Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cunaja

    addikt

    Jó reggelt Mindenkinek!
    Mai témánk [Itt].
    Szeretnék ezzel kapcsolatban megosztani valamit.
    Amikor csináltam a P9-re az első romot, találtam az összetevők között egy kínai szövegű HTML fájlt ami a kamera szoftverhez tartozik.
    Kinyomtattam és gondoltam, hogy van nálunk elég sok kínai üzlet, illetve étterem, ahol biztos találok valakit, aki esetleg akár pénzért is, de leforditja nekem az A 4-es oldalnyi szöveget. A Google fordító igen csak összevissza dolgokat fordított.
    Elindultam és majdnem két hétig jártam az üzleteket, kajáldákat, kínai nagy áruházak összes kínainak titulált eladóját, hogy fizetek is, csak fordítsa le nekem.
    Ez szám szerint kB. 500 kínainak hitt embert jelent. Egyik se volt kínai.
    Vietnámi, illetve mindenfajta Ázsiai nép, csak nem kínai. Nagy nehezen, a vége felé az egyik egész jól beszélt magyarul és felvilágosítást adott. Ne keressek, mert úgysem találok kínait. Az üzlet tulajdonosok kínaiak, de az alkalmazott egyik sem. A tulaj nem jön be szinte soha az üzletbe, étterembe, csak távolról irányít mindent. Minden üzletnek van egy vezetője, (nem kínai) aki telefonon tartja a kapcsolatot a tulajjal és a dolgozókat is ő veszi fel, illetve fizeti ki.
    Kérdeztem miért van ez, miért van mindenhol más Ázsiai ország állampolgára.? Egyszerű. Sokkal olcsóbban dolgoznak mint a kínaiak. Állítólag aki nálunk van kínai, az nem alkalmazható, mert pofátlanul sokat kérnek.
    Egyszóval, nem az üzletet szeretném védeni, de eme fontos információt gondoltam, megosztom veletek.
    Tegnap is voltunk ilyen üzletben vásárolni, vettem egy sapkát 750ft-ért, amit egy Plázában láttam 3 400 ért. :W Ugyanott szerzi be.
    Egyszóval a kínai gazdaságot akarják tönkre tenni, ami sajnos elég jól sikerül, de azért magunkat ne tegyük már tönkre, hogy csődbe visszük az ilyen üzleteket és éttermeket, mert ha ők kivonulnak, egy pár zoknira se lesz pénzünk.
    A plázák és butikok elszabadulnak majd az árakkal és 1 pár zokni 3000 alatt nem lesz. Gondolom értitek.
    Nem mi fizetéseinkhez van szabva az említett helyek árai. A Magyar éttermeket direkt nem említem, mert itt Pesten, már most is horror árakon lehet kajálni.
    Más:
    Drága M. Elnőkünk azt mondta, hogy nincs baj, de lehet. Mindenre felvagyunk készülve.
    Kérdem én, akkor a leg alapvetőbb dolog miért nem kapható? Nincs sehol szájmaszk és nem is tudják mikor lesz.
    Reméljük nem történik meg, de ha véletlenül bejön hozzánk a 👑 vírus, az emberek nyugodtan fertőzhetik egymást? Miért nem tesz valamit kormányunk ennek érdekében? Ha háború van, fegyvert gyárt mindenki, most miért nem tud mindenki maszkokat gyártani.
    Elmondom szerényen, mert nem urai a helyzetnek, vagy az állampolgár csak a választásoknál számít. Ha ebben az évben lenne, biztos maszkok is lennének tonna számra.
    Bocsi a hosszú szövegért, de kijött.
    Mobilról írtam, ha valami betűt elírtam, elnézést.
    Szép napot Nektek!
    Ma éjszaka leszek, mert dolgozom.

    [ Szerkesztve ]

    A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.

Új hozzászólás Aktív témák