Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KFORboy

    senior tag

    válasz Teasüti #73029 üzenetére

    Jajj... kérlek :"D
    Ez ilyen tipikus furatszerelt nyák DIÁJVÁJ kategória.
    Van nagyon sok verzió a fapados tranzisztor + kondi és 2 ellenállás megoldástól a komparrátoros megoldáson át (OpAmp) egészen ezek kombinációiig, és még lehet bonyolítani előerősítéses DAC megoldásig (GreatScottnak van is egy ilyen videója asszem) de találsz rengeteg Indiai okoskodó "On the fly" módszerrel összekókányolt megoldásokat is dögivel, azokat átszerelet próbanyákra és készen is vagy.

    Bár nem tudom mennyi/milyen komponensed van otthon, de kb akármilyen TO220 tokozású tranzisztor is megteszi már ha csak az kell, hogy valamennyire szóljon a dolog... azt meg bontasz akármiből kategória.
    Ha nagyon tök8 a hangzása akkor meg már FET-hez is nyúlhatsz, csak annak szó szerint eléggé szögletes a kapcsolási jele, nem alkalmas erősítőnek... de persze azt is ki lehet "simítani" szinusszá, csak elveszthetsz freki tartományokat, illetve bonyolódik a dolog a végéről a dolog.

    VAGY

    Veszel valami kész DIY kittet Aliexpressről, mert van ebből is dögivel, esetleg bontasz valami rossz asztali hangszorót amit notikhoz szoktak adni.
    Ezeknek igen kicsi az elektronikájuk és kb plug&play jelleggel beforrasztod és csókolom.
    Az ideális áramra meg egy lineáris fesz. regulátor (valami 7805 variáns) vagy egy buck konverter (pl MP2307) is megteszi.

    Ennél könnyebb variációk nemigen vannak, így is konkrétan megkaptad a készet az öledbe :"D

    Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !

Új hozzászólás Aktív témák