- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #11739 üzenetére
Szükség van valami extra védelem féleségre a töltés alatt (pl a tápág kapcsolós megszakítás, bedugós adapternél)? Vagy egyszerűen ráköthetem az áramkört az akkura, miközben a mikrovezérlők, stb. is rajta vannak?
Maximnál is talátam egyébként frankó erősítőket, de mintha szitával válogatták volna ki őket, egyik sincs bent a maxim könyvtárban... Tényleg az lesz, hogy átrajzolok valamit...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #11739 üzenetére
Jah, egyébként a töltést sem kötelező megvalósítanom, mivel egyszerű cserélhető akkukat teszek bele.
Abból a 3A-s akkukból 3 darab kiadja a 3.6V-t, kapacitásuk meg manapság már valahol 1000mAh körül van. GP-től 895Ft/darab. Igaz hivatalosan 3.3V-re vannak tervezve a mikrovezérlő és a cpld, de gondolom nem esnek hanyatt 0.3V plusztól.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #11742 üzenetére
Mi van, ha berakok egy diódát a tápágba sorosan? Elvileg van egy kis zaja a diódáknak, de minden másik eszközöm táplábán van szűrő kondi. Egyszerűen bekerülne vele a tápfesz a megfelelő sávba.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A dupla műveleti erősítő nem használt felének bemenetit kössem földre, vagy lógjanak a levegőben?
Amúgy beállítottam 1Mohm/1kOhm R2/R1 viszonyt a bemeneti erősítőnél, hogy mV-s tartománytól kezdve mérhessek. Ez után jön egy nem invertáló mini schmitt trigger.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #11744 üzenetére
Az erősítő max 10mA, a CPLD szintén kb 10, a kijelző 1.5mA + 16mA (világítás), a mikrovezérlő pedig mA alatt marad.
így összesen ~22 - ~38mA áramfelvétellel számolhatunk csúcsfogyasztás mellett, ami 1000mAh-s aksikkal 45 - 26 óra közötti üzemidőt feltételez. Úgy tippelem, hogy 5-10mA felvétel mindig lesz.Ebből a diióda milyensége hogyan következik?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #11751 üzenetére
Na igen. Viszont nem egyszerű találni megfeleő diódát, meg hozzá karakterisztikát.
Pl. BAS40-et néztem ki eagleben, hozzá ezt sikerült találnom:
Kicsit fejen áll a dolog, meg a fesz hamar véget ér, de szerintem ez jó lesz nekem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
így estére egy gyors kérdés. Hogyan mondom meg, hogy mekkora pontosságot értem el a frekimérőmmel?
1MHz-ig kell mérnem, de ennél többet is tud, viszont az nem érdekes. 1MHz-en kell hoznom 10^5 pontosságot.
A két mérésmódhoz az időalap 10MHz és 1Hz, az 1Hz az a 10MHz-ből van leosztva a cpld-ben. A 10MHz-et meg egy hő kompenzált, +/- 1ppm-es quartz adja. 32 bites számláló van benne.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudtok mondani módszert zajos AD értékének stabilizálására? Tehát amikor az utolsó pár bit "mocorog", annak valami pontosítására? Csak elméleti kérdés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Átfogalmazom egy kicsit. Kb. az volt a kérdés, hogy 24 bites A/D, aminek elvileg 20 bitje stabil, 4 meg lebeg, annál valami matematikai módon feljavítani a pontosságot 22bitre.
Majd lesz ennél pontosabb kérdés leírás is, de nem ma.Tehát kb. zajos A/D pontosítása matematikai úton a kérdés. Valami értékbecslő függvénnyel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz totya694 #11822 üzenetére
Ilyesmi akkor tud megtörténni, ha több helyről is kap földet az áramkör, mint nálad is. Itt egy példa az én esetemre: [link]
Lompos48: igen, kb. az, hogy ki lehessen olvasni a lebegő 4 bitből még 2-őt. De szerzek valami pontos feladatleírást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na kiderült milyen átlagolásról van szó. Egyszerű n (mondjuk 16) elemű futó átlagolás, vagy közönséges átlagolás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz totya694 #11955 üzenetére
Nekem van ilyen szerszám, és nagyon hasznos.
Ma a tűpákák világában elég szopás pl. alaplapban döglött kondit kicserélni, mert elviszi a meleget a nyák, ellenben a régi TRP-vel két nagyságrenddel könnyebb, csak nyomni kell neki, aztán jó lesz.Lompos48: ilyen típusom van, nincs neki földelése. A jelölése szerint kettős szigetelésű, oda meg ha jól emlékszem a szabványra, nem is szabad üzemi földelést kötni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hehe, legrosszabb élményem az volt kondival kapcsolatban, mikor rányúltam a fényképezőben a vaku töltött kondijára, 200V-s volt emlékeim szerint, az érzés meg seggreülős.
Abban reménykedek, hogy az épülő csövesem anódtáp kondijára nem nyúlok rá bekapcsolt állapotban, mert ott tuti ottmaradnék. 400V/330uF a kondi, az anódfesz meg 265V DC.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Milyen típusú és kapacitású kondenzátort kell feltenni hálózati 230V -s fokozatkapcsolóra, hogy a keletkező szikra ne okozzon gondot az egész lakásban?
Egy szobaventi kapcsolóját kellene megcsinálnom, mert pl. mikor közös konnektorba voltak dugva, akkor a szobai 2 részes, fényerőszabályzós álló lámpa kikapcsolt égője random villogott.
Nem is beszélve az erősítőkben okozott pattogásról.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz donzoli #12404 üzenetére
Ajánlom neked ezt a kis fesz. vezérelt kapcsolást mint hangerő szabályzást: [link], alkatrész és szerelés igénye minimális, egy potival állítható egyszerre az összes csatorna, és egyformán fognak állítódni. (a poszt óta elkészült, működik)
Ezen kívül csak az említett ellenállás létrás megoldás van, ami nem rossz, de esetleg pattoghat váltáskor, valamint kvázi lehetetlen 24 állású Yaxley forgókapcsolót beszerezni, az nélkül meg max digitális számláló áramkörrel vezérelt 24 darab relével mehetl a fokozatok kapcsolása, ami drága, bonyolult és helyigényes.
Ellenben audiofil cuccban láttam olyan hangerő potit, amin magán a potin rajta volt a 24 kis smd ellenállás, nem kellett vele vacakolni. De ha ez egyáltalán beszerezhető valamerre (nen találkoztam még vele sehol), akkor is valszeg sokezres tétel.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12410 üzenetére
Dupla fet jó ötlet, bár még olyat nem láttam élőben. Sima fetekkel megépítve, füllel hallgatva nem vettem észre eltérést a hangban, bár nem is nagyon kerestem.
A digit számlálót tényleg beszéltük, de az ötlet elvetésre került, mert a cél IC már nem beszerezhető, és nincs alternatívája.
Egyébként most itt találtam olyasmi potit, csak ez nem smd-s, meg valami német zugbolt... [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz donzoli #12416 üzenetére
Nálam csöves készül, már túl rég óta (nem igen tudok nyákot csináltatni, így nem jutok semmire vele, nincs ilyen ismeretségem), abban ilyenből lesz a 6 csatorna megoldva. Műszerek híján nem tudok mit mondani a bevitt torzításokról, de tulképpen a fet csatorna ellenállását változtatjuk, így valszeg jobb ilyen szempontból, mint a cél IC-k.
Aztán két csatornás erősítőt építenék, akkor simán betennék két normális potit. Most jobb híján egy hifi sztereó német videón megy át a zene, mert nagyon klassz előlapi tolópotis hangerőszabályzója van. Persze nem ezzel tervezem a végleges erősítőt...
Ha a potik nem válnak be neked, akkor próbálj meg két 24-es Jaxley forgót szerezni, és megcsinálni az ellenállás létrát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Visszatérve a ventilátorom és a szűrőkondi kérdésére, ma szétszedtem a ventit.
A fokozatkapcsolóról megy fel 3 vezeték.
Aztán megy fel egy nulla vezető és a védőföld. Ezek mellett lejön egy szem vezeték, ami egy 1uF/400V-s tömbkondin keresztül kapcsolódik a nulla vezetőre.
Szóval ebben az esetben mit kellene csinálnom, hogy ne cseszegessen mindent a fokozatkapcsoló állítása? Valamint milyen motor akar ez lenni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Olyan Fahrenheitem van mint amit linkeltél, teljesen korrekt átlagos célokra, nagyjából mindent forrasztok vele, kivéve alaplapot, arra ott a régi Csehszlovák TRP. Más szóval meg vagyok elégedve vele, és már jó sok ideje használom a gyári hegyet, nem akar tönkremenni.
Létezik olcsóbb piros Fahrenheit is, olyan 4-5k, de azt semmi pénzért ne vedd meg, mert ultra gagyi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Speeedfire #12595 üzenetére
Ha így összekötöd őket, akkor a poti értéke feleződik, mert azonos értékű ellenállások lesznek párhuzamba kapcsolva. Ha monoban akarod használni, akkor csak az egyik felét kösd be, aztán kész.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Speeedfire #12597 üzenetére
Ezzel akarsz mikrofon hangerőt állítani?
Kellene tudni, hogy milyen mikrofonról van szó és mi a bemenet. Egy elektrét kapszula mikrofon impedanciája 50-200ohm között van a viki szerint. Szóval ha a poti két szélére megy a mikrofon, és a középső lábáról megy a jel a cuccod bemenetére, valamint az alsó lábról a föld, akkor szerintem jó lehet.
Logaritmikus a poti?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Speeedfire #12599 üzenetére
I(lyesmiből nagyon kis árért korrekt egységcsomag is van a D-audioban, ez vonali szintű jelet csinál. [link]
Én magamnak ezt csináltam meg:
Ez a PC mic bemenetéről működik, onnan kap 5V-s tápot, és nagyon jó erősítése van, a mikrofon akár a szekrény tetején is lehet, tökéletesen érthető lesz, amit mondasz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Speeedfire #12605 üzenetére
Az ellenállást ugye nem a két szélső láb közt mérted?
Egyik szélső és középső között már jó értéket kell kapnod.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12653 üzenetére
EZ80 az 80mA-es, és az a teljes cső árama, a benne lévő két "diódát" egyben nézve.
Csináltam ilyennel anódfesz késleltetést, de túl sok csövet és elfűtött energiát eredményezne ezt 1-2 csatornánként megcsinálni, többcsatornás csövesnél.
Ellenben állítom, hogy ha ott van a cső az anódkörben, attól kicsit másabb, talán lágyabb lesz a hang.Van 1-2 komolyabb egyenirányító cső, de azoknak meg mindenféle extrém fűtése van, meg ritkák. Ezekkel a kis csövekkel meg graetz hidat max 2 csatornáig lehet megcsinálni, azt is csak kis teljesítményű csövesnél.
Jah a fentiek PCL, ECL86 Single Ended kapcsolásra vonatkoznak nálam. Most a héten vége a melónak, remélem jutok valamire a csövekkel. Nem tiszta még a visszacsatolás hogyanja, mert ha van, akkor szeret oszcillálni, ha nincs, akkor meg nekem kell valamit csinálni a vonali szintű bemenettel, hogy ne ordítson a legkisebb jelre...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12660 üzenetére
Most nekem a köv lépés az, hogy kiszedem az anódköri EZ80-akat, és oda valami rendes anódfesz késleltetést teszek, a graetz hidat meg valszeg Shottkey diódákból fogom csinálni, mert elvileg azok a gyors működésük miatt kevésbé engedik át a hálózati zavarokat, az egyik szakkönyv szerint.
Aztán az lesz, hogy változtatható értékűre csinálom meg a visszacsatolást, valamint pontosan beállítom ismét a munkapontot A osztályba, a megváltozott anódfesz miatt. Aztán csak kialakul valami, és akkor már lenne 5 csatornám, onnan már csak a mélynek a PP kapcsolását kell megépíteni.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz PH-User #12672 üzenetére
Ajánlom a fékfelületek mosásra szolgáló azonnal párolgó spréket, mint pl. a Textar cuccok, bármelyik autósboltban kapni. Gyak. nincs olyam, amit ne szedne le, pc téren is tökéletes, pl.procira rákeményedett paszta is lefolyik rögtön tőle.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki tudja, hogy hogyan kell a .inc fájlokból használható alkatrészeket csinálni az LTSpice progiba? Itt van a fájl: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12725 üzenetére
Köszi, közben ez sikerült. Viszont jelenleg a progi szerint az itt leírt egyértelműen 3 lábú triódának,
.SUBCKT 6GW8T 1 2 3 ; P G C (Triode) ; TRIODE SECTION
* Call Equiverlent AKA ECL86
X1 1 2 3 ECL86T ; same as ECL86T
.ENDS 6GW8Ttöbb lába van, mint a "trióda" mintának.
Valahogy ez az alkatrész hozzáadás még egyik áramkörtervező/nyáktervező progiban sem volt egyszerű, mindenhol űber szopás bármit beletenni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na most kezdek kicsit begolyózni. Régebben gond nélkül számoltam munkapontot a csövesemhez, de nem akar stimmelni a dolog.
PCL86-ban a trióda szerepét egy magányos ECC83 látja el. Annak a gyári ajánlás szerint 1.2mA a normális nyugalmi anódárama.
Nálam 265V az anódtáp, és számoláskor az anódellenállás a nyugalmi áram kétszeresével kell számolni, vagyis Ra = 265V / 0.024mA, ami 110 kOhm.Viszont be nem ugrik, hogy hogyan számolódik a katód ellenállás, aminek az értéke valahova 1.2 kOhm körülre várható.
[link] Ezen az oldalon egy interaktív számoló működik az ECC83-hoz, de a katódos rész ott sem tiszta.Most h. van időm, nekiálltam átépíteni a dolgokat, kezdésnek tervezem kihagyni a trióda katód ellenállását söntölő kondit, mert nélküle létrejön egy helyi negatív visszacsatolás, és csökken az erősítés elég jelentősen. Szintén interaktív weboldal ehhez: [link]
Am. másik kérdés, az anódtáp kondijára (330uF + 2 darab 220uF-es) kellene egy "levezető" ellenállás, netes oldalak szerint valahol 500kOhm (2 v. 5W-s kivitelben) körüli ellenállás jó lenne erre a célra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz CPT.Pirk #12801 üzenetére
Ehh, most meg beugrott, a katódellenálláshoz a katódon lévő feszültséget kell osztani a nyugalmi árammal. 1.5V-s katód fesznél az 1.2mA az 1,5 kOhmot eredményez...
Kondi párhuzamos, kisütő ellenállására mit mondtok?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12812 üzenetére
Mekkora kisütő áram az, ami még nem veszélyes a kondikra?
A kettő 220uF-es párhuzamosan van kapcsolva, ezek a puffer kondik, aztán a nagy 330uF-es meg az LC szűrő része ezek után.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12821 üzenetére
Kap egy relét, ami ha lekapcsolom a tápot, akkor visszaáll gyárira, ezzel zárva a kondit az ellenálláson át a földre, így menet közben nem fog fűteni nekem a levezető ellenállás.
Gyak keresnem kell valami 250k körüli teherbíró ellenállást, akár többet is sorban, és akkor 10ma körüli árammal merülnek a kondik.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12824 üzenetére
Elszámoltam na!Mindig ez van, ha fröccsözök
Anno mikor 2009 karácsonyakor összeraktuk apámmal az anódtápot a padlószőnyegen, akkor már túl voltunk 2 üveg vörösboron, na az volt aztán az életbiztosítás!
Itt már egész normális állapotok voltak: [link]"A PCL típusú csöveknél a fűtőáram a fő fűtőparaméter, ezeknél a csövek fűtése sorba van kötve, a feszültség attól függ hogy hány és milyen cső van sorban fűtve." - ezt most nem teljesen értem.
Fűtéstápra gondoltam a reléhez, de amúgy van 2 fűtés táp is külön a hálózati trafóban, mert vegyesen vannak ECL és PCL86 csöveim azonos számban. Egyébként minden cső párhuzamosan kapcsolódik a fűtéstápokra, és már ment egyszerre 5 csatornám.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12851 üzenetére
Nálam földelve vannak az erősítők, elvileg mind a 3. Egy pontból kapják a táplálást a szobában. A jel vezetékek árnyékolása meg csak a kábel egyik végén van bekötve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Pttypang #12868 üzenetére
Az még semmi, van egy DVD lejátszónk, az gyakran attól beindul, hogyha elsétálsz előtte, vagy felkapcsolod a lámpát. Nem lehet vele mit csinálni, szériahibás az összes, amit eladtak a boltokban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No ma véletlen odatévedtem arra az oldalra, ahol azt a spéci hangerő potit láttam, a ráépített smd ellenállásokkal. [link] Egy nagyon érdekes próbanyákon dolgozik a faszi, érdemes megnézni.
Viszont konkrét kérdés.
Számolgatom a trióda rész alkatrészeit a PCL86SE számára, egy rendes ECC83-at (12ax7) alapul véve a Tinában. Nálam 265V az anódtáp, az anódköri ellenállás így 177kOhmra adódik, 1,5mA-s árammal számolva. A nyugalmi áram pedig 0.85mA ebben az esetben.
Ezzel az árammal, és -1V -s katód pontenciállal a katód ellenállás 1,117kOhm értékre jön ki, a rács és a föld között 470kOhm ellenállás van.
Ezek stimmelnek, 0.1V 1kHz (70mV RMS) bemenő jelre áthidaló kondi nélkül 4V (2.88V RMS) -t produkál a trióda. Katód áthidalóval 6V (4,47V RMS) -t produkál. - áthidaló kondi nélkül 32dB az erősítés, ami 40 szeres fesz erősítést jelent. Itt szimulálható: [link]
A pentóda rész a pcl86 doksija szerint [link] A osztályban "Grid number one driving voltage", vagyis a vezérlő fesz 230V anódfesz mellett 3,6V RMS, amit gyak a trióda már nagyon kis vezérlő feszről elér, és ez gond.
Az igazi kérdésem, hogy mennyi szokott lenni a "vonali szint", mintha 0.7V körül lenne, de ezt nem vágom, meg mintha pár cd lejátszó az fölé is menne fesszel, valaki említette ezt korábban.
Valamint mivel osztót kell betennem valahová, azt hova érdemesebb? A trióda elé, vagy a két csőrész közé?
Ezt azért kérdezem, mert a hangerő szabályzást is be kell tervezni, valamint nem tudom, hogy mekkora bemeneti feszültséget visel el torzítás nélkül a trióda.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz moha21 #12898 üzenetére
Oh!
Itt meg sem néztem, mert korábban nem voltak értékek, csak némi rizsa.
Szóval: Consumer audio −10 dBV 0.316V RMS
Ez vajon mennyire igaz számítógépes hangkari és asztali CD lejátszó esetén? Mert így mindössze ötödére kellene csak osztani a jelet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Noh, akkor már van mit terveznem.
Fel tudom használni a pentóda fokozat rács ellenállását, ami 470kOhm, mint egy osztó alsó tagja? Fölé menne akkor egy 82kOhmos ellenállás.
Majd lesz kis időm, Tinában is megcsinálom a szimulálást.
Viszont ami érdekes, hogy a neten lévő pcl86 SE kapcsolások nem hogy belső osztót nem tartalmaznak, de gyakran mind a trióda, mind a pentóda részen tartalmaznak áthidaló kondit, aminek a végeredménye valami batár nagy erősítés lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, Tina szerint az a megoldás, hogy 1,5Mohmot sorba kötök a csatoló kondival, az alatt meg ott van a 470k-s. Így az erősítésem 20dB körülre adódik.
Tina file: [link]
Ez a soros ellenállás jó ötlet szerintetek? Átlagos fesz osztónál az alsó tag bezavarna a pentóda rács ellenállásába a párhuzamosság miatt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Lompos48 #12908 üzenetére
Megpróbáltam úgy is, de akkor meg a trióda munkapontja, az anód és katód áramok csesződtek el. Esetleg ha az osztó komplexummal együtt számolnám újra a munkapontot, ill. találgatnék, de akkor sem vagyok biztos ebben a megoldásban.
Jelenleg a soros ellenállás csak az erősítést csökkentette, de az nekem pont jó.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz szabifotos #12912 üzenetére
A réz, ami a csati külsejéhez van forrasztva, az az árnyékolása a képen lévő coaxnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest