Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz #94529552 #29107 üzenetére

    Lényegtelen is. A japánok „kicsit” agyamentek, a kínaiak pragmatikus megközelítéssel létrehozott dolgait a végletekig kiélezve, szinte vallásos áhítattal fejlesztették „csúcsra”, így lett a kínaiak teakészítéséből teaszertartás, az egyszerű rizs főzésből meg tíz éves tanulmány. Meglehet, utóbbinak (a tíz éves rizsfőzési tanulmányoknak) több száz évvel ezelőtt az is lehetett a vallásos hit mögötti racionális magyarázata, hogy a rizs minősége messze nem volt állandó, így valóban rengeteg gyakorlat, saját tapasztalatból megszerzett ismeret kellett, míg szinte bármilyen helyzetben megfelelő rizst tudtak főzni. Analóg az a kardkészítéssel. Itt is nem (csak) azért csinált egy híres kardkovács évente, két évente egy kardot, mert olyan extrém módon törekedett a tökéletességre, hanem azért is, mert az modern fémtan, kohászat előtt eléggé esetleges volt az alapanyagok tényleges összetétele, sokból egyszerűen nem lehetett kardot csinálni.

    (#29110) Timmcsy
    A kínai, japán főtt rizseknek az egyik alapvető tulajdonsága, hogy ha nem is nagyon, de egymáshoz ragadnak a szemet, mivel a pálcikával kicsit nehéz lenne enni, még akkor is, ha a rizst, rizscsomókat – a közhiedelemmel ellentétben – többnyire nem megfogják és felemelik, hanem inkább a tálkát a szájukhoz emelve a szájukba söprik. Ez olajon párolt, majd főzött rizzsel jórészt lehetetlen.

    (#29111) nesa
    Az Electrolux az anyacég. ;)

    Az általad nézett, Gömbike ajánlotta és egy AEG összehasonlítása.
    (No, csak a két Eluxot nem hozza fel a linken. Tedd mellé!)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák