Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz Ryan1318 #83148 üzenetére

    A motorteljesítmény és a szívóerő összefüggése nem lineáris. Az ECO motor hatékonyabb, ezért tud 550W-ból ugyanolyan jó szívóerőt produkálni, mint a 800W-os társai.
    A szívóerőre vonatkozó adatot a gyártók nem szeretnek közölni, de abban egészen biztos vagyok, hogy az ECO motoros Miele C3 pontosan ugyanolyan jól végzi a dolgát, mint a többi C3: nem kisebb a maximális szívóereje, nem hangosabb, nem gyengébb, nem megy hamarabb tönkre.
    Amíg nem volt életbe léptetve az EU szabályozás, amiről itt is olvashatsz addig a porszívók 1600-2000W-osak voltak, mert a vásárlók a teljesítmény alapján választottak. Azt gondolták -tévesen-, hogy amelyikre nagyobb szám van írva, az biztos jobb is! De ez szerencsére nem így van! A 800 W-os motorral szereltek szívóereje se csökkent a korábbi 1600W-os társaikhoz képest. Hatékonyabb motorokat gyártanak. Ennyi.
    ---------------
    Az én C3-asomon hat fokozatban állítható a szívóerő. Kemény padlón a második fokozatban használom. Szőnyegen a harmadikra kapcsolom. A hangja arányos a fokozatokkal, így -egy porszívóhoz képest- csöndes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák