Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ffodi

    veterán

    válasz ÁdiBá #18537 üzenetére

    Tisztázzunk néhány dolgot:

    "Régen az SB rendszereknél volt egy olyan hogy a memória vezérlőnek és a DDR3 memória modul közötti feszültség nem lehet, nem ajánlatos, hogy nagyobb legyen 0,5V - nál."

    Ez már ott sem volt szabály, egyedül a s1366 és s1156-os rendszereknél kellett erre figyelni. (tehát Lynnfield, Bloomfield és társai.....)

    Haswell-nél is tudod állítani a memóriavezérlő feszültségét, itt a system agent része ez a modul, tehát vagy system agent vagy VCCSA néven fogod megtalálni.

    "Mindenkit a VTTDDR mondta hogy emeljem fel 1,2V-ra, de azt marhára sokallottam mert tiszta vörösben jelzi az ASUS alaplapom, így nem igazán bántottam. A gyári érték 0,750V."

    Bocsánat ha olvassa Nem tudom ki mondta ezt a kreténséget..... Az optimális körülményekhez a VTTDDR-t a DRAM fesz felére illik belőni. Ha nem állítod be az sem nagy baj. (ez egyébként már a Haswell előtt is így volt, csak senki sem foglalkozott vele.....)

    A gyári érték azért 0,75 V, mert az a gyári 1,5 V-os DRAM fesz fele. :)

    h1mpi:

    Oké, csak tisztázásképp, az nem a memóriavezérlő tápellátása. :)

    Bacusuz:

    Ha stabil a géped, akkor lényegében nem. Ha auton-n nincs beállítva a VTTDDR jelen esetben 0,78 V-ra, akkor azt magad megnyugtatásaképp belőheted.

    [ Szerkesztve ]

    "A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák