Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • band1103

    őstag

    válasz Jozsoka #2516 üzenetére

    Az nem baj ha valaki nem ért hozzá, jó helyre jöttél. Úgy látom többszörösen bebiztosítottad magad :DDD . A proci maga képes megoldani izomból (max.70%-os terheltséggel) a Full HD-k lejátszását. Továbbá a VGA is képes DxVA ready HD filmeket lejátszani max 15%-os cpu terheltséggel. Memória is elég. A HDMI nem létfontosságú a Full HD filmek képanyagának kiküldésére. Ha csak a képet kell kiküldeni akkor jó a d-sub vagy a DVI kimenet is. A hdmi arra szokott kelleni hogy egy kábelen menjen ki a 1080p-s kép és a többcsatornás hang is.

    V_imi: Tehát ahogy PuMbA mondja nem elég csak a drivert feltelepíteni. De ha azt akarod hogy a kezelőfelület magyar legyen akkor sajnos a Catalyst Software Suite nem jó neked mert abban nincs magyar nyelv. Sajnos az atinál ha valaki magyar nyelvű Catalyst-ot akar használni ahoz külön külön kell letöltenie a drivert, a WDM drivert, a magyar Catalyst-ot.
    De ez még nem minden. A hibajelenségre van egy egyszerű magyarázat is ami a kollégáknak nem jutott eszükbe: Ha jó a hang de csúszik a kép az az esetek 80%-ban azt jelenti hogy a HD film nem DxVA ready. Oka: értelmetlenül és indokolatlanul nagy DPB size -el való encodolás használata. A DxVA használatának sajnos vannak korlátai. A mediainfo nevü progival megnézheted hogy a film ami nem megy, mekkora num_ref_frames -es a DPB-el rendelkezik. Ezen a linken pedig megnézheted hogy amit megállapított a mediainfo progi az DxVA ready-e vagy sem.

    [ Szerkesztve ]

    "A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #

Új hozzászólás Aktív témák