- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
bocs tudom hogy belevau de nekem volt RXV6A. nem volt panel cserés. és elméletileg hibás volt. A 4 K 120 Hz HDR ment rajt hiba nélkül, 8 biten .a VRR nem ment . DE az eARc miatt ez felesleges is volt nekem. nálad ez miért fontos az eARC jelenlétével?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
félisten
Arra elméletileg az audio extractor megoldás lehet
Természetesen az lenne ha jó, ha javítatni tudnád,de sokkal több pénz.
Akkor már jobban jársz, ha eladod ár alatt és veszel egy újat.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki a Netflix "bekeményítése" miatt kell egy új előfizetés. A kérdésem az lenne, hogy 5.1 házimozi szettel hangminőség szempontjából érdemes-e a legnagyobb csomagot választani a spatial audio 3D -nevű többlet sáv lehetősége miatt, esetleg más különbség is van hangban? Vagy ez csak azoknál segítség-plusz aki nem házimozi szetten hallgatja, hanem csak TV-n, sztereo rendszeren, vagy soundbar-on? Egyszerűbben fogalmazva: aki 5.1 vagy nagyobb szetten hallgatja és áttért a közepes csomagról a legnagyobbra, hallott-e hangban változást ?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #76907 üzenetére
A DD+ Atmos sáv úgy néz ki, hogy 5.1 + infók a felkeveréséhez. Nem veszítesz semmit.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
morfondőr
őstag
válasz Vicarious1 #76908 üzenetére
Nem csak hangban van korlátozás, hanem az alap csomag csak HD, közepes fullHD, legnagyobb pedig 4K.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Vicarious1 #76910 üzenetére
Netflix esetében nincs, az 5.1 lekeverés a végleges 5.1. Vannak olyan enkóderek, amik olyan anyagot köpnek ki, amire ez nem igaz, de a Netflixnek sajátja van, és az figyel erre.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
halinorbi
csendes tag
Sziasztok! Itt is elsírom a bánatom. Van egy LG C1 OLED-em (szerintem gyenge a tv hangja), és most vettem hozzá LG S80 Soundbárt, és KÉSIK a hang. Kb fél másodpercet. A TV-n csak annyi a "hangszinkron" lehetőség, hogy tovább tudom növelni a késleltetést. (nem lehet negatívba vinni, és nincs kép-késleltetés sem) Ha a "külső eszközt" (ez most a soundbar) "összehangolom" a tv hanszorójával (van egy ilyen menüpont a tv-n), akkor annyi történik, hogy a tv hangszoróját is hozzá késlelteti a soundbar-hoz. Próbáltam OPTIKAI kábellel is. HDMI (e-arc)-vel is. Nálatok milyen az a konfig, ahol nem késik a hang? Vagy van más OLED, ahol ami tud kép-késleltetést? Mert a bluetooth fejhallgatóimnál ez alapprobléma volt, csak abba már beletörődtem, hogy azért lassú mert BT.
-
a347
aktív tag
-
morfondőr
őstag
Megint elő jött a "nincs jel" bugom az LG TV-n. Sajnos a bekapcsolási sorrend váltogatása nem segít, viszont eddig nem jutott eszembe, de kirántottam a TV-t a falból és vissza dugva újra működik a rendszer. Egy hétig ment úgy, hogy automatikusan állította be magának az eszközt. Így a TV távval a hangerőt semmilyen forrásnál sem tudtam vezérelni. Tegnap újra végig mentem az univerzális táv. beállításokon, vissza jött a hangerő vezérlés, majd mára megint elő jött a "nincs jel" hiba. Nem tudok másra gondolni, mint hogy valami féle firmware bug lehet ez.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
halinorbi
csendes tag
válasz szabeska #76915 üzenetére
Megvan mi volt a baj: a mobilomra föltelepítettem az LG Soundbar applikációját (wifivel beszélget a telóval), és abban látom, hogy be volt állítva egy 31 ms-os késleltetés.WTF!? Aztán beugrott, hogy ez egy újracsomagolt cucc volt az EMAG-tól, szóval valószínűleg az előző tulaj szórakozott. Én meg már lealáztam mindenkinek ezt a technológiát, ahol a hátsó hangszorók bluetooth-szal kapják a jelet a Soundbar-tól. (az S80 ilyen) merthogy biztos emiatt teszi magát késleltetésre. Most visszakullogok minden angol fórumra, és visszaszívom a siránkozásom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz morfondőr #76917 üzenetére
nalam egy LG 592V + Benq W2000 + Marantz SR6012 rendszer kb 15 perccel a lejatszas inditasa utan szokott egy "nincs jel" ledobast csinalni. aztan visszajon.
HDMI csere nem segitett. a philips hue vezerlo kiszedese a tv fele nem segitett. Yamaha RX-A840 erositorol valtas nem segitett. chromecast vs chromecast 4K csere nem segitett.
meg arra akarok ranezni, hogy pcnel az egyik hdmi kabel nincs bekotve es hatha az, de mas otletem tenyleg nincs.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Osynho
addikt
Sziasztok!
Marantz 7009 utódját keresem, leginkább a HDR hiánya miatt. Egy Denon 4300 hangban hogy viszonyul hozzá? 5.2.2 a rendszer, a sztereó hang is fontos.[ Szerkesztve ]
-
-
Osynho
addikt
Próbáltam HDMI elosztót, ami az eladónál működött, nálam a HDR nem ment, fakó kép lett az eredmény. Sok kábellel, 2 erősítővel tesztelve, sok órát pazaroltam rá. Egyébként, amennyiért a komolyabbak mennek, annyit hozzétéve a mostanihoz, lecserélem az erősítőt egy modernebbre.
A filmlejátszás miatt külön PC-t építeni nem hiszem, hgy életképes dolog, miközben van egy média lejátszóm ami megfelelő a feladatra. Egyébként van egy PC-m, próbáltam a 2 kábeles megoldást, de csak a szenvedés volt vele, több HDMI kábellel se ment normálisan, a gép távol is van az erősítőtől, a vga 2 monitoros módban nem áll vissza alap órajelre, az egész kezelés sokkal nehézkesebb, mint a távirányítós, telefonos appos Coreelec automata felirat letöltéssel, hang eltolással, stb. -
félisten
válasz Osynho #76924 üzenetére
Én nem szeretem annyira Denonok hangzását a Marantz után. Aztán lehet neked más lenne a helyzet.
6015 vagy 7013 lehet jobb lenne, ha szereted a 7009 hangképét.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Osynho #76924 üzenetére
Hat nalam ez a setup, pedig sokkal regebbi a vas, de nekem nagyon tetszik az RX-V3800 hangja foleg ennyi penzert. Szoval dedikalt PC ledobva (igaz IT-s vagyok, de mindenfele megmaradt vacakbol amit az irodaban talaltam), kvazi passzivra csinalva. Valami 4th gen i5 16GB ram meg egy 512 NVMe, es egy Maya44 studio kartya az spdif miatt, ha csak zenet hallgatok. Filmnezes kozben nem megy 1 venti sem. Van benne egy 570-es radeon igy tud minden modern dolgot hw szinten es a lakasban van meg egy Plex server.
Sima windows 11 meg Plex kliens Spotify/Tidal es ennyi. Amennyire lehet megcsinaltam olyanra hogy ki is nezzen valahogy, a haz az uj es semmi nem vilagit benne. Meg a korrekciot kene megcsinalni a PC-n mert azert 15 eves erosito azert na, de azt majd az oszi szezonban.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Gino20
őstag
válasz Smiley #76926 üzenetére
Neked így tökéletes, de másnak nem biztos
Én nem raknék PC-t a forrásba vagy ha egyszer igen, akkor azt a cavern és egyéb turpisságok miatt, de nem érzem, hogy fenyeget ez a "veszély", mert a Dirac kalibráció nekem tökéletes.
Számomra pl baromi kényelmes a Beelink GT king box-ocska CE-vel, amin még torrent kliens is fut, ha arra vetemednék (telón, laptopon elindítom a letöltést, de valójában azt a box végzi az X TB-os HDD-re az 1000-es LAN-on), majd kis idő után a CEC miatt a TV-n csak forrást váltva már nézem is amit akarok.. -
Smiley
addikt
válasz Gino20 #76927 üzenetére
Persze, csak egy jó opció arra, hogy ne kelljen lecserélni egy jól működő használati tárgyat. Házimozi szinten aprópénzből lehet naprakész tudásra hozni ezeket a régi erősítőket. Nálam, szintén nagyon kényelmes ezt használni, van hozzá BT távirányító, ezen kívül home assistant-bol lehet irányítani az egészet Plex-től az erősítőig. A torrentre meg nekem ne zörögjön HDD a nappaliban, arra van egy jó nagy storage kidobva a lakás másik felében, amit szintén mindenhonnan lehet irányítani.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Osynho
addikt
válasz Smiley #76928 üzenetére
Azért egy plusz PC ilyen célra történő megépítése, beállítása nem filléres dolog és nem is olyan egyszerű. Használtan is mondjuk 100ezres kategória, és akkor még nem is modern, kis fogyasztású és halk a cucc, hozzá 2x5m jó minőségű hdmi kábel, vezeték nélküli billenytyűzet és egér. MadVR, stb. Én, ha már PC-t használnék, végfokoznám a hangfalakat, AVR se kellene, de az még egy szinttel tovább komplikálja a mutatványt. Adattárolásra és virágboltos kölcsönzésre persze NAS a másik szobában elhelyzve, ez evidens. Az erősítő cserét nagyjából 0 költséggel meg tudom oldani,. Egyébként is minimális befektetéssel szoktam cserélgetni, csak olyat veszek, amit legalább annyiért el tudok adni, mint amennyiért vettem. Használtan nyilván.
#76925b. Nem tudom, hogy szeretem-e. Nyilván nem rossz, de lehetne sokkal jobb a térhangzás, több a dinamika. Sajnos ennek akadálya lehet a szoba akusztikája is. Volt bemérés a rendszerben, sajnos a Marantz saját kalibrációját használva 50hz körül volt egy beszakadás, ezért kézzel lett belőve. A Marantz és as Denon tudtommal egy gyártó, előbbi van magasabbra pozicionálva. A 4300 újabb modell, ezért érdekelne, mit tud hangban, persze ez saját rendszerben derül ki egyértelműen.
#76929Gombinyó Köszi! -
Smiley
addikt
válasz Osynho #76930 üzenetére
Szerintem ennyire nem veszes a helyzet, de en ebben elek 20 eve kb, szoval nem igazan tudom realisan megitelni ezt elismerem. Nekem ez tenyleg mindenfele maradekbol meg hasznalt vacakbol lett osszerakva, egyedul a haz volt uj, meg a be quiet ventik. Mindenesetre csak egy otlet volt, ha nem okoz gondot a csere akkor persze az a legegyszerubb a reszedrol.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Logitech Z906 5.1-hez mekkora vastagságú kábelt vehetek? Külföldön 18gauge vastagságút írnak hozzá.(valahol 1.02 valahol meg 1.22-nek írják). Emagon 1,5mm vastagságút találtam. Az jó hozzá?
[kép][ Szerkesztve ]
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
powerup2
addikt
válasz szabeska #76933 üzenetére
Ajaj még a végén valaki félre érti
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
embe
nagyúr
-
powerup2
addikt
válasz szabeska #76936 üzenetére
A lényeg jó volt a kábel a hangfalhoz
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
kzsolti83
csendes tag
Sziasztok! Most tervezek venni egy Jamo S809 HCS 5.0 hangfalszettet, illetve hozzá INAKUSTIK PREMIUM 2.5 hangfal kábelt. Valakinek véleménye, tapasztalata ezekről? Vagy ha hasonló árkategóriában (350-400e Ft körül) tud jobbat ajánlani, azt is szívesen veszem.
Köszi előre is -
Sógi
addikt
Üdv, kérhetek egy kis helpet?
Volt egy pioneer VSX-324-em, 2015-ös évjárat, ami beadta a kulcsot és találtam egy jó vételt helyette Yamaha HTR-2071-et.
Filmnézésre és zenehalgatásra használom PC-ről.Ez a yamaha kb tudja ugyanazt, mint a régi pioneer?
Lényeg, hogy a filmek menjenek DTS, DD, AC-3 hangban...
eAC3-at gondolom csak újabb vagy drágább készülékek tudják?Ha esetleg valaki használ ilyen yamahát, tudna pár vélemény írni róla? Köszi
Elfelejtettem, hogy 80-ért jutnék hozzá és elvileg 1 évet volt használva...
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
egy Mi Stickre fel lehet telepíteni a Digi Online-t? Android TV rendszerű. Nem tudom, van-e rá alkalmazásuk? Android telefonon működik.
-
Quetz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest