ezerér
[link][ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Nagyjából helytálló amit mondasz, de azt azért ne felejtsük el, hogy a TDP (thermal design power) a hőleadásra vonatkozik, nem az energiafogyasztásra.
Amúgy nálam is egy 12 ezer ft körüli árú FSP Hexa 500W teljesít szolgálatot, zökkenőmentesen kiszolgálta úgy a 3.2-re rántott 775-ös C2Q9400-at, mint az előző 1155 Ivy Bridge i7 3770-emet.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
noby
aktív tag
válasz bandi0000 #2069 üzenetére
igen pont a tuning miatt vettem z-st de nem jött meg a hűtőm sajna a vizet meg nem akarom visszaszerelni.de más nem kell állítanom csak a feszt vegyem vissza meddig érdemes csak annyit akarok ne melegedjen?
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
s1ru2
aktív tag
Heló!
Lehet hogy nem ez a legalkalmasabb topik, de most váltanék 4670k ra és az lenne a kérdésem, hogy az eddig remek szolgálatot teljesítő Xigmatke HDT S1283-am tudom-e magammal vinni? Gyári packos és még anno LGA 775 höz vettem. Van e valami eltérés az előre fúrt lyukak között vagy rá tudom operálni. Asrock Z87 Xtreme 4 lenne az alaplap (tudom...tudom...) és tudom, hogy az is számít, hogy az alaplap tervező brigád, hogyan vitelezte ki a lyuktávolságot. (Legalábbis anno Asusnál fordult elő ilyen).
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
flash-
veterán
válasz Trailblazer #2067 üzenetére
én i7-930as cpu-t tuningolva 4.2 ghz-en,
gigabyte gtx 460 1gb oc kártyát tuningolva 830mhzen 6 giga rammal 425 wattos enermax táppal hajtottam gta IV el ,stb..
soha nem volt stabilitási gondnajo leégett a lap cpu foglalat körül 1 év után
(de jóváírták)
[ Szerkesztve ]
-
szartáska
csendes tag
Sziasztok !
Most szeretnék gépet ujítani és a procival kapcsolatban még nem vagyok biztos.
Én egyenlöre a Intel Core i5-4670K 3.4GHz mellet vagyok, de a Intel Core i5-3570K
3.40GHz se tünik rosznak igazábol árban nincs nagy különbség de a 4670k azért elvileg mégis csak egy 4. generácios proci, probáltam utána olvasni hogy mégis mi a különbség a kettö között. Konkrét tesztet sehol nem találtam vagy egy komolyabb össze hasonlitást.Ha jól tudom a 3570k ban van valami hyper biszbasz ami még + 4 szál, nekem ez ugy jön le mintha 8 mag lenne de fizikailag 4 van. a 4670k ban viszont nincs ilyen elméletileg.
Komolyabb, ujabb játkokat akarok majd futtatni a gépen és persze még vagy 3 évig nem szeretném le cserélni szerintetek meiket érdemesebb meg venni?
-
Dyingsoul
veterán
ha 14ért ajánlod azt az FSP tápot no tuninghoz, akkor a 20-25 ezerbe kerülő tuninghoz vapó PSU egyből nem jelent 15-20 ezer forintos felárat, hanem csak 6-11 ezreset jelent. Az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseidet vettem sorba és az alaplapnál is írtam, hogy nem mATX hanem ATX-ben gondolkozunk, de látom nem sikerült megértened az előző válaszom. Mindezzel arra céloztam, hogy a tuningos megoldás sem biztos, hogy 50 ezer forintos felárat jelent, de veszem a fáradtságot és mindjárt utána számolok.
Addig is két kérdésre adjatok választ: szerintetek milyen hűtőt érdemes venni egy 4770K-hoz? Még egyszer mondom, nem a világrekordot szeretnék dönteni, csupán +500Mhz vagy ettől kevesebb tuning is elég, a biztonságos keretek között, folyamatos erősen igénybe vett használat mellett ami számomra renderelés és játék. Renderelés alatt nem azt értem hogy két évente megvágok egy esküvői videót, hanem a blogomra heti 3-5 darab 10-30 perces videót szeretnék renderelni és még sorolhatnám.
A másik az, hogy tuninghoz elég-e az a ram amit kinéztem, a 8gb corsair 1600mhz cl9? A feszültség és időzítés miatt kérdem nem a gigabájtok miatt mielőtt még visszakérdezne valaki.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
ST05
őstag
válasz szartáska #2075 üzenetére
3570k a szorzózár mentes (K) i5 4 mag 4 szálon
az i7 a 3770k ez a HT-s 4 mag 8 szál !
haswell: 4670k-i5 ugye 3570k utódja, és van a hasi i7 4770k ami a HT-s 3770k utódja.
ha teheted a haswell-t végy kicsit gyorsabb, kicsit jobb, uj lapok vannak alá( 1150es foglalat), modernebb
és alig, vagy nem drágább... tehát 4670k +Z lap tuningolni,
ha nem lesz tuning akkor mehet pl 4570,4670-i5 egy h87 vagy b85-b81 lappal...vitko: jó a ram igen, lehetőleg 1,5V üzemfeszültségűt válassz..
hűtésnek minnél nagyobb annál jobb, de nem kell 15 ért léghütést venni,
aprón 6-8 akért ,ár vannak igen márkás komoly hütések pl..[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #2076 üzenetére
Na akkor tuning vs nem tuning:
CPU:
Tuning: i7 4770K: 81k
Non-tuning: i7 4770: 74k
Különbség: 7kDeszka:
Tuning: ASUS Z87-A: 40k
Non-tuning: ASUS H87-PLUS: 29k
Különbség: 11kHűtő:
Tuning: NOCTUA NH-D14 (emellett viszont nem biztos, hogy elfér a ram, ez még kérdés a fejemben): 22k
Non-tuning: Hyper 212: 10k
Különbség: 12kTuning vs Non-tuning teljes különbség:
30kEz talán még belefér, ha valóban egy vadállat rendszert eredményez a tuning a Noctua hűtővel... Am I wrong?
A tápegység fogós kérdés még itt, de az a helyzet, hogy 2-3 ezer forinton nem spórolnék a táp esetében. Ha az elszáll, könnyen vihet magával bármit (mindent) én ezért is "szoktam" komolyabbat venni. Nem gond ha messze vagyok a felső határtól, így legalább stabil az áramellátás. A jelenlegi konfigomban is egy CX550 van aminek a dobozán a hatásfok görbéje 80-86% között olyan szép ívet rajzol ki, mint egy serdülő kor előtti tinilány mellei. Igazából ez a táp nálam annyira bevált, hogy legszívesebben meg sem válnék tőle, de 5 és fél év után, megannyi áramszünetet és költöztetést túlélve már úgy vagyok vele, hogy nem bízom a véletlenre... Előző konfigomban pl 6 év után búcsúzott lángrobbanásos halállal egy FSP tápom... az is sokat szolgált de nem hibáztatom ennyi volt megírva neki a tápok nagy könyvében. Minden esetre ha tuning táp vs nem tuning táp a téma: akkor max 5 k ott a különbség ami már nem igazán számottevő. Corsair táp fan vagyok amúgy, de más táposcsirke javaslatot is meghallgatok, a modulárisság nálam egyébként nem szempont.
Na de befejezem mert még a végén a stílusom miatt küldtök a 6. topikba tápos megbeszélésre...
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
flash-
veterán
válasz Dyingsoul #2076 üzenetére
"ha 14ért ajánlod azt az FSP tápot no tuninghoz, akkor a 20-25 ezerbe kerülő tuninghoz vapó PSU egyből nem jelent 15-20 ezer forintos felárat, hanem csak 6-11 ezreset jelent."
10-15 nek a 20-25 ös felára az 30-35e ami reális szerintem tuning esetén."az alaplapnál is írtam, hogy nem mATX hanem ATX-ben gondolkozunk, "
értettem,én csupán arra céloztam hogy átlagigények esetén és szerintem egy nem a leggagyibbb mATX lap is elegendő lehet."Mindezzel arra céloztam, hogy a tuningos megoldás sem biztos, hogy 50 ezer forintos felárat jelent"
nem egyáltalán nem és tök igazad van de nem kizárt az 50 felár bizonyos esetekben.az irásom inkább ezt szemléltette."A tápegység fogós kérdés még itt, de az a helyzet"
nézegesd egy webáruház felhozatalát,csekkold hogy milyen beles amit kinézel.
ha oem oszlop[link]
fsp(fortron),delta,enhance,enermax,sirtec,seasonic,channel well vagy corsair név van akkor tuti jó lesza többit kerüld...
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Üdv
Nagyon gondolkozok egy Intel konfigban. Viszont a kérdésem, hogy a Haswell procikhoz is 1,5v-os ramok szükségesek? Jó lenne ha nem kellene még ramokra is költeni, a mostani 1,65v-os.Amúgy Intel vonalon milyenek az Asrock lapok? Konkrétan a Z87 Extreme3 vagy 4 ami érdekel. Sajnos most csak egy 4570 fér majd talán a keretbe, a 4670k már nem, de majd később lehet váltok arra a tuning miatt.
-
anytime
őstag
válasz kristof123 #2084 üzenetére
Hi!
0,95V a vége, alatta elkékült a képernyő , szóval itt a vége, ami happy end.
THX -
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
-
noby
aktív tag
válasz kristof123 #2092 üzenetére
dehogy csak nem jött meg a hűtőm és játék alatt a gyári maszattal 80fok és azt ajánlották itt phn hogy kicsit vegyem lejeb addig a feszt hogy ne melegedjen annyira.
-
-
mrkorooo
aktív tag
válasz kristof123 #2096 üzenetére
ez a kofing minden alligatas nelkul 4.2on ketyeg, mindenfele alligatas nelkul. lehet ezzel barmi problema?
nem volt meg idom nekiallni finomhangolni, majd ha lesz akkor jovok infoert. most csak az erdekel hogy egeszseges-e
amugy stabil,semmi baja
50fok korul van terhelve,pedig gyari huto van meg rajtaAsus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
-
syler123
veterán
válasz kristof123 #2098 üzenetére
Inkább hihetetlen...
-
mrkorooo
aktív tag
válasz kristof123 #2098 üzenetére
akkor ez azt jelenti maradhat?
amugy en is nagyon meglepditem ezeken az ertekeken..Asus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.