- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz Lompos48 #9796 üzenetére
Az csak azért került oda, hogy ne lebegjen akkor, ha nincs egyik csatorna se kiválasztva. De azt is figyeld meg, hogy szimmetrikusan van betáplálva, tehát ha a jel nulla, akkor a kapcsolók kimenete is a két táp között középen, elméletben nullán áll.
Hmmm. Akkor nekem nem is kell oda rakni semmit sem? Vagy mégis, mert nálam a Vdd +5v a Vss meg a gnd, szóval nálam nincs szinuszos táplálás ergo, a közepe nálam a 2.5v, ha nincs rajta semmi akkor is. Vagy lehet hüleséget mondok. Mivel lehetne a kapcsolást "tökéletesre" csinálni?Ilyet javasoltak nekem:
Nem tudom mennyire érzékeny rá a 4066, de ha gondod lenne az átviteli karakterisztikával, olyat szoktak, hogy az audiójelbe sorosan egy kondi,
aztán a kondi másik lábát egy osztóra kötöd (szimmetrikus osztó: pl 1k -1k), az osztott pontot meg bevezeted a 4066-ba. Így tápfesz közepén lesz az offszeted, a kimeneten meg a földre kötött ellenállásról
egy kondival veszed le a jelet. Nem biztos hogy kell, de ha gondod lesz, ezt kipróbálhatod. Ha nincs szkópod akkor úgy tudod megítélni, hogy hallásra torzít-e a szerkezetet. Ha nem,
akkor fölösleges a cécó.A másik: ez nem feltétlen kell, vezérlésed pontosságától függ. Miről is beszélek: a kimeneteket szépen összekötötted, így ha a kontrollodnál csúszol , vagy tévesztesz,
előfordulhat, hogy a kimeneteken szintkülönbségnél összezárod.(ha nem kizárólagos a vezérlésed) Ha gyors a kontroll részed nincs gond, ha kézi vagy lassú a váltás (pl ms-os) akkor gond lehet. Ez attól függ,
hogy a 4066 mekkora áramot bír a kimenetén. Illetve mennyi ideig.
A megoldás: a kimenetekre egy-egy soros 100 ohm, majd a 100 ohmok összekötve és ez a pont egy 10K-s ellenállással földre.
Így szebb, de több az alkatrész. Tervezés kérdése.Nem vagyok jó pedagógusnak, de megpróbálom. Az analóg testet (minden jel nulláját, mondjuk az összes árnyékolt kábel köpenyét egy helyre kell kötni, ez lesz az AGND. Ezt akár el lehet hozni a NYÁK szélére például a GND mellé (ami a táplálás nullája). Ott meg egyszerűen összekötni őket. Ez azért szükséges, hogy véletlenül se cirkuláljon (folyjon) tápáram olyan vezetéken, ami a jelek nullájához tartozik. Ellenkező esetben ennek az áramnak a változásai (például kapcsolásokkor) rátevődnek a hasznos jelre és zajt okozhatnak. Tehát GND és AGND teljesen külön, aztán a lap szélén összekötve.
Még egy IC értelmetlen.
Értem, összeköt kihúz a szélére és ott összekötni a "rendes" gnd-vel. Eddig miért nem esett le.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest