Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz axioma #32617 üzenetére

    A 400e pont egy ertheto problema, ...DE kozben meg most ugyanezt a "nominalitasi" fegyvert az uj szamlatulajdonosokkal szemben alkalmazzak, nevezetesen az 1M-ig ingyenes el fog inflalodni.
    Nem ugyanaz a kettő sem jogi, sem gyakorlati szempontból.
    A jóváírás (400e) mondjuk évenkénti valorizálása az ügyfél számára hátrányos szerződésmódosítás. Ilyenkor a banknak kötelező ezt előre meghirdetni, és biztosítani az ügyfélnek a költségmentes szerződésbontás lehetőségét.
    (A mobilszolgáltatók kaptak jogi segítséget, hogy évente emelhessenek inflációval, és - itt a lényeg - ez nem jogalap a hűségszerződések felmondására. Viszont a bankoknál a hűségszerződés nem igazán értelmezhető fogalom. Legfeljebb a nyitási jóváírásokat kötheti ehhez egy bank, de ennek száma elenyésző.)
    Viszont a 1 milliós díjmentes utalási határ a bank számára következmények nélkül valorizálható. Nyugodtan bejelentheti a kondíciós lista megfelelő sorának változását, az emelést, nyugodtan felajánlhatja, hogy akinek nem tetszik, nem fogadja el, az költségmentesen felmondhat - egy ügyfél sem lesz, aki egy ilyen változást megkifogásolna. Örömmel elfogadja, és lesz egy pozitív ügyfélélmény.

    A Gold 2.0 és a Select kivezetésétől pedig nem kell tartanod. Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy ilyet meglépne a Rafi.
    Gondold meg: valaki nyitott pár hónapja vagy 1-2 éve egy ilyen számlát, és a bank most azt mondja, hogy vagy váltasz, vagy mehetsz. Nem fogják ezt megtenni sok ezer ügyféllel. Mert a Rafinak a 2.0 volt az egyetlen normális árazású számlája.
    A bankok 5-10 vagy még több éve lezárt csomagokat is "életben" tartanak. Kivárják, hogy lassan kikopjanak belőlük a régi ügyfelek. Nézd meg csak a Rafi kondíciós listáját a sima bankszámlákról. Számold meg, hogy hány olyan számla szerepel benne, amelyiket rég lezárták, de ma is használhatják a régi ügyfelek. Nem egy van ilyenből. :N Most kettővel több ilyen lesz (Gold 2.0 és Select). Úgy legyen ötösöm a lottón, hogy így lesz. :K

Új hozzászólás Aktív témák