- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #23413 üzenetére
Nem tűnt fel, hogy azt válaszoltam rá, én is azt az íróprogramot használom?
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #23391 üzenetére
Tévedsz, a 30 éves felvételek is szólhatnak olyan jól, mint a maiak.
Miért merevség, ha igyekszem elérni a lehető legjobb hangminőséget? Az sem mindegy, hogy a külső írót hová, mire helyezem. Az asztalomon (a rezgések miatt) nem készített olyan minőségű lemezeket, mint a szőnyegpadlóra téve. Léteznek speciális lábak, alátétek, sajnos nekem olyanjaim nincsenek.
Amit még nem említettem, az a lehető leglassabb, egyszeres (esetleg kétszeres) írási sebesség.(#23394) ricsik
Még nem végeztem ilyen összehasonlítást, de sor fog rá kerülni.
Szerintem simán lehetséges, hogy egy médialejátszóról szóljon olyan jól a zene, mint írt lemezről. Akár jobb is lehet. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #23368 üzenetére
Én is azt használom, bár egyes hozzáértők szerint a Jetaudio jobb valamivel.
(#23375) fatallerror
Érdekes megközelítés a zeneszámok mérete alapján megítélni a hangminőséget.
Baromira nem mindegy a CD-író típusa, annak elhelyezése és a nyersanyagé sem.
Külső Plextor íróm nagyságrenddel jobb hangminőséget éget, mint a laptopomban lévő. -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #23309 üzenetére
Valamikor tavaly tavasszal beírtam egy halom netes bolt webcímét, ahonnan szerintem érdemes rendelni, talán a kereső segít megtalálni. Ha nem sikerül, összeszedem ismét, de most nincs rá időm.
(#23316) Joy apo
Pro Logic erősítő, tehát a sztereó jelből 5.1-et alkot, de annak hangzása messze van a digitális formátumokétól.
Ebből következik, hogy a PC-ből sztereó jelet kell átvinni az erősítőbe. Ha nincs másra lehetőséged, jobb a semminél, de a helyedben gyűjtenék egy digitálisra. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #23310 üzenetére
Összehasonlította a sajátját egy H/K-val, ami jobban tetszett neki. Ezek után miért ne cserélné le???
(#23313) Joy apo
Az A780 nem digitális erősítő, ezért nincs rajta S/PDIF bemenet. Dolby Digitalt és dts-t nem tudsz hallgatni rajta. -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #23296 üzenetére
Már többször leírtam, hogy én is a vaktesztet tartom a legjobbnak. Rendszeresen behívom a feleségemet, nézzen és füleljen. Fogalma nincs arról, mit változtatok a rendszerben, viszont az esetek 90 %-ában megerősíti az általam tapasztaltakat. Aztán elmesélem, mit műveltem és helyet cserélünk, Ő kapcsolgat, dugdossa a kábeleket, én nézek, fülelek.
-
BBéci
legenda
Aki éveken át hangoztatja és leírja, hogy valami nincs, az nagy valószínűséggel nem fogja nagy nyilvánosság előtt elismerni, hogy tévedett, mert iszonyatos presztízsveszteséget jelentene számára. Mivel az apró képminőségbeli eltéréseket nem lehet dokumentálni, mérni, csak látni, bárki azt állíthatja, hogy Ő nem vesz észre semmi különbséget. Még az is elképzelhető, hogy tényleg nem látja.
Fényképezni értelmetlen lenne, mert abba beleszól számos tényező, érzékelő lapka, képfeldolgozó processzor, objektív és a tévé, vagy monitor, amin utólag megnéznéd.A szerelőnek éppen nem az a dolga, hogy bármit elmagyarázzon.
Vannak emberek, akik hallják, látják a különbséget, de nem tudják akadémiai székfoglaló keretében elmagyarázni az okát. Más emberek képesek disszertációt írni az elektromosságról, ám a hallásuk nem eléggé kifinomult ahhoz, hogy érzékeljék azokat a különbségeket, amit egy átlag hifista azonnal észrevesz.. -
-
BBéci
legenda
Ha ismernéd, olvastad volna a Hifi Magazint, nem kérdőjeleznéd meg Darvas hozzáértését.
Semmilyen végzettségre nincs szükség ahhoz, hogy valaki meg tudja különböztetni a jó (valósághű) hangzást a rossztól. Csupán hallásra.
Ha megveszel egy készüléket, vagy komplett rendszert, nem a mérési eredményeket fogod nézni, hanem a zenét, filmet élvezed.
Bevallom, nem tudom, miért jobb Merlin Gerin kismegszakítóval a hangzás, megvettem, beszereltettem, a vastag kábelt is és boldog vagyok velük.
Az sem érdekel, miért jobb az Alpesi vagy a V-Power Diesel üzemanyag. Érzem az autóm viselkedésén, menettulajdonságain és élvezem.
Az előző hozzászólással nem akartam bántó lenni, ezért bocs! -
BBéci
legenda
Akit mindenféle műszeres mérési eredményekkel lehet meggyőzni egy hifi, házimozi rendszer hangjáról, azzal nekem nincs tárgyalnivalóm. Fogalma sincs a témáról.
Egyetlen kompetens műszer létezik, a fül.
Tápkábelekről már ne is mesélj nekik, mert hasonló okos cáfolatokat kapsz válaszul. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #23148 üzenetére
Amennyit össze tudok rá gyűjteni.
Egyébként nemrég leírtam az álomrendszerem alkotóelemeit. -
BBéci
legenda
válasz
Ragadozó #23146 üzenetére
Aki másra kénytelen költeni a pénzét, az nem ebben a topikban ír és olvas.
Aki nem hallja az általad említett kábelek közti különbséget, maradjon az olcsónál.
Aki nem botfülű, meg fogja venni a lehetőségeihez képest legjobbat.
Durván kebecsülőnek érzem negyedrangúnak nevezni a kábeleket. Ugyanolyan fontos elemei a láncnak, mint a többi alkotóelem. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #23110 üzenetére
Mihez képest szólt iszonyúan jól?
Ha meghallgattál volna előtte/utána egy feleannyiba kerülő Denon kétcsatornást, biztosan másként jellemeznéd a 1911 produkcióját.
Szerintem a 4311 sem szól iszonyúan jól, ellentétben a PMA 2010AE sztereóval, attól lementem hídba. De maradjunk AV fronton, az Arcam AVR500 és a NAD T785 sztereója valóban kiváló. -
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #23077 üzenetére
Számomra is kardinális kérdés a sztereó zene minősége, azzal szoktam kezdeni az AV erősítők és hangdobozok tesztelését. Ebből jókora sértődés kerekedett, amikor a csúcs Lexiconokhoz kötött Revel Ultima Salon2 szettet kezdték volna bemutatni és én balga zenével szerettem volna indítani a hallgatózást.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #22975 üzenetére
Eloszlatok egy tévhitet.
Quadraljaimban a mélysugárzó és a reflexnyílás is hátrafelé néznek, mégis a faltól 20 centire ideális az elhelyezésük. Erről volt szerencsém beszélgetni a gyártó egyik mérnökével, szándékosan így tervezték, mert sokan, köztük én sem szeretem a szoba közepén kerülgetni a hangdobozokat. Egyébként egy ilyen hangszórókészletű, ekkora méretű, 1 méteres, 28 kilós hangdobozt a hátsó és az oldalfalaktól 1-1 méterre illene felállítani. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22978 üzenetére
Az félár, annyiért szinte rablás elvinni tőled.
(#22979) Warter
A Revel honlapján kiváló fotók vannak róla, az miért nem elegendő??? -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22946 üzenetére
Húúúúú! Ezt inkább ne hangoztasd!
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22939 üzenetére
Minimális tapasztalattal akkora arcuk van, hogy faltól-falig tükörbe sem fér bele.
Te is leírhatnád ott is a véleményedet, csak a hecc kedvéért!(#22942) Dorian
Előfordulhat, hogy a gránitlap inkább ront a hangzáson, mint javít. Nem tekinthető minden betegségre ható csodagyógyszernek. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22909 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22855 üzenetére
Kombináltfogóval.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22822 üzenetére
Arcam mint Harman csoport tag??? Ez biztos?
-
BBéci
legenda
válasz
csemberlen #22779 üzenetére
Nem állítom, hogy értek a hifihez, a villamosságtanhoz még kevésbé, ezért baromira nem érdekel, mi a magyarázata annak, hogy valamitől jobban szól a rendszer. Becsukom a szemeimet, kinyitom a füleimet és élvezem a zenét.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22759 üzenetére
Ár/érték arányban verhetetlenek az AVA elosztók.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22710 üzenetére
Azokban bizonyára nem ugyanaz a panel van, mint a többi HDMI 1.3 csatlakozósban.
"In order to meet the requirements for HDMI ver1.4a it is true that a combination of hardware and software specs must be met. The underlying hardware architecture of these models is configured in a way that does not require any change. Thus, only updated software is required. The issue is different from one type of product to another (e.g. AVR vs. Blu ray vs. TV) as well as from one brand or model to another. In some cases a hardware change is needed and a software upgrade is not sufficient, but in the case of these models (as well as some other products in the market)”
NAD-nál így működik : [link] -
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22653 üzenetére
PC-ről valóban nem hallgatok zenét, mert laptopom van, HP Pavilion, amit "entertainment PC"-nek neveznek.
Külső DAC nélkül csak háttérzenélésre alkalmas.
Dunére kötött merevlemezről egész jól szól a FLAC, de be kell kapcsrolni hozzá a tévét, ezért inkább CD-re írom. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #22626 üzenetére
Optoma HD20 és Samsung SP-A600 amiket érdemes közelebbről megvizsgálnod. Ha kicsit emelnéd az anyagi keretet sokkal nagyobb, a 65-ös plazmákat megközelítő élményben lehetne részed, ami 300 alatt nem fog menni.
(#22627) fatallerror
Azt az oldalt én nem ajánlanám, inkább az avx-et. -
BBéci
legenda
válasz
krilinn #22600 üzenetére
1. A "hangtemető" akusztikájú szobák nagy visszaverődései megzavarják az Audysseyt, hiába remek szerkezet, csodákra képtelen.
2, Elképzelhető, hogy pontosan annyi basszust állított be, amennyi a lineáris frekvenciamenethez kell, csak máshoz vagy szokva. Nálam megkérdezték páran: nincs a rendszerben mélynyomó? -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #22592 üzenetére
Az olcsóbb kábelek terén még annyira sem vagyok képben, mint a drágábbak között.
Óriási a választék.(#22595) krilinn
Amit a helyiségről írtál, annak alapján szinte mindegy, mivel hangosítod, jól nem fog szólni.
Számomra cseppet sem vonzó dobozokat mutattál, valóban diszkósnak tűnik. A 38 centis membránok ritkán audiofilek, pláne nem ebben az árkategóriában. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22560 üzenetére
Arra gondoltam, hogy mit művelnének együtt, az MC-12 előfok és a Nuforce monoblokkok?
Ez a felállás nem kivitelezhető? -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22554 üzenetére
Nem akarod a frontokat fixen a monoblokkokkal hajtani? Mekkora hangminőségbeli különbséget hallottál a CX-7 és a sztereó végfokok között? Ezt már hetek óta meg akartam kérdezni.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22546 üzenetére
Ne akassz ki, ha lehet!
Az a lényeg, hogy a szoba méretéhez és a nézési távolsághoz illeszkedjen az összes alkotóelem. Ha csak 20 négyzetméteres a helyiség, akkor elegendő egy 2-2,4 méter széles vászon. A hallgatói pozícióban tökéletes lehet az 5.1, a 7.1 és a 2.0 is.
Nem értem az aggályaidat. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22539 üzenetére
A nappalinak mennyivel jobb az akusztikája, mint a moziszobáé? Szerintem semennyivel.
Megférnek egy helyen, nekem elhiheted.
Arról elfeledkeztél, hogy igazi házimozi csak vetítővel és vászonnal képzelhető el. 3 méter széles vásznat 4-5 méter távolságból jó nézni, úgy a full HD minden előnyét élvezheted. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22535 üzenetére
A legalsó azért nem olyan vészes, sőt!
-
BBéci
legenda
Mit lehet válaszolni ezekre?
"Max 50 ezer forintot áldoznék rá, úgy gondoltam, ha már vásárolok, akkor egy komolyabbat szeretnék venni, ami szépen szól."
"Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer... Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény?"
"csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között."
"Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni.."
Szerintem semmi elfogadhatót. -
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22514 üzenetére
Én is inkább csak olvastam, mert nagyjából ugyanazt írtam volna, amit Te.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22361 üzenetére
Csak nem képzeled, hogy megvásároltam?????? Tesztre van nálam már két éve.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22359 üzenetére
Az előbb Johnny emlegetett valami kábelt, amit fognak árulni és képminőségben veri a Nordostodat, az ára valamivel alacsonyabb lesz.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #22348 üzenetére
Mindjárt jön valamelyik "vakondzseb" és megmondja, hogy az a Nordost semmivel nem jobb a teszkógazdaságosnál.
-
BBéci
legenda
válasz
Mr Paris #22333 üzenetére
Sok jóra ne számíts, azok a 62 dekás bögrék mindössze egy db szélessávú hangszórót tartalmaznak, 150 hertznek írják az alsó határfrekvenciáját, amit nem biztos, hogy valóban teljesít. A terhelhetősége tutira kevesebb, mint amennyit a H/K lead, tehát széthajthatod őket, ráadásul a mélyládája passzív, tehát nem használható AV erősítővel.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22271 üzenetére
Amikor meghallja, hogy valami nagyon jól szól, leül mellém, kitúr a sweet pointból és élvezi a zenét.
A nappaliban szétterített 24 autóhifis komponens szettnek nem örült. -
BBéci
legenda
Ismerem ezeket a Pioneerokat, házibulira megfelelnek, másra nem.
Lötyögős, laza mélyek, elnagyolt, színezett közepek, részletek nélküli magasak jellemzik. Ez utóbbi nem is csoda a 6,5 centis papírmembránt tekintve.
18 éve, amikor a barátnőmhöz szánt rendszer elemeit szedtem össze, szerepeltek a listámon, aztán gyorsan le is kerültek róla. -
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22252 üzenetére
Az állatok királyának érzem magam.
-
BBéci
legenda
válasz
fatallerror #22250 üzenetére
Az arcberendezésem és néha a hajam oroszlánhoz tesznek hasonlatossá, ezt többen megállapították, azért választottam ezt az avatart.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Autós topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest