Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArGab

    őstag

    válasz ludasmatyi #8282 üzenetére

    Biztos vagy benne, hogy a TrueHD hangsáv esetén DTS-ként ment ki?
    Mert megoldható a dolog, DTS Connect-nek hívják, amikor a hangkártya valós időben betömöríti DTS streambe a megszólalandó sokcsatornás hangot, és úgy továbbítja a digitális kimeneten. De ahogy nézem, a te hangkártyád ezt nem támogatja, szoftveres úton pedig csak AC3 küldhető ki AC3Filter vagy FFDShow segítségével.

    Ha felteszed az AC3Filtert, akkor azért tűnik el a DTS hang is, mert akkor ez dekódolja, majd küldi tovább az SPDIF digitális kimenet korlátai miatt sztereóban. Az AC3Filtert be kell állítani SPDIF-re hogy változatlanul továbbküldje a streamet digitális kimeneten.

    TrueHD-t nem fogsz tudni kijuttatni a gépből digitális formában HDMI és PAP támogatás nélkül. Ha digitális kimeneten szeretnéd továbbítani, ez alapesetben csak sztereóban lehetséges, vagy valós időben AC3 formátumba újratömörítve, amihez az FFDShow-ra lesz szükséged, mert ez képes dekódolni a TrueHD-t és AC3-ba tömörítve kiküldeni. Persze ezzel ott vagy, mintha a gyári Dolby Digital hangot használnád, ami a legtöbb esetben ott szokott lenni a lemezeken. Másik lehetőség az analóg csatlakozás, ekkor a teljes veszteségmentes TrueHD és DTS-HD hangokat élvezheted.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák