- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
Üdv!
Mai nap délelőtt beszereztem egy powerbankot, ami ráadásul napelemes is. ( Lidl termék )
Gyári kézikönyve 5V USB mellett min. 2,1 A áramot kér. Én bátor / botor / ember lévén, mivel nem volt kéznél semmi ilyen kész eszköz, kipróbáltam egy 1,3A-es USB telefon töltővel. Rádugás pillanatában a 4 db töltést jelző LED elkezdett úgy tenni mintha töltődne. 15-20 perc múlva ránéztem és nem csinált semmit.
Volt itthon egy régi tápegységem, nagy trafó stabilizált, szűrt +5V kimenet. Rádugtam, nem csinált semmit. Ekkor áramot még nem mértem, de kiváncsiságból ránéztem oszcilloszkóppal és amint rádugtam a powerbanköt az 5V-ra az azon túl, hogy kicsit leesett ( elvileg ez normális, hiszen terhelődik ), egy négyszögjel jelent meg. ( lehet így tölt impulzusszerűen ? ). Most kipróbáltam egy PC-táp +5V-os ágával.
Szkópon üresben megvan a +5V pontosan, ha rádugom a powerbank-ot, akkor a feszültség minimálisan ugrál, tehát a vízszintes vonal periodikusan ugrál fel-le 0,1 V-ot kb. Az áram 1,1-1,6A között ugrál a multiméter lehet nem is tudja lekövetni, de az biztos, hogy folyik áram.A nagyobb érdekesség, hogy ennek ellenére sem csinál semmit az eszköz. X ideje töltődik, de semmi, vajon mi lesz za bemenő árammal? :-) Van rajta egy gomb, ami elvileg direkt kimenetet produkál. Ha ezt nyomva tartóm , akkor megáll a pulzálás, de nincs kimenet, illetve a bemenő áram is konstans 1,4 A-en beáll.
Dobjam ki? Vigyem vissza? / az nem feltétlenül rendeltetésszerű, hogy kisebb töltővel próbáltam ki, de ettől tönkremehet? a töltőnek nincs baja /. Vagy mit tehetek?
Típus: Silvercrest spbs 5000 b2
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest