Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    Topikgazda

    Szóval:

    Olvastam pár helyen, hogy 23.976Hz-en jó néhány TV és főleg Projektor nem támogatja a 444 / 10bit-es input-ot. FELTÉTELEZÉS, hogy a HiMedai berakott egy biztonsági-kompatibilitási "kapcsolót" a lejátszó app-ba, ami az előbbi ok miatt nem vált(hat) át ilyen 23.976fps-es filmek esetén 444 / 10 bit-re, hanem e helyett valami másra, mondjuk 422 / 10bit-re, vagy a legrosszabb esetben 444 vagy 422 8bit-re vált. Ez a legtöbb kijelző esetén biztos rosszabb, mint bármelyik 10bit-es kombináció, főleg HDR-es videók esetén.

    Szintén FELTÉTELEZÉS, hogy ezért tapasztalható a 8bit-re való visszaállás az Advanced menüben egy film elindítása után (amennyiben igaz, hogy olyankor vált át 444 vagy 422 8bit-re). De ugye ha a GUI 30Hz / 444 / 10bit-re van állítva, akkor mint írjátok, nem vált vissza 8bit-re (legalábbis a menüben). De ettől még a kettő nem zárná ki egymást.

    (Ezért lenne jó pl. 60Hz / 422 / 12bit, mert ezzel bővülnének a kísérletezési lehetőségek.)

    Az is fura nekem, hogy ebben a két táblázatban mennyire nem fedik egymást az egyes lehetőségek: Táblázat 1 és Táblázat 2.

    (#7883) WaterWave: A "sima, bit nélküli 420" valójában 8bit-es. Legalábbis egyszer ezt írta rá egy "szaki" a Futeko-n. Hogy mit akar szolgálni valójában ez a beállítás és a bit nélküli megkülönböztetés, azt nem tudni. De jó lenne ezt is kideríteni. Lehet szintén a fentiekhez van köze.

    Szerk.: Amúgy a leges legfontosabb kérdés és amiről ez az egész fejtegetés szólna az az, hogy mire vált át a lejátszó (színtér és bitmélység) a filmek tényleges lejátszása közben. Az, hogy min van a GUI, ehhez képest már másodlagos...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák