Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz MM #13067 üzenetére

    De, én. ;] Azért vettem 4670K-t és nem 4770K-t. :P
    Viccet félretéve, a HT az HT, ugyanaz volt már a P4-es Northwood C-ben is, és ugyanaz a régi 920-as i7-emben, mint a legújabb Haswell-ekben, az összes előnyével és hátrányával együtt. ;)

    Az említett Crysis3 minimum FPS nem hiszem, hogy releváns lenne, ugyanis valami skálázódási gond lehet, ha jól skálázódna, akkor a régi i7 920 vagy 870 alaposan elkente volna a száját, mint pl. Cinebench-ben, miközben nem ez a helyzet. ;)

    Mikor régebben, mikor a 920-asom volt írogattam, hogy azért a HT sem fenékig tejfel, akkor is jópáran nem tapasztalták az általam leírtakat, szóval szerintem itt az egyéni dolgok is belejátszhatnak, ki mennyire érzékeny bizonyos dolgokra. Na, és legfőképpen ami nem mindegy, ki, mivel és hogyan szokott játszani. Biztos könnyen lehet olyan szituációt teremteni, amikor a HT-val összecsinálja magát a játék, míg HT-nélkül remekül megy. Tipikusan ilyen, ha fut a játékon kívül még valami kis prioritású folyamat a háttérben (kinek nem fut semmi a háttérben, csak az elindított win egy halom folyamat), mert HT-val akkor folyamatosan veszi el az erőforrást a játéktól (HT-val nem működik rendesen a priorizálás, hiába rakod legkisebbre a prioritást, a játéknak meg maxra, ugyanúgy rengeteg erőforrást fog kapni az is, aminek nem kéne) míg ugyanez a HT-nélkül úgy néz ki, hogy a játékod hibátlanul fut, a kis prioritású háttérfolyamat meg csak akkor fut, amikor tud, azaz amikor szabad CPU-idő van a játékon kívül, magyarul amikor nem zavarja azt.

    Mondok egy igen szélsőséges példát, ha gondolod próbáld ki. Vegyél egy CPU-igényes játékot, pl. GTA4 maxon tökéletes. folyamatos 75% környéki CPU-usage a 290-esemel, és egy másik CPU-igényes programot, pl. Linx. 0.6.4. A Linx-ben állítsd be, hogy használja az összes magot, és a priority class-t tedd "Below normal"-ra a beállításokban, és adj neki annyi memóriát, hogy azért ne fusson le 2 másodperc alatt, de azért maradjon a GTA4-nek is, mondjuk 1,5GB jó kompromisszumnak tűnik 8GB rammal, de nálad is 16GB van, azzal nyugodtan adhatsz neki 3-4GB-ot is. Namost, indítsd el a Linx.et, majd a GTA4-et. Én ugyan most csak a HT OFF esetet tudom nézni, ott gyönyörűen fut a GTA4, csak folyamatos 100% CPU usage, és egészen minimális pár pici leakadás van csak a Linx hozományaként. A Linx processzorintenzitását ismerve ez kielégítő eredmény. Namost, ha ugyanezt kipróbálod HT-vel, szerintem lesúlytóan rosszul fog menni a game, amíg fut a Linx, hiába van beállítva a priorizálás. ;) Ha kíváncsi vagy és van 5-10 szabad perced, feltétlen próbáld ki. ;)

    (#13086) h1mpi: Ilyenből nincs 4690K-s? :D

Új hozzászólás Aktív témák