- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Ha nincs saját akkumulátora akkor elég hamar csődöl az ötlet az ultra notebook szegmensben, performance notebook esetén nem tudom elképzelni, hogy egy programozó a vonaton ezt valahogy használni tudná. Tárgyalókban nagy TVk és projektorok vannak, eléggé leszűkül a célcsoport.
-
JulianSinulf
senior tag
A legnagyobb gond, hogy ez szerintem nem nekünk van.
Az oldal csak japán nyelvű. Ha lenne nemzetközi szállítás, gyanítom, hogy legalább angol nyelv is lenne.
A kisebbik gond jelenleg, hogy nem OLED. Ha OLED lenne, akkor sokkal kevesebbet fogyasztana, vékonyabb és könnyebb is lenne.Simán lecsaptam volna rá, aztán a kollégák nézhettek volna, hogy nekem miért van 3 monitor az asztalomon
-
Kansas
addikt
válasz JulianSinulf #2 üzenetére
Nem véletlenül nem OLED - bár az OLED-ek már elég jól bírják a TV-s/mozizós/játékos terhelést, de desktop terhelés mellett még valós probléma rajtuk a "beégés", plusz az áruk se épp kedvező.
És mondhatsz bármit, a magam részéről kétlem, hogy sokaknak tetszene egy permanens böngésző-címsor vagy Office ribbon vagy bármi más ablak-keret ami napi 8 órában nyitva van a melós gépen.Ha esetleg megjelenik hazánkban is(vagy legalább szállítanak), megfontolandó lehet egy ilyen beszerzése nekem is HO-ba...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Neurotoxin
őstag
"egy programozó a vonaton" Mostanában úgy alakult, hogy vonatoztam egy Budapest-Szeged-Budapestet. Egy arc velem szemben, kicsapta az asztalra Macbook Proját egérrel, headsettel, mindennel, hatalmas munkát szimulálva rajta, persze az egész asztalkát elfoglalva a setupjával. Közben meg végig Facebookozott és híreket olvasott...Egy 10-12 órás Budapest Keleti- Zürich HB úton még elképzelhetőnek tartanám, hogy valaki ezerrel nekiáll programozni. Na most vegyük azt, hogy valaki még mellé teszi ezt a monitor kombót. Talán egy tárgyalóban tudom elképzelni, ahol egy megbeszélésen szükség lehet arra, hogy ne csak egy 13-15-ös monitort kelljen bámulni és azon szüttyögni.
18 éve a PH! lapcsaláddal!
-
gliskard
senior tag
saját tapasztalat alapján Macbook esetében az iPad-ot sidecar-nak használni nem rossz... Ha a masodik kijelző nem azért kell mert kell egy lényegesen nagyobb munakfelület (pl tervezés) akkor az iPad mint sidecar bőven elég.
-
JulianSinulf
senior tag
Az, hogy mit kétlesz és mi a valóság, két külön dolog.
Már két éve nyüstölünk egy LG TV-t számítógépről.
Gyakran megy rajta a böngésző. Most is.
Az első oldal mindig ugyanaz, sosem változik a fejléc ott.
És még mindig nem égett be.
Sokszor ezen olvasom a híreket, megy a yt körgetés.
Sehol semmi.
A játékgépemnél már két OLED monitor van. Azokkal sincs semmi gond.
Ez a beégéses mítosz (van alapja, tényleg beéghet) egyelőre kb. olyan, mint anno az LCD-knél volt. Azok is beéghettek.
A melóhelyen tényleg volt olyan gép, aminél be volt égve a tálca, stb. De az 7/24-ben ment és bizonyos elemek ugyanott voltak mindig. Az a rész tényleg beégett. A napi 8 óra az semmi. Emellett képernyővédőkkel lehet ellene védekezni. Más gépeknél, melyeknél nem mindig ugyanaz volt a képernyőn, de ugyanúgy 7/24-ben mentek, semmi nyoma nem volt a beégésnek több év alatt sem.
A laptopomnál leszek kíváncsi rá. Most vettem, így sokat még nem ment.
A beégés elleni legfontosabb védelem a tisztítás. És ezt rendszeresen csinálja a TV és a monitorok is. A laptopnál nem tudom, hogy van megoldva, mert ezt mindig kikapcsolt (készenlét) állapotban csinálják.
Van is egy yt csatorna, most meg nem mondom a nevét, de OLED-es cuccokat tesztel. Elsősorban TV-ket, de elkezdték a monitorokat is. Sőt, a vibrálást is, mert OLED-nél elég zavaró lehet. De elsősorban a beégést vizsgálják. A tisztításokkal eddig mindig helyre tudták tenni. Volt, amelyiknél többször le kellett futtatni, míg más készülékek eleve gyakrabban csinálták a gyorstisztítást, míg a mélytisztítást csak ritkán. A TV-mnél is így van. Meg van határozva az üzemidő, miután csinál egy mélytisztítást, ami úgy 1 óra körül van.
A monitorom minden 4 óra üzemidő utáni első kikapcsolásnál megcsinálja a gyorstisztítást. De, ha 10 órát megy, vagy többet, akkor sem áll neki reklamálni. Ha leállítom a gépet, akkor kiírja, hogy tisztít, ne húzzam ki a konnektorból. Ha valamiért mégis visszakapcsolnám, akkor sincs semmi, bekapcsol.Szóval itt a kérdés inkább az lenne, hogy egy ilyen kijelző, mint a cikkben említett, hogyan oldaná meg a tisztítást akku nélkül. Esetleg a felhasználónak kellene indítania szoftveresen, ha már nem tiszta, így eleve fel lehetne készülni, hogy a meghajtó eszköz a hálózatra legyen csatlakoztatva és a monitort se húzza le róla, míg be nem fejezte a műveletet.
Emellett van egy olyan nagy előnye az OLED-nek, hogy nem kell zárolni, kikapcsolni a képernyőt, mint a háttérvilágítással rendelkező társaiknál.
Elég, ha beállítok egy fekete hátteret és máris olyan, mintha ki lenne kapcsolva.
TV esetén azért nagyszerű, mert gyakran megy rajta zene. Ha nincs kép, sokat lehet spórolni egy nem OLED-eshez képest.
A laptop esetén utálom, mikor mindig lezár amikor kikapcsolja a képernyőt. Illetve nem ezt utálom, hanem, hogy vissza kell jelentkezni. Régen volt lehetőség, hogy ne kelljen, de egy W10 frissítés ezt kiszedte. A W11-ben meg már benne sem volt. Most megkerültem azzal, hogy csak a képernyővédő kapcsol be és a kijelzőt sosem kapcsolja ki. Ezt nem tudod megtenni egy háttérvilágítással rendelkező példánynál, mert a háttérvilágítás ott marad és az bizony fogyaszt és látszik. -
Neurotoxin
őstag
válasz JulianSinulf #7 üzenetére
Szerintem a HDTVtest csatornára gondolsz, az ázsiai formával, én is követem és rengeteget néztem, mielőtt megvettem a C1-et. Vagy van egy másik, de ott mindenféle TV-t tesztelnek, annak a neve Stop the FOMO, szintén hasonló arccal
Állandóan ez a beégés para...Ma is találkoztam egy ilyen hozzászólással egy másik cikk alatt. Általában az állít ilyet, aki eddig csak képről látott ilyen TV-t vagy csak olvasott róla. Ellenpéldaként ott vannak egy barátom idős szülei, akiknél elég sokat, csak lineáris TV adások mennek, (folyamatos fix logó, alsó hírsáv stb.) egy LG C9-en. Nem mai darab, de 0 beégés. Jó, a panel öregedett és szürke háttérnél biztosan lehetne látni foltokat..A cégnél egyelőre IPS monitorokat használunk, de ha felállok az asztalomtól, biztosan lezárom a Windows-t, ha egyébként nem tenné meg magától, hasznos az. Ilyenkor úgyis elmegy aludni a képernyő, semmi pánik. Talán egy monitorunk megy egyhuzamban 10-12 órát, de az is néha elmegy aludni és egyébként is öreg már, mint a veszedelem..
Másrészről lehet, hogy elsiklottam valami felett, de szerintem IPS kijelzőkről szól a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Neurotoxin #8 üzenetére
Némi keresgéléssel csak meg lett.
Rtings a csatorna. Egy nő szokott magyarázni, meg mutogatni. Van oldaluk is, ahol minden olvasható is.Itthon semmiképp sem szeretem, ha lezár. Ne zárjon le. Más úgysem nyúl hozzá.
Melóhelyen persze más a helyzet.Igen, IPS kijelzőről van szó a cikkben.
Csak én említettem meg, hogy nekem OLED-ben jobban tetszene.
Erre reagált Kansas. -
Kansas
addikt
válasz Neurotoxin #8 üzenetére
Nem para, még mindig létező probléma - sokkal inkább, mint az LCD-knél valaha is volt.
De szerencsére, ahogy JulianSinulf is írja, jobb fajta OLED-es termékeknél már van sokféle jó technika arra, hogy minimalizálva legyen, TV-ken, filmezésre/játékra használt monitorokon a gyakorlatban már kb. nincs jelentősége(már persze ha az ezt kezelő technológiákat nem kapcsolja ki az ember), de desktop használatra még nem szokták javasolni a főleg kijelző tesztelő oldalak(én az Rtings mellett a MonitorsUnboxed-on szoktam tájékozódni).
Nekem is van OLED-es cuccom, egy LG C2-es TV, de az nem elég nagy merítés ahhoz, hogy abból induljak ki hogy annak másfél év alatt kutya baja sincs, nem mellesleg pont az ajánlások miatt eszembe se jut desktop kijelzőnek használni, elég TV-nek meg PS5 mellé.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
apatyas
Korrektor
válasz JulianSinulf #7 üzenetére
Az Oled vibrálás várhatóan meg fog szűnni valaha? Engem telefonon rettenetesen zavar, és fárasztja a szemem (vagy valami más, amire nem jöttem rá). Más oled eszközöm még nincsen. Teljes fényerőn nem villog, csak az kiégetné a szemem éjjel.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
flexxx2
őstag
válasz JulianSinulf #2 üzenetére
az OLEDnek kell a fényerő, és fehér háttérnél sokat fogyaszt, szóval összességében még lehet az LCD kevesebbet is fogyaszt
-
JulianSinulf
senior tag
Nem tudom, hogy milyen telefonod van, esélyes, hogy ez inkább a telefon problémája. Esetleg próbáld meg a képfrissítés frekvenciáját állítani.
Telefonom nincs OLED-es.
Az összes kiejlzőm jól működik és nem kell teljes fényerőn járatnom.
A TV szokta csinálni PS5 Farming Simulator 22-nél, hogy amikor betöltötte a játékot és megjelenik a kép, akkor rettenetesen vibrál. De ilyenkor a kép lassan jelenik meg, lassan adva a fényerőt, színeket, stb. Ezen kívül soha nem tapasztaltam, más játéknál sem. Ahogy a nagy gépem egyik monitorán sem jelentkezik ilyen gond.
Se az új laptopon. -
JulianSinulf
senior tag
Egyik kijelzőmön sincs teljes fényerő beállítva és nincs problémám vele.
Emellett direkt nem használok fehér hátteret. Mindenhol a sötét téma dominál.
Az más kérdés, ha az oldalak háttere fehér.
Amúgy meglepő módon a TV-n nem a fehér szín fogyasztja a legtöbbet, hanem a sárga. A monitoroknál nem néztem.
Természetesen a fogyasztás minden esetben függ a felhasználás módjától.
Mi mindenképp jól jártunk, mert az 55"-ost cseréltük 83"-osra, a fogyasztás pedig nem nőtt.
Emellett a látvány és élmény nagyon nem elhanyagolható. Nagyon megérte. -
JulianSinulf
senior tag
Na, de ki nézegeti a desktop-ot annyit?
Azon általában mindig van valami.
Azért én sem vagyok hülye és direkt nem játszom ilyennel.
A TV esetén nincsenek ikonok az asztalon, a tálca eltűnik, a háttér pedig sötétebb jellegű kép. Emellett van egy 1 perces időzítő a képernyővédőn, ami fekete hátteret ad.
Ha tehetem, akkor a videókat teljes képernyőre teszem.
A többi tartalomnál meg bízom, hogy a védelem (tisztítás, képmozgatás, fényerő visszavétele) teszi a dolgát és nem lesz gond. -
forumpista
aktív tag
Ez csak a gyartok sporolasa miatt van (pwm-mel vezerlik, mikozben mashogy is lehetne), semmi koze nincs az oledhez.
Az OLED tvmen semmi villogas nincs ugyanis nem pwm-es.Nyilvan a 300 ezres tevebe belefer hogy ne pwm-es legyen, a 600 ezres telefonok ara meg nem birja el azt a 10 forintnyi plusz elektronikat…
-
válasz JulianSinulf #9 üzenetére
"A laptop esetén utálom, mikor mindig lezár amikor kikapcsolja a képernyőt. Illetve nem ezt utálom, hanem, hogy vissza kell jelentkezni."
Miért kéne? Ha nincs beállítva, akkor nem kell, csak megmozdítod az egeret vagy megnyomsz egy gombot a billencsen.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Neurotoxin
őstag
válasz JulianSinulf #9 üzenetére
Az Rtings-et inkább olvasni szoktam, mint, hogy a Youtube-on nézzem, nem is tudtam, hogy van külön dedikált csatornájuk, de legalább egy hiteles forrás. Ők mindenféle kijelzővel foglalkoznak, nem csak OLED-del. A kimondottan OLED-es TV teszt csatorna a fent említett HDTVtest [link] , néha hadar a muki, de nagyon körbejárja a témát, ajánlom!
@apatyas: Ott valami más baj van, nem szabadna vibrálnia, eleve nagyon gyors kijelzők.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22A460B HDMI DVI VGA
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest