Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kroni1

    veterán

    válasz Grózi #23521 üzenetére

    Köszi a választ! Világos hogy nem ez a legjobb borda, de sok tesztet olvastam mielőtt megvettem, és árban sem akartam nagyon feljebb menni a 10-12k-nál, mert nem a nagy OC volt a tervem vele. Jelenleg terhelés alatt HWinfo szerint 1.356V-ot kap a 8320-as így stabilan megy 4.4GHz-en. (szerintem ez azért nem egy nagy tuning..)

    A nagyobb zaj terhelésnél nem zavarna, csak az érdekelt volna, hogy a két ventit hogy lenne célszerűbb feltenni, illetve, hogy érdemes-e lecserélni a gyári ventijét..

    Amúgy most leteszteltem leszedett oldallappal hogy alakulnak a hőfokok terhelés alatt:

    - a Wingboost2 fúj a bordára: 57C
    - az Enermax fúj a bordára 54C
    - a Wingboost2 fúj, az Enermax meg szív 52C

    Szóval én a gyári ventijével nem vagyok annyira megelégedve (persze tök jó halk, de a teljesítménye pont ezért csak közepes), emiatt gondolkodom, hogy vegyek-e egy nagyobb teljesítményű PWM-es ventit a helyére.
    Az Enermax-ban az tetszik, hogy IDLE-ben nagyon csendes (500rpm) terhelve viszont 1800-on megy (de le lehet szabályozni akár 1200 vagy 1500-ra is) Itt már tényleg van egy kis hangja, de ez nem zavarna. Szerintem ha a fújó oldalra is raknék egy ilyesmi erősebbet, azzal nyerhetnék még pár fokot. :F
    Persze jó ötlet volna egy nagyobb hűtő, de valahogy nincs kedvem ezt kiszedni, eladni és venni egy másikat, inkább első körben csak egy venti cserével próbálkoznék..
    A Thermalright-nak is volt egy nagyon nagy teljesítményű 140mm-es ventije ha jól emlékszem igaz? Valami piros asszem.. Vagy te mit ajánlanál? Mindenképp a Brocken2 cseréjére szavaznál? :R

Új hozzászólás Aktív témák