- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Mai napon kaptam egy LG LH-T760IA típusú DVD-lejátszót 5.1-gyel. Nem mai darab, de szépen szól.
A TV sem egy mai darab - Samsung LE32A431T2XXC
A probléma a következő:
- Szeretném a DVD-re dugott 5.1-et megszólaltatni TV-nézés közben is (egyszerű KOAX-kábeles DIGI-kábeltévé van, nincs semmi extra set-top box vagy hasonló)
- Szeretném ha az 5.1 működne akkor is, ha HDMI-vel a TV-re dugok egy laptopot/PC-t, és azon lövök be egy filmet.Megoldható lehet ez?
Segítségképp lőttem a csatlakozókról képet, problémának én első körben azt látom h a kábeltévé KOAX kábelét nem tudom rádugni a DVD player-re, pedig ha arra menne a tévé adás akkor lehet könnyebb dolgom lenne...
De nem vagyok szakértő (nagyon nem), szóval inkább várok vmi szakértőbb tanácsot
Előre is köszönöm a segítésget!
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
válasz zsoika #23995 üzenetére
Köszi!
Időközben valóban sikerült megoldani a dolgot, és egyelőre egész meggyőző a térhangzás is.SCART-tal összedugtam a TV-t meg a DVD-t, HDMI-vel pedig a TV-t meg a laptopot, és Dolby Prol. II-t benyomtam - fasza lett!
A tévére korábban volt még rádugva ("fejhallgatóként") 2 kis genius hangfal, ha azoknak is belövöm az 5.1-hez a hangerejét akkor egyedi homemade 7.1-et hallgathatok...
Az nem javíthat a dolgon (hogy ne 'virtual 5.1' legyen) ha a TV-t meg DVD-t is HDMI-vel dugom össze?
Azon keresztül gondolnám átmegy az 5.1, nem úgy mint a SCART-on... (vagy nem a SCART-tal van a baj?).
A TV-nek van 3 HDMI-je is, éppenséggel megoldható lenne."To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Bajban vagyok:
Adott egy régebbi típusú házimozi rendszer DVD-lejátszóba beépített erősítővel.
Nos, eddig egy régi HD-ready TV-be volt bedugva SCART csatival, és AUX módban ő adta a hangot.Most vettem egy Sony XF80 4k TV-t, amin ugye már nincs SCART csati, és HDMI-n keresztül nem ad hangot a tévére...
A DVD-lejátszón 1 HDMI csati van, azt be is dugom a TV HDMI ARC csatijába - úgy láttam érdemesebb oda (de próbáltam másik portot is).
Ha a DVD lejátszót átváltom DVD módba, akkor van kép és hang is, de AUX-ban (vagyis ha bármi mást szeretnék csinálni a TV-vel, nem DVD-t nézni...) akkor az istennek se szólal meg az 5.1.Próbáltam mindent, a TVn átállítom természetesen 'audiorendszerre' a TV-hangszóró helyett, próbáltam PCM-mel bekapcsolva is - mert a TV saját súgója azt ajánlotta - de nem működik a dolog.
Emlékszem, hogy anno a régi TV-nél is azért használtam a SCART csatit, mert az se akarta kitolni a hangot az 5.1-re HDMI-n keresztül, de reméltem hogy csak nem lesz ezzel baj... Hát mégis lett.
Plz halp!
Szerk.: a hangfalakkal nagyon elégedett vagyok, szóval ha 'újítani' kell akkor is max egy új erősítőt vennék amibe beledugnám ezt a jelenlegi 5.1-et, de ha lehetséges nem akarnék most egyből 50+ ezret még kidobni egy erősítőre meg kitudja mennyit új hangfalkábelekre (lehet a hangfalak aljzatát is cserélni kéne?...)
[ Szerkesztve ]
-
Worker
aktív tag
Ónebassz... ez rossz hír.
Tényleg nem akarnék egy fityinget sem költeni most még egy hangrendszerre is... amit meg te írsz az megint jó 100+ ezres kiadás... esélytelen.Itt egy kép a DVD-lejátszó hátuljáról, ha ez mégis segítene vkinek...
Nézelődtem még egy kicsit, látom h létezik ilyen SCART-to-HDMI átalakító cucc is... ez nem lehet megoldás?
Csak annyi kéne, h AUX módban mmegszólaljon ez a nyamvadt 5.1, nem érdekel h csak virtual surround, akkor is 100x jobb mint a tévé beépített csipogója.
-
Worker
aktív tag
válasz MasterMark #38071 üzenetére
Óriási a különbség a TV beépített csipogója meg e között az ezer éves 5.1 között - még ha csak virtuális 5.1-et tol is, mivel körbebástyáztam a kanapét ahonnan nézem a TV-t, 100x szebben és erőteljesebben szól(na).
Szóval ha van alternatív megoldás mint pl. ez a kici ócó SCART-HDMI átalakító, akkor kínlódni fogok
-
Worker
aktív tag
válasz MasterMark #38074 üzenetére
Egyáltalán nem szólal meg a régi 5.1 szett.
Annyi tippet kaptam még most, hogy RCA-to-JACK-kel össze tudom dugni a kettőt (piros-fehér a DVD-lejátszóba, jack a TV fejhallgató kimenetébe).
Gondolom így nem fog olyan húde komoly teljesítményt leadni, de ha "vállalható hangerővel" megszólalna, az már nekem elég lenne.
Szerk.:
(#38081) I'am Dony - későn láttam, de ha jól értem Te is ugyanezt javaslod[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest