- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Múltkor hardveraprón vásároltam, elutaltam az 60K-s összeget, ami után még mutatkozott egy 120 forintos "tranczakciós költség". Ez máskor is így van, nincs ezzel mi tenni.
Most is utaltam a családba 40-ezret. Most viszont "átutalás jutaléka - K & H e-bankon keresztül" címen levont 228 Ft-ot.
Na most mi a különbség ezek között, hisz ugyanúgy bankon kivülre utaltam, mégis kevesebb összegért többet vont le?
═════════════════════════════════════════
-
Latency
senior tag
válasz RootRulez #11702 üzenetére
Gondolom valamelyik okos plusz csomagod van, ezekben egy meghatározott darab utalás díjmentes (minimum csomagnál havi 2). A 228 Ft pontosan meg is egyezik a bankon kívüli utalás ebankon díjával: 0,57%, min. 68 Ft, max. 4 616 Ft
A tranzakciós adót minden 20e Ft feletti utalásra fizetni kell, de azt csak pár nappal később szokták terhelni, úgyhogy még azt is várhatod. -
RootRulez
félisten
válasz Latency #11704 üzenetére
Erre tippeltem volna, hogy meghaladtam a havi utalási keretem. :|
INGJOKE sajna nincs mód számlát váltani, legalábbis legutóbbi információim szerint nincs ennél kedvezőbb csomag K&H-nál ezzel a havi érkeztetett pénzzel a saázmlámra.
Viszont regisztráltam a Revolut-ra, szóval lehet eztán inkább azt fogom preferálni. Csak még meg kell ismerkednünk
═════════════════════════════════════════
-
dptrsk
addikt
válasz headhunter #11699 üzenetére
Ha 11.26 nyitottad, akkor
12., 1.,2. hónapban nem nézik 3. hónapban már nézik. -
headhunter
addikt
válasz dptrsk #11706 üzenetére
Ezt akkor elszámoltam.
2020.03.01-30-ig vagy 2020.02.16-2020.03.15-ig?
2020.03.10-ig megérkezik a 100.000Ft feletti összeg, akkor teljesül a feltétel? (Utána minden hónap 10-ig)
CIB-nél a havi zárás, mindig hónap végén történik vagy előző hónap 16-től, következő hónap 15-ig vizsgálják a számlát?
------------------------------------------------------------------------
#sifarr , #INGJOKEBenéztem a dátumokat, már az 5. hónapot írtam.
-
cocka
veterán
válasz headhunter #11707 üzenetére
Gondolom mivel a 3. hónapban kezdi el vonni és a számlavezetésit másodika-harmadika körül terhelik, így gyakorlatilag ha hó közepén érkezik a fizud, már 02.12 környékén rajta kell lennie a számládon a lóvénak, mert az adott hónapban az előző havi jóváírást nézik.
2020.03.10-ig megérkezik a 100.000Ft feletti összeg, akkor teljesül a feltétel?
Áprilisra biztosan. Márciusra nyilván nem.
Amúgy én a helyükben ezt a szövegezést átgondolnám:
a mindenkori nettó minimálbér összege
Kérdés, hogy KINEK a nettó minimálbére? Adókedvezményekkel vagy adókedvezmények nélkül, gyerekkel vagy anélkül stb.. érdemes lenne inkább meghatározni, hogy konkrétan mennyire gondoltak vagy hogy ha ennyire nem akarják évente igazgatni, akkor írták volna azt, hogy a bruttó minimálbér háromnegyede, kétharmada, mert az legalább konkrétabb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
A nettó minimálbér így is elég konkrét, te pont a speciális eseteket emelted ki.
Amiről te beszélsz az az egy gyerekes nettó minimálbér, két gyerekes nettó minimálbér, friss házas minimálbér stb
Az, hogy valaki valamilyen jogcímen adókedvezményt kap, az a magánügye (akár kérheti saját maga is adóbevallásnál, ha nem szeretné, hogy a munkáltatója tudjon róla) -
cocka
veterán
válasz INGJOKE #11709 üzenetére
Egy idézetnek nagyon örülnék. Melyik dokumentum, hanyadik oldal, az oldalon hol.
https://net.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/eco_191215_1014.pdf&type=related
Itt semmilyen konkrét, erre vonatkozó összeg nem szerepel.
-
veterán
Az szerződésemen amit aláírtam, külön kiemelte az ügyintéző, hogy a minimálbér, de fel van kerekítve 100.000-re. Max ha hazaérek és lesz időm kifényképezem, de ma este karácsonyi buli van a hivatalban nem ígérek semmit.
Sőt a szerződésen egy év szerepelt amit a gép kinyomott és fogta áthúzta és átírta 2 évre, hogy addig él a kedvezményes időszak.
Kérdeztem tőle nem-e lehetne, akkor így hogy 5 évet írjon, addigra már úgysem lesz sehol ő sem és én sem, értette a poént, de nem írta át.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #11712 üzenetére
Az ám ügyintézés és a javított részt, ahová 2 évet írt azt lebélyegezte, hogy a javítást ő végezte el?
Egyébként mi január közepén nyitunk CIB ECO Bankmonitoros számlákat a családban, mert a Bankmonitor oldalán nem az van írva, hogy az év végéig meg is kell nyitni a számlát, hanem csak ez:
"A promócióban részt vehetsz, ha érdeklődésedet leadod a Bankmonitor oldalán 2019.01.01-2019.12.31. között és 2019.01.01-én nem rendelkezel a CIB Banknál lakossági forint bankszámlával "
Vagyis csak az érdeklődésnek kell beérkeznie dec. 31-ig.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg MKB-nál van SZÉP kártyám, de szeretnék átmenni az OTP-hez. Át lehet transzferáltatni az MKB SZÉP kártyához tartozó egyenlegeket az OTP-nél nyitandóra? Vagy meg kell tartani az MKB-sat, amíg le nem fogy róla a pénz?
Köszönöm a segítséget
-
törölt tag
Sziasztok, a múltkor írtam a BB bank legújabb applikációjával kapcsolatosan most kaptam rá választ.
"Köszönjük, hogy mobilapplikációval kapcsolatban bizalommal fordult bankunkhoz.Megkeresése nyomán egyeztettünk technikus munkatársainkkal. Tájékoztatjuk, hogy a bejelentésében jelzett hiba feltárása és megoldása folyamatban van. Sajnos a javítás a vártnál hosszabb időt vesz igénybe és egyelőre nincs arról információnk, hogy ez pontosan mikorra várható. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését szeretnénk kérni"
Azt tanácsolják használjam addig a webes felületet.
Na ennyit erről. -
törölt tag
Na, azt még nem próbáltam majd kipróbálom. A hiba az volt, hogy nem kaptam visszajelzést az adott tranzakcióról. Én meg szakítottam a tarnzakciót majd kezdtem elölről . Bő tíz perc után meg kaptam az smst , emailt hogy csak elküldte a pénzt. A lányomnak háromszor küldtem el a pénzt a lakásszövetkezet felé meg kétszer.
-
Mercutio_
félisten
Ha már CIB: ECO tegnap másnak is "elutasítva" jött paypass-os fizetésnél?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
KTU
addikt
válasz sefan67 #11723 üzenetére
CIB ECO
"Számlazárás díja:Számlanyitást követő hat hónapon belüli számlazárás esetén: 3500 Ft
Számlanyitást követő hat hónapon túli számlazárás esetén 0 Ft"
[link][ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
margithid
veterán
Ma utaltam SEPA-val eurót Raiffeisennél, vajon feldolgozzák még ma, vagy majd pénteken, esetleg csak jövő héten?
-
headhunter
addikt
CIB ECO számlatulajdonosokhoz lenne egy kérdésem:
"Átdobtak a palánkon" a CIB24-en vagy reális (kötelező) szolgáltatást állítottak be a kártyához?
CIB24-en, CIB Visa Internetkártyát kértem a számlához, ahol az ügyfélszolgálat munkatársa (ügyintéző) szerint az internetkártyához kötelező beállítani a CIB Kártyafigyelő szolgáltatást, amelynek van havidíja és SMS-kért is plusz költséget számolnak fel.
CIB Bank Mobil applikációban jönnek az "okos értesítések" (push üzenetek) így szerintem ez felesleges és "költséges", lemondható a szolgáltatás végérvényesen?
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz headhunter #11730 üzenetére
Atszabtak.... :)
-
azbest
félisten
nézd meg a javás alkalmazásukban, ott lehet regisztrálni vagy törölni az sms szogláltatást. A webes felületen meg az okos értesítéseket lehet állítani. [link]
-
cocka
veterán
Első dolgom volt, miután a netkártyát megrendeltem a bankban, hogy mikor hazaértem kikapcsoltam a kártyafigyelőt.
A fáma úgy szól, hogy a netkártya igényléséhez kötelező igényelni, onnantól kezdve elvileg azonnal lemondható. Legalábbis régen úgy volt, most nem tudom hogy van, de valószínűleg továbbra sem kötelező 1 hónapot sem igénybe venni.
-
veterán
De mihez kell netkártya neked?
Ha nincs egy normális hitelkártyád amivel tudsz visszatérítésért vásárolni, akkor revolut-ot kell használni. -
KTU
addikt
válasz INGJOKE #11734 üzenetére
+1
Mióta Revolut-ot használok (fagyasztható és/vagy eldobható virtuális kártyák ingyen), nem használom az otp virtuálisat, csak azért van még meg, mert benne van az 518 Ft/hó díjban.
off, mivel már nem elérhető számlacsomag.
A CIB-nél nem is kértem.Már a Monese is ad plusz 2db virtuális kártyát a fizikai mellé (UK és EU) ingyen, EUR és GBP számlával.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Lengyelországba kellene utalnom zlotyi-t. Nem egy nagy összeg. 100.000 Ft alatt.
Cib Online számlacsomagom van. Soha nem utaltam még külföldre. Tudnátok nekem segíteni abba hogy hogyan tudnék a legolcsóbban utalni, illetve hogy hogyan is kell utalni ?
Belföldi átutalást napi szinten csinálok, viszont külföldre még nem.
Esetleg ha transferwise utalnék ?
Megkaptam a bank nevét, számlaszámot illetve a BIC/SWIFT code-ot.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
KTU
addikt
válasz Directors #11736 üzenetére
Átutalás egyéb devizában
Külföldre elektronikusan [CIB Internet Bank, CIB Bank mobilalkalmazás, CIB Bank Online]
Díj: 0,508%,
min. 19,68 USD,
max. 565,36 USDMa nincs elszámolási nap, ebben az évben 30 és 31 lesz.
TranferWise topik
[ Szerkesztve ]
-
Directors
senior tag
-
KTU
addikt
Igen, az első találatnál megálltam
"DEVIZA ÉS VALUTA TRANZAKCIÓK, FORINTÁTUTALÁS KÜLFÖLDRE6 (forint- vagy devizaszámláról)"De lentebb:
"Forintátutalás külföldre: 0,23%, min. 8 811 Ft, max. 119 684 Ft"
Azt nem is említettük hogy mindehhez hozzá jön a drágább devizakonverzió.
CIB eladási
1 PLN lengyel zloty 79,21 FtTW eladási:
1 PLN lengyel zloty 77.53330 FtEz 99e Ft átváltásánál plusz kb. 2e párszáz HUF
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv, a CIB-es bankszámlámra befizetni, csak CIB ATM-en keresztül tudok?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a következővel kapcsolatban. Hirdettem egy használt laptopot eladásra. Angliából jelentkezett egy vásárló, aki vállalja a szállítás költségét, elfogadja, hogy előre utalást kértem. Banki utalással fizet. Abban egyeztünk meg, hogy ha megérkezik a pénz, akkor küldöm a csomagot.
Milyen kockázattal jár ez? Előfordulhat, hogy átveszi a csomagot, majd visszavonja az utalást? Hogy tudom az ilyesmit kivédeni?
Köszi, Peti
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
szia. olyan csalások szoktak inkább előfordulni, hogy mindenféle igazolást mutogat a bankjától, hogy már utalta a pénzt (ami nálad értelemszerűen nem jelenik meg), és rá akar venni, hogy postázd a terméket. youtube-on videó is van arról, hogy akarták átverni az egyik magyar vloggert.
szerk.: eleve az gyanús lehet, hogy Angliából akar Mo.-ról használt laptopot venni
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
válasz Apollo17hu #11749 üzenetére
Nekem is furcsa, de úgy vagyok vele, hogy ha megérkezik a pénz, akkor oké. Állítása szerint elutalta. Meglátjuk.
Csak attól féltem, hogy valamilyen módon vissza tudja az utalást vonni, mert Paypalon úgy tudom van ilyen.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest