Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petiapó

    tag

    válasz KillHates #4762 üzenetére

    Jó estét/reggelt! :D
    Azt hiszem a tákolás, és a megdöbbentő címszavak vezettek ide!
    Egyik nap olvastam egy aláírásban vmi ilyesmit: "a három alapelem: levegő, víz, föld. Levegővel, és vízzel a hülye is tud hűtést csinálni, de próbáltátok már földdel?..."
    Először is jót röhögtem rajta. De aztán beindult a vezérhangya odabent.
    Arra gondoltam, hogy ha egy kis lyukat fúrnék a falra (előnyös a gép melletti falra, ne keljen métereket csövezni :D), amin 2 csövet kivezetnék, majd pedig a földbe beásnék vízszintesen egy tetszőleges hosszúságú rézcsövet (3-4m) ami mondjuk olyan 80-100cm mélyen lenne (nyáron 12 celsius fok, télen kevesebb ) és erre lenne kötve a hűtés...
    Jó persze kicsit csalni kell hozzá, hiszen nem a gépet ásom a földbe, hanem van közte vizes kör is. De szerintem lehetne hasznosítani a föld ebben az esetben negatív energiáit. Nem árt jól körbe szigetelni a blokkokat a téli mínuszok, ezáltal a pára lecsapódás miatt. És persze fagyállóval belőni -15 alá hisz nem mindig megy a gép, és befagyhat a cső.

    Mi a véleményetek erről? (Sajna én 3 m-re lakok a föld felett, de még nem tettem le a tervről, talán egy erősebb szivattyúnak nem gond a hosszú csővezeték)

    [ Szerkesztve ]

    ...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...

Új hozzászólás Aktív témák