- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Narxis #11646 üzenetére
nem tudom ezt hogy papírozzák le vagy mi a trükk... de elvileg 3 hónap ottlakás után kötelező bejelenteni az ottani lakcímet. Elvileg 183 napon túli munkavégzéskor már abban az országban adózni is kellene, ahol valójában a munkát végzed. Ez nem feltétlen friss, de talán támpont [link]
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz Narxis #11646 üzenetére
OTP vagy másik hazai bank devizaszámla rossz ötlet, mindenért pénzt kérnek, még a beérkező utalást is megsarcolják általában 5€.
Hogy hozzáférj a pénzedhez ott is többféle költség jön hozzá, mellé rossz árfolyamon váltanak.
Kérdezd meg utalnak-e ingyen neked EU más országában lévő bankszámlára.
Ha nem ingyen, mennyiért, lehet így is jobban jársz mintha az itthoni bankokat vennél igénybe.
Jövőhéttől (december 15.) változnak az EUR utalás díjai, cikk egy másik újabb.Regisztrálsz a TransferWise-ra topik.
Aktiválod az EUR számlád, kapsz egy nevedre szóló bankszámlát a német Handelsbank-nál, amire lehet utalni.
Kérsz bankkártyát, (csak fel kell tölteni az egyenlegedre most talán 6e Ft-ot, ezt később elköltheted, vagy utalhatod akárhova bankszámlára) ingyen.
Így még az ingyenes ATM kp. felvét egy része (200 GBP / hó) is meg van oldva, ha többszörözni szeretnéd Revolut és főleg Curve, de még mehet mellé Monese.Szóval TransferWise, ingyen EUR számla, német IBAN, ingyen kártya is, az utalás pénzbe kerül, de jóval olcsóbb mint az itthoni bankok.
Revolut, "felépíted magad" elején kis összegeket enged (20 - 30 e Ft) feltölteni, fokozatosan kapsz hozzáférést a szolgáltatásokhoz, ingyen utalsz EU-ban, nagyon jó árfolyamon vált, ha meghívóval regisztrálsz a kártya küldése is ingyen van, az ingyen kártya mellé, (csak fel kell tölteni az egyenlegedre most talán 3,5 e Ft-ot, ezt később elköltheted, vagy utalhatod akárhova bankszámlára).Nagyobb összegeket ezeknél a fintech cégeknél nem tárolok, persze van aki bátrabb,
nincs nevedre szóló betétbiztosítás mint más klasszikus bankok esetén,
de rendszeresen lehet mozgatni akár napi több ezer eurót, akár ingyen.Később persze szükséged lesz klasszikus bankos eurós számlára az adott országban ahol dolgozol, hogy biztonságban tudd pénzed. De így az elején megoldanám TW-al, meg persze a többi fintech.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, szerintem rákérdezek a cégnél, hogy hogy is szokták ezt csinálni mert hátha ők okosabbak.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Predator2
addikt
Helló
Az általatok ajánlott Erste Privilégium L csomagban voltam/vagyok amit ha jól tudom szeptemberben kivezettek. Milyen ajánlott csomag van helyette?
Szívesen válaszolok kérdésekre, ami segíti a munkátokat abban, hogy folyószámlacsomagot ajánljatok.Köszönöm a segítséget előre is.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
KTU
addikt
válasz Narxis #11653 üzenetére
A "szokták" nem egyenlő a választható, elérhető összes opcióval
Ezt a szót ha lehet nem használom, főleg kérdésnél, nagyban szűkíti a lehetőségeket, mivel esetleg csak azt ajánlják ami nekik kényelmes."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
nagyúr
Ha nem marad más akkor választok egy olyan céget ahol az egész fizetést egyszeri utalásban és euróban kapom, van ilyen lehetőségem most is de akkor kinti céggel kell egyezkednem. Meg majd akkor a német bankszámla nyitáshoz is össze kell kaparnom a nyelvtudásom de úgy néz ki hosszabb távon jobb választás mint Revolut-tal építkezni meg ilyenek.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz INGJOKE #11657 üzenetére
A sógorok csak emiatt a cég miatt kerültek szóba, van náluk olyan munka ami érdekel még ha csak annyi időre is amíg kint élve már nem találok jobbat és mert mindenben segítenek. Viszont ezt a fizetési módszerüket a gyakori kérdések közé tették ami azért nem egy szép dolog bár nyilván úgyis kiderült volna még munkaszerződés aláírása előtt ezért próbáltam felmérni a lehetőségeket. Viszont ha ennyire bukta a dolog pénzügyileg akkor marad az eredeti terv, német munka, német adózás, német bankszámla, mondjuk Sparkasse vagy Volksbank aztán ennyi. Azt még nem tudom, hogy addig nyissak-e OTP-nél egy devizaszámlát, hogy addig amíg kint nem kapom meg a német bankszámlát, bankkártyát és első fizetést, addig azt használnám. A legegyszerűbb, legkönnyebb módszereket keresem persze azért úgy, hogy olyan hatalmasat pénzügyileg ne bukjak rajta.
-
KTU
addikt
-
veterán
válasz nimfas #11663 üzenetére
Én Privilégium L-ről váltottam cib eco-ra(bankmonitoros) és az igaz hogy az app fapados, de a gépre telepítős cucc jól működik. A csomag jó, igaz csak két évre szól. Az én "csomagom" most egy cib eco számla egy sima ingyenes Visa kártyával, Erste max hitelkártya + egy revolut számla. Ezekkel mindent lefedek.
-
-
RR-13
őstag
válasz nimfas #11667 üzenetére
Igen, de így már nem szükséges majd utalni 150 ezret, csak a havi 100 kell a CIB feltételhez
CIB ECO (Bankmonitornál leadott igénylés esetén
"AZ INGYENESSÉG FELTÉTELEI:
100 000 Ft havonta beérkezik a számlára (jövedelem, vagy más)
Az igénylő nem rendelkezik CIB számlávalAZ INGYENESSÉGHEZ TARTOZÓ BANKSZÁMLA HASZNÁLAT:
Készpénzfelvétel ingyenessége:
vagy 2 részletben összesen maximum 150 ezer Ft készpénz felvétele bármilyen belföldi bankautomatából
vagy egy alkalommal készpénzfelvétel összeghatár nélkül CIB automatából (jellemzően 400 ezer Ft maximális felvétel biztosított)
Tranzakciókról a biztonsági értesítés SMS helyett mobil applikáción keresztül érkezik
Bankfiókból nincs tranzakció indítás (és pénztári készpénzfelvétel)"Ezek a lényegek
-
KTU
addikt
CIB Eco, 2 évig ingyen minden
Aki ilyet szeretne, siessen.
Már csak pár (11) munkanap van ebben évben."A promócióban részt vehetsz, ha érdeklődésedet leadod a Bankmonitor oldalán 2019.01.01-2019.12.31. között ...."
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz tibbike01 #11671 üzenetére
Kérdeztem az ügyintézőt fiókban, mikor megkötöttem a szerződést,
azt mondta: "óóó majd meghosszabbítják, és minden meg ugyanúgy tovább"
Hát persze, ...........[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
"jellemzően 400 ezer Ft maximális felvétel biztosított"
Elvileg
A gyakorlatban 150-nél többet nem bírtam még a saját automatából kiszedniEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz kleinguru #11675 üzenetére
Mert vagy nincs benne több, vagy nem tud több bankjegyet egyszerre kiadni, vagy az is lehet, hogy szoftveresen limitálva van.
Korábban volt itt róla szó, hogy van néhány kiemelt CIB-fiók, ahol már a gyakorlatban is sikerült 400k-t felvenni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz tibbike01 #11677 üzenetére
Ha annyira van, akkor ezt is elcs*szték(, mert én magasabbat állíttattam be) mint a kétszeri ingyenes kp-felvétet, amiről külön nyilatkoztam, hogy nem kérem, és mégis beállították - és ezzel kilőtték az addigi OTP-set
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
andrás47
senior tag
És ha két év után megszűntetem van valami retorzió a CIB ECO-ra ? Ha másik bank számláról utal rá valaki 100 ezer Ft-ot havonta az is megfelel ha beérkezik a számlára ? Köszönöm
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #11674 üzenetére
Humbug :) A bankautomatak mindegyike ugy van beallitva, hogy maximum 20 db bankjegyet adhat ki, es a legnagyobb cimlet amit beletoltenek az vagy 10 vagy 20 ezres, eszerint adhat ki 200at vagy max 400at.
Amugy ha olyan atm ben probalod a 400at ahol csak 10ezres van akkor kiirja hogy cimlethiany miatt nem teljesitheto.
Mas korlatozas az atm en nimcs, max ha a kartyara allitott be a tulaj valamit (vagy nem allitotta at a kezdeti limitet) -
KTU
addikt
válasz andrás47 #11679 üzenetére
"két év után megszűntetem van valami retorzió a CIB ECO-ra ?"
Ha Bankmonitoros CIB Eco a kérdés, ez már a szerződéskötés után 6 hónappal megszüntethető kötbér nélkül.
"Ha másik bank számláról utal rá valaki 100 ezer Ft-ot havonta az is megfelel ha beérkezik a számlára?"
Igen.
Középiskolás fiamnak is ilyen Bankmonitoros CIB Eco számlacsomagot kértünk.
Nincs jövedelme, de azért szüksége van számlára ill. kártyára.
Küldök neki 110 000 Ft-ot havonta utalással, (nem #withPAY, lehet úgy is elszámolnák, de nem kísérletezek), ő vissza küldi, így teljesítve az ingyen számlavezetés feltétele.Azért 110 e Ft, mert emelkedhet a minimálbér, és evvel nem akarok szívni.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz PhoenixSzG #11683 üzenetére
A cibesekrol volt szo a kolleganal, ott az a felallas van orszagszerte amit irtam
-
headhunter
addikt
-
426os
őstag
Sziasztok!
Hasonló feltételek mellett MKB vagy Unicredit-et ajánlanátok folyószámlavezetésre?
Ami számomra fontos a kondíciókon kívül: Rendes mobil app (gyors limit állítás, eseti utalás, kártya felfüggesztés/letiltás).
BPbank-ról váltanék, ez a referencia (itt a fentiekkel elégedett voltam, más bankkal nincs tapasztalatom).
Bármi egyéb érv/ellenérv, ami eszetekbe jut valamelyik bank mellett/ellen, azt szívesen fogadom..
-
sifarr
senior tag
Egyiket sem.
A mobil applikációkról tájékozódhatsz a google play pontértéke és a hozzászólások alapján. Ez viszonylag megbízhatónak tünik, mert többezres tapasztalai mintát tükröz.
MKB ebbenb tragikus, az Unicredit jó átlagos.
Költségszempontból MKB-nál vannak messze jobbak (+ner-es bank). Az Unicredit kondíciós listájában pedig szinte minden kedvező tétel visszavonásig akciós, azaz bármikor emelkedhet. -
426os
őstag
válasz sifarr #11687 üzenetére
Ennél a kettőnél lenne partneri kedvezmény, de ahogy túrtam a kondíciókat, igazából egyikkel sem vagyok lényegesen előrébb...
BpBank Zéró csomagot váltanék, de tulajdonképpen nem látok nagy spórolási lehetőséget egyik számla esetén sem (Magnet, Gránit nem játszik).
Rafi Premium Gold 2.0-t nézem még, feltétel megvan, de ott sem teljesen világos számomra, hogy az utalás az most tényleg ingyenes, vagy elkérik a tranzakciós adót.
A használható appon kívül minél, amire szükségem van: minél olcsóbb utalás bankon kívülre is, a havi 150k ingyen kp felvételi lehetőség, minimális havidíj és vásárlás/tranzakciók utáni értesítés (lehetőleg sms, de nem feltétel)..
-
sifarr
senior tag
A Rafi Gold 2.0 számlaként jó lenne neked, mivel megfelelsz a feltételeknek. Ennél nincs tarnzakciós adó.
Mobil appja kettő is van. A régebbinek nagyon rossz az értékelése. Az új tudja, amit igényelsz és az értékelése - mondjuk - átlagos. Olvasgasd a hozzászólásokat.
Év végéig a bankmonitoros CIB ECO-t is válaszdhatod. Itt is díjmentes az utalás, csopbeszedés (nincs tr adó sem). A mobil appja az átlagnál jobb. Amit elvársz, azt tudja. De nem tud minden funkciót, de a hiányzók elérhetők internetbankon keresztül. Viszont itt a díjmentesség csak 2 évig tart. -
azbest
félisten
válasz headhunter #11685 üzenetére
Ez már januárban sem volt friss dolog, évek óta így van. A fizikai limit adott, az idegen kártyás limit is megvolt már 3 éve is például otp automatánál.
Plusz van bank (pl erste) akiknél cimletet is lehet választani és nem kell 9ezerre végződő összegekkel trükközni, hogy kisebb címletből is adjon. -
Blackmate
senior tag
Remélem belefér a témába: adott egy webshopos vásárlás, amelyben hibásan lett feltüntetve ár: ~25 000-es piaci ár helyett 8600-ért volt fent a termék.
Utánvétes fizetést kértem, viszont a magyarországi cég megkeresett telefonon és mondta, hogy téves az ár és 24 000-ért tudja adni.
Automatikus visszaigazoló mail érkezett a vásárlást követően, amelyben szerepel a hibás ár, amit azóta egyébként már javítottak a webshopban.
Az oldal ÁSZF-jében szerepel a következő:
"A weboldalunkon megjelent árak bruttó árak, amelyeket rendszeresen ellenőrzünk de az ennek ellenére hibásan megjelent árakért felelősséget nem tudunk vállalni!"
Van-e bármi jogi lehetőségem, hogy megkapjam az árut a kedvezőbb áron? -
Kobe
veterán
válasz Blackmate #11691 üzenetére
Szerintem ez nagyon nem ez a topik :)
Van fogyved.
Amugy eselyed pontosan 0 hogy megkapd a kedvezmenyes aron az arut. A magyar jog szerint a rendelesvisszaigazolas nem minosul teljesitedi kotelezettsegnek, attol mindket fel barmikor elallhat
Visszafele is ha mondjuk megrendeled a cuccot, de nem mesz el a postara erte, akkor a webshop ugyanugy kovetelheti a teljes osszeget? :) -
Tomi912
újonc
Sziasztok! Erste-s vagyok, tanuló, 18 éves és bankváltáson gondolkozok mert a mobilappja katasztrófális, alig tudom használni, és nem mindig azonnal vonja le a pénzt ami engem ez eléggé zavar. Az UniCredit diákszámlát a CIB EcoForYou-t és a Budapest Bank Hello BB-t néztem. A lényeg az lenne, hogy valami használható mobilappja legyen, az atm-es befizetés jó lenne, az UniCreditnél olyat is lehet hogy kártya nélkül fel tudok venni és már a tranzakciókról mobilappon kapom az értesítést, ami eléggé vonzó. Néztem a kondíciókat is, kérdésem az lenne hogy akinek ezeknél a bankoknál van számlája mi a véleménye. Előre is köszi
-
sifarr
senior tag
válasz Tomi912 #11694 üzenetére
Személyes tapasztalatom csak a CIB applikációjával van. Nekem semmi gondom nincs vele. Működik, gyors. Értesítéseket lehet applikáción keresztül kérni, ráadásul ingyenes. A felhasználói értékelése a legjobbak között van.
Unicredit app-jának az értékelése sem rossz, átlag feletti.
A BB-ról lebeszélnének. Nemrég újította meg az app-ját, azóta romlott az értékelése. De lehet, hogy nagyrészt azért, mert a felhasználók ragaszkodnának a régihez. De nem ez a fő ok!
Régóta levegőben lóg a BB eladása. Megvenné az Erste is, de akkor a BB-sek megkapják az Erste appját. Ez neked nem jön be. A fő jelöltek a Takarékbank és az MKB, vagy esetleg egy hármas fúzió.
A Takarékbank nemrég alakult át. Hát az összeolvadás katasztrofálisan sikerült, informatikailag főleg. Az MKB applikációja pedig a legrosszabbak között van.Végül egy jótanács mint tanulónak. Nézd át az ikes igék ragozását! Nem "gondolkozok", hanem "gondolkozom"! Főleg írásban ez durva hiba. A magyar írásbeli érettségi elúszhat miatta.
-
426os
őstag
válasz sifarr #11695 üzenetére
Pár hónapja frissült egy nagyot a BB appja, utána elég jó lett. Visszajelzések alapján is kerültek bele újabb funkciók. Most nemrég (talán 1-2 hete) megint frissült egy nagyot, még "fancybb" lett a design, de már a funkcionalitás kárára. Pl a limitek módosítása sokkal macerásabb, többet kell tapicskolni hozzá, illetve a korábbi csuszkás megoldással ellentétben be kell pötyögni az új limitet. Ráadásul a korábban beállítottakat nem jegyzi meg, mindig az aktuálisnál nagyobbakat ajánl. Pl felemeltem 700k-ra ideiglenesen (többnyire bőven 100k alá van beállítva) egy nagyobb vásárlás miatt, utána 1 meg 1,5M-t ajánlott fel, mikor vissza akartam venni. Baromi idegesítő. Egyébként használható, nagyon rossznak azért nem mondanám, de a Revoluté pl jobban bejön.
.
-
kerxy
senior tag
Szerintem pont a BB az, aki figyelembe veszi az ügyfél visszajelzéseket. Ez az újítás most tényleg elég nagy lett és tök más az app, de ha akarnak bele plusz funkciókat, akkor érthető volt, mivel a régiben egy tárcsán kívül más nem volt. Szóval szerintem jó az irány, még valószínűleg reszelgetni fogják, de biztos várják a visszajelzéseket, én már írtam nekik az új app után egyet, és hamar válaszoltak is. Amúgy iOS-en szerintem nem rossz az értékelése, 4.5-ön áll, Androidot nem néztem.
-
Tomi912
újonc
Köszönöm mindenki véleményét, de akinek még van ne habozzon😀
-
headhunter
addikt
2019.11.26-án kötött szerződésnél (Bankmonitor CIB ECO), mikor nézik először a kötelező 100.000 Ft érkezését a számlára?
pl.: 2020.04.01-30-ig vagy 2020.03.16-2020.04.15-ig
"...Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele), akár több tételben is a bankszámlára, akkor a havi számlavezetési díj nem kerül terhelésre, az 0 Ft.
A számlanyitás hónapját követő 3 naptári hónapban a jóváírási feltételeket a bank nem vizsgálja, a havi számlavezetési díj ebben az időszakban minden esetben 0 Ft. Az első számlavezetési díj terhelésére, a számlanyitás hónapját követő 4. hónapban kerül sor..."
-
sifarr
senior tag
válasz headhunter #11699 üzenetére
2020.04.01-30-ig
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest