- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz johnywalker #2300 üzenetére
Az más történet, ehhez nem sok köze van. Egyébként pedig aki használtat vesz az is elkérheti (ha volt / meg van hozzá) vagy belekalkulálja és rátud. A letöltéssel azt a gond, hogy magyar nyelvű nincs a gyártók honlapján, nyomtatott angol meg alapból mindenhez van (más kérdés kinek elég).
A belinkelt jogszabály azért nem fölösleges, mert ezt nem mindenki tudja! És ha vki olyan elvetemült, hogy itthon új készüléket vásárol akkor igen is jár, és ez alapján követelheti. Ez az ami nem mind1.[ Szerkesztve ]
-
leslieho2
csendes tag
Dynavoice magic f6-hoz megfelelo lenne egy denon 1610?
Ha a Denon 1610-nek nincs ARC, akkor működhet, hogy a tv ARC hdmijet visszavezetem az erosito egy HDMI bemenetere vagy az ARC szabvany erre nem megfelelo?
Koszonom elore is. -
kope0808
csendes tag
Sziasztok!
Samsung hazimozi rendszert szeretnek vasarolni ,ki is neztem egyet de sajnos nem talältam rola sehol magyar nyelvü teszteket. Erdekelne a velemenyetek. Van e esetleg valakinek bövebb infoja vagy tapasztalata vele kapcsolatban?
Samsung HT-J7750W
Välaszokat elöre is köszönöm!
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Sony CT 380 2.1 soundbarhoz érdemes lehet erősítőt venni?
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, házimozi vásárlását tervezem, egy nappali+konyha felújítás keretein belül.
A csatolt ábrán látszik a jelenlegi elrendezés és méret, amin nem tudok változtatni. A bordó keretes rész lenne az amit hasznosítani tudok, mondhatjuk úgy is az lenne a nem túl nagy a nappali rész
Egyelőre nem tudom mekkora összegig tudok elmenni (ami marad a pénzből), de 300-nál többet nem szeretnék költeni.
Komplett szett kellene, vas+hangfal+láda, viszonyítási lapom nincs, nem tudtam senkinél meghallgatni semmit sem eddig. Amim van a latophoz az asztalomon ez: [link]
Frontban ezzel egyenértékűet vagy jobbat szeretnék, a van benne 16 cm-es mély az nem baj, de nem ragaszkodom hozzá. Fórumból nézelődtem már mik a lehetőségek, de jobb ha ti adtok kiindulási pontot, konkrétumokkal, nem szeretnék belefutni, hogy nem a megfelelőket választom.
Erősítőnél annyi kritérium van, hogy legalább 4 db 1.4-es hdmi legyen ebből egy ARC-s, bemérőmikrofonos előnyt jelent. Nem vagyok márkahű, jöhet bármi a legolcsóbbtól a drágábbakig.
Lehet bombázni újjal és használtakkal is.szoba: [link]
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.
B. -
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #2308 üzenetére
Külön mozit szeretne.
Ez nem rossz.De sub még kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
pongi1
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e tapasztalata a Magnat Interior 500 x1 hangfalszettről [link], illetve, hogy a Yamaha RX-V379-es erősítő megfelelő választás lenne-e hozzá? 20 m2-es szobába lenne.
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
"Hangminőségükre általában a 2:5 szabály érvényes, amely szerint a 80 ezres sztereó erősítő szól olyan szinten, mint a 200 ezres házimozi erősítő."
Örülök hogy ezt olvasom az összefoglalóban; szoba átalakítás miatt egy éve a házimozi rendszeremet 2.1-ben használom, az erősítőmre pedig ráférne a csere. Ezek után sztereó erősítők veszek, persze amin van digitális bemenet (hisz a TV-re kötve használnám) és az aktív sub-ot is meghajtja. 100eFt alatti kategóriában igazából csak kettőt találtam: Denon DRA-F109 [link] és a Onkyo TX-8020 SR [link]
Melyik az ajánlottabb? Vagy rosszul kerestem és még van az adott feltételeknek megfelelő stereo erősítő?
Mission Mv-6-os frontokat és egy Sony Sa-WX90-es sub-ot hajtana meg.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Monya78 #2311 üzenetére
Ez szerintem megfelel.. Francia nyitott hangzású kellemes hosszan élvezhető részletező darab..árán túlmutató hanggal és 1opt. és 1 koax bemenettel (PCM-re állítsd a hangot!)
-
peteralbert7
tag
Szisztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy 20eFT-ért tudnék szerezni egy Pioneer VSX 329-et./vadi új,3 év gari/Érdemes vele foglalkozni?Amúgy Denon sztereó rendszerről filmezek és zenélek.Nem várom,hogy azt túlteljesítse.Köszi előre is.
-
törölt tag
válasz peteralbert7 #2316 üzenetére
Annyiért igen,
És Denon sztereó bizony jócskán jobb nála.. -
peteralbert7
tag
válasz #09634560 #2317 üzenetére
Ok és köszönöm.Kipróbáltam amúgy frontokkal/amik a Denon alatt szólnak/megtámogatva egy JBL Arena 100-as subbal,de még így is vérszegény volt.A hangerő még csak-csak,de dinamikát még nyomokban sem véltem felfedezni.Azután kötöttem rá két Loft 40-est,itt már hallatszott némi javulás.Tán a kisebb dobozok az alacsony tejesítmény miatt jobban fekszenek neki.Épp ezért gondoltam,hogy annyit talán megér.
-
törölt tag
válasz peteralbert7 #2318 üzenetére
Dinamikát ettől se várj sokat: 150W teljesitménymaximum bizony nem elegendő.. Onkyo, pioneer 424 vagy Denon 520 de még a Yamaha is nagyobb dinamikával szól..természetesen jobb lesz a Denon dinamikájától... Ha arra kell hogy dekódolja a filmjeid és kis hangszórón leadja annyiért elmegy de ha dinamikára vágysz akor nagyobb modelt keress.. Ne lebeszélésnek vedd de a 150 Watt nagyon karcsú, ebbből kb 100W jut a két hangfalra..
-
törölt tag
válasz peteralbert7 #2320 üzenetére
Pio 422 is jóval combosabb a 329-nél.. viszont az a pio nagyon jó vétel lesz!! Abba az irányba keresgélj, Denon 2xxx-el egyenértékü vagy jobb.
-
darkbalu
csendes tag
Sziasztok!
Nincs nagy tapasztalatom a TV-k és házimozik terén ezért hozzátok fordulok.
Szóval TV + Házimozi + PS4 vásárlás előtt állok, és szeretném tudni, hogy a választott eszközök fognak e működni együtt midenféle minőségromlás illetve funkció vesztés nélkűl.
A követkzőket néztem ki:
TV: LG 55UB820V
Házimozi: LG BH9540TW
Játékkonzol: PS 4A kérdésem az lenne, hogy ezek az eszközök jól muzsikálnak e eggyütt? A videó tartalmakat főleg PC ről küldeném TV re (ennek a módja még kérdéses) illetve a házimozin keresztűl.
Azt szeretném, ha minden hang a házimozin keresztűl lenne lejátszva (Az éppen játszott film / tartalom hangja (függetlenűl attol h külsö HDD ről, v számítógépről), a TV Youtube appja stb.) Illetve a PS4 által kiadott hang is.
Ez így megoldható valahogy?
Köszönöm a segítségetekt, tanácsaitokat!
-
törölt tag
válasz Monya78 #2325 üzenetére
nem kell a privát, nem offtopik és másnak is segithet.
Csavaros speaker csatlakozókat kell értelemszerüen bekötni!!! IN bal oldali sorba az erősítöböl jövő hangfalkábelek mennek, jobbb oldali OUT ról a hangfalra menjenek a vezetékek R jobb és L baloldalon. Ennél világosabban nem tudom elmagyarázni. -
BBéci
legenda
válasz Monya78 #2327 üzenetére
Létezik olyan sztereó erősítő, aminek van digitális bemenete és szubkimenete, Neked a jelek szerint olyanra van szükséged. Hagyd a csudába a hangszóró bemenetes csatlakoztatást!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok
Tud vaki olyan oldalt (külföldi is) ahol főként erősítőknek a részletes szűrést lehet bepipálgatni hogy az alapján keressen ? hangfalakra is érvényes
(Nem csak saját kérés,ismerősök is kíváncsiak ,akár PM.be is) -
BBéci
legenda
válasz Monya78 #2329 üzenetére
Erről van szó. Nem értem, miért kellene olyan erősítőt választanod, ami nem teljesíti maximálisan az elvárásaidat? Az viszont furcsa, hogy nem hangzás, hanem súly alapján választanál.
A súly (tömeg) nem függ össze a hűtéssel, annak hatékonyságával. A hűtőbordákat jó esetben alumíniumból készítik, rosszabb esetben vékony fémlemezből, egyik sem súlyos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
leslieho2
csendes tag
válasz #09634560 #2304 üzenetére
Köszönöm az iránymutatást.
Változott némit az igényszint, miért legyen külön médialejátszó, ha a kicsit modernebbek már tudnak lejátszani akár DLNA-n keresztül audiót (flac).
így ebben kérném a segítségetek :
Denon X1000 vs. Pioneer VSX 827 vs. Pioneer VSX 917 ?
Van-e a Pioneer-nek is részletes hangzása akár zenéhez is vagy inkább filmhez ajánlott (dübörgő/csilingelő)? -
G-Bali
senior tag
Sziasztok
Éreklodnek hogy ha DENON AVR-X2100W joáron meg tudok venni aķkor ezzel passzol a JBL Arena 170 + Arena 120 + Arena 125C szett?arban tudok lejjebb meni?
-
-
BBéci
legenda
válasz peteralbert7 #2336 üzenetére
Próbáld ki, hallgasd meg!
Ne más véleményét kérd, mert Te fogod használni, hallgatni!
Az a 20000 forintos Pioneer nagyon alap szerkezet, de annyit bőven megér, viszont kérdéses, mit kezdenél vele?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
-
BBéci
legenda
válasz peteralbert7 #2338 üzenetére
Mennyivel marad el? Árával arányosan.
-
peteralbert7
tag
válasz Nemir Ombe #2339 üzenetére
Nem hallottam,és ebből a kategóriából igazábol egyiket sem.Belépő alsó fertály a kiinduló alap,innen szeretnék feljebb lépni.70% mozi és 30% zene/rock/lenne és H/K kivételével bármelyik márka szóba jöhet.Keret kb 160eFT.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz peteralbert7 #2341 üzenetére
Itt egy jó vas mozira/rockra,és mindent tud.
-
TyLe
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a legjobb helyen, de segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vásároltam egy Panasonic SC-HTB485 hangprojektort.
Az a problémám, hogy a hozzá tartozó vezeték nélküli mélynyomó bizonyos időközönként (kb. óránként) durran egyet.
Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet? Illetve hogy mit csináljak azon kívül, hogy visszaviszem oda ahol vettem.Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz peteralbert7 #2343 üzenetére
+1. SZerintem is nagyon jó vétel..Pio 9-el egyenértékü kb.
-
Ragadozó
Ármester
válasz peteralbert7 #2341 üzenetére
Hifi piacon most van két Pioneer LX is hirdetve, jó áron...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 47LB650V LG LED tv-m, ehhez szeretnék most venni egy házimozi rendszert. Átlag 50-80e Ft között gondolkozok nem tudom ebből mit lehet kihozni. A probléma az, hogy a shopline oldaláról kell rendeljek, mert olyan kuponom van amit ott érdemes felhasználom (nem kevés pénzt spórolok meg vele).
Szerintetek melyiket válasszam? Én ezeket néztem:
Nem tudom mire kellene figyelnem a választáskor!?
Az igények: dvd nézés (nem nagyon néztem eddig blueray-t nem is tudom hogy van e értelme ), zenét nem ezen fogok hallgatni. Kizárólag filmezéshez kell. A szoba elég kicsi, kb 2,5x4m, így a hang eléggé meg fog szorulni.
Köszönöm a szakmai segítséget![ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Gyors segítség kéne.
Ha csak az alábbi két erősítő közül kellene választani, melyikre voksolnátok?
Pioneer vsx-520 vagy Pioneer vsx 329?
(az 520 használt, nincs garanciája már, a 329 új, garanciával)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest