- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz successful77 #6801 üzenetére
Pontosan ilyet tettem be az alsó képemen.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Total láma vagyok a kérdésben, tehát nézzétek el, ha hülyeséget írok.
Családi házat szeretnék körbe kamerázni kívülről. Alin nézegettem, de totál el vagyok veszve. Van egy 0/24-ben menő letöltő gépem, és úgy gondoltam, hog veszek 4 wifi-s IP kamerát, és oda menti a mozgásokat. A routernek bírnia illik, Netgear R6400. De ahogy elnézem, a szettek inkább saját központi egységgel vannak árusítva. Hogy lehetne ezt legegyszerűbben, és persze minusz 5 forintból kihozni? Van olyan 4 kamerás szet, amit ajánlanátok?
Köszönöm!
Köszi! -
intensa_man
tag
válasz intensa_man #6804 üzenetére
Ahogy elnézem a postokat, nem is ragaszkodom annyira a Wifihez. Viszont akkor POE legyen, mert nem akarok ezer kábelt kivinni...
-
m4rk.89
aktív tag
Hello!
Tudnátok ajánlani valami könnyen beállítható/használható beltéri IP kamerát?
Cél az az lenne, hogy távolról lehető legkönnyebben lehessen nézni a képét.
Eddig ezt néztem ki és nagyon szimpatikus a cloud megoldás miatt.
-
synar
őstag
válasz m4rk.89 #6807 üzenetére
Xiaomi Dafang
ezzel a kuponnal: HNYear011
$22.99 -
kirkri
addikt
A Tesco fake kamerával az a gond, hogy látni, hogy fake. Csak a nagyon láma betörő nem szúrja ki.
Én is építettem ki magamnak egy kamerarendszert, a ház körül négy, a lakásban egy kamerával. Folyamatosan rögzítenek a külső kamerák egy NVR-re, emellett email riasztást küldenek mozgás esetén.
A házban van szakember által telepített riasztórendszer, de úgy gondoltam még egy kamerarendszer kell ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten bebiztosítsam a házat.Ha a kamerák a mozgásra emailt küldenek, akkor ránézek a kamerákra, hogy vajon bejutott-e a betörő, ezzel párhuzamosan hívom a rendőrséget. (eddig nem volt rá szükségem, bízom benne, hogy nem fog soha bekövetkezni).
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Csak az udvarra van a mozgásérzékelés beállítva, ott nem mászkál alapból senki rajtunk kívül. Az utcára kilát két kamera, de azokat a területeket a mozgásérzékelésből kizártam, mert nem tudtam az érzékenységet annyira behatárolni, hogy a kapu előtt álló emberekre már reagáljon, de az úton elhaladó autókra ne. Macskára és más betévedő állatra nem reagál a mozgásérzékelő. Sajnos az én Foscam kameráimban nincs vonal átlépés funkció, így ezzel kell megoldanom. Lehet finomítani még az ütemezéseken, de alapból így megfelelőnek tartom.
(#6811) sambenez: A felvetés részben valós, gondolkodom egy szünetmentes tápban, de nem tudom szükség van-e rá igazából. Az áramtalanítást egy olyan helyen lehet megcsinálni, amelyet két kamerán is látok. Mire az áramot lekapcsolják, addigra az emailek eljönnek, benne riasztásonként 3 képpel, amin valószínűleg nem lehet senkit beazonosítani egy ilyen esetben, mert annyi esze biztosan van egy betörőnek, hogy maszkot húzzon, de azt látni a képen, hogy valaki bejött az udvarra. Ilyen esetben már hívnám a rendőrséget, és mivel a riasztórendszer szünetmentes táppal rendelkezik, így azt nem iktatja ki egy áramszünettel, szóval még azon is át kell jutni egy esetleges betörésnél, ennyi idő alatt bízom benne, hogy kiér a rendőrség.
A szünetmentes tápon gondolkodom a kamerákhoz is, a kábeleket úgy húztam ki amikor tavaly megcsináltam a rendszert, hogy egy központi helyre lehessen tenni mindent (router+switch) szóval megoldható egy szünetmentessel a teljes megtáplálás, de mint írtam feljebb, nem tudom van-e értelme megcsinálni. Az arányosságot figyelembe véve nem igazán.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Egy upgrade még lesz, mert az utcafront felőli kamerák megvilágítás ugyan megfelelő az arra néző két kamera array LED-jeinek köszönhetően, de a másik két kameránál szükséges még kiegészítő világítás. A kameráim nem POE kamerák, passzív elosztóval vannak megtáplálva, működnek kifogástalanul így is, de a tápot még szét akarom osztani közvetlenül a splitter után és ott helyben egy kiegészítő reflektort megtáplálni róluk. Ebben a kettőben gondolkodom. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
Mályki
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Xiafang tipusu kamerám , ami megvételnél még működött egy hetet. Aztán valami frissítés után az élőképet nem lehet nézni. Tudom hogy van valami hack program ami segítségvel újra tudom használni a készüléket , akár böngészőböl is. Sajnos én nem értek a hackeléshez. Tudom hogy az SD kártyára kell valamit felmásolni de nem kar összejönni. Budapesten lakom a központban , számíthatok esetleg valakinek a segítségére? Amikor ment akkor agyon szerettem. Ár érték arányban tökéletes választás volt , de sajnos most ott porosodik a szekrényben! Kérlek segítsetek! Köszönöm és szép napot! Üdv , M.
K.M.
-
w.miki
veterán
Xiaomi dafang 1080P Smart Monitor Camera beállításához kérnék segítséget.
Itthon szeretném használni, ha mozgás van rögzítse SD kártyára, és tudjam visszanézni.
Másik topikban linkeltek nekem videót, de jól értem?
A Mi Home alkalmazásban összepárosítom, és kész is, nincs más teendőm?
A Mi Home appban tudom visszanézni is a felvételeket, és beállítani a mozgás érzékelést?
Melyik régiót kell választanom az elején?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
oké a Mi Home- Profile - Settings-ben lehet a Locale régió-t, és a Language nyelvet: English-re tenni, így egy picit könnyebb.
De még így se találtam meg, hogy mozgás/hang eseménytől rögzítsen SD kártyára, és azt vissza tudjam nézni.
Jah mégis a körben háromszög ikon alatt, a visszajátszás. De óránként lapozni kell, nem lehet egybe?
Na még tesztelem.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Látom át kell fogalmaznom a kérdésem, mert így semmiféle választ nem kaptam.
Mi most a best buy, ha egy 4 kamerából álló rendszert szeretnék kiépíteni?
A kritériumok:
- outdoor
- E-mail értesítés
- Éjjellátó, ha lehet, bár elsősorban nappalra kellene, mert szinte egész nap házon kívül vagyunk.
- Wifi, vagy PoE. 230V szinte kizárt.
- Mozgásérzékelő, háziállattal "terhelt" területen
- Ha lehet, meglévő PC-n létrehozott HDD-re rögzítsen.
Max 80, visítva 100e komplett.
Köszönöm! -
kirkri
addikt
válasz intensa_man #6824 üzenetére
Ezért az összegért még nincs best buy, mindenképp kompromisszumokat kell kötni. Itthonról esélytelen normális felbontású kamerákkal kijönni ennyiből, ha négy darabra van szükséged.
Én a helyedben ebből a hozzászólásból választanám ki a drágább kamerát és azzal próbálnám összehozni a rendszert. De nekem nincs tapasztalatom Hikvision kamerákkal, vannak a topikban hozzáértők.
21 éve a Prohardveren! ™
-
jézusom
addikt
válasz intensa_man #6824 üzenetére
Nem kötözködésképp, de ha wifist veszel és nem akarsz 230v-t, akkor hogyan szeretnéd táplálni? 12v-t egyszerűbb vinni?
-
kirkri
addikt
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, vettem egy hikvision kamerát, egy netis poe switch társaságában, mennyire fontos egy 30M-es utp kábelnél a "minőség", vagy kifogtam egy szart, megtörtet? Rövid kábellel hibátlanul működik, behúztam a 30M-est a tetőtérbe, rádugom a kamerát, áramot kap mert felvillannak az infra ledek, de ennyi, hálózaton már nem látszik. Van egy 20m-es régi kábel, azzal is működik .....
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 4 kamerás (dahua) nvr-ami folyamatosan rögzít,viszont eddig nem volt rá igény de 2018-tól távoli elérésbe is kéne működnie! Viszont sehogyan sem sikerül nekem!
A helyen nincs kiépített kábeles internet így,egy TL-MR6400-routerrel mobilinternet a fő net.
Ezzel nincs is gond tökéletes,nem szakadozik,működik rendesen!
Erre a routerre csak 1 db pc van kötve kábellel,többi eszköz wifin csatlakozik hozzá.
Egy teljesen másik helyiségben van összerakva az nvr,amit egy TL-WA701ND táplál nettel( jelismétlésre van állítva,és kábellel összekötve vele).van csinálva ddns-is,ami be van állítva az nvr-be is,illetve az mr6400-be is!
Ezen felül az mr6400-be megcsináltam Forwarding/Virtual Server-be átirányítási portot,illetve megadtam az nvr ip címét is.(tcp-http is megvolt külön külön).Viszont ezek után nem tudom hogy tudnék mondjuk okos telcsin képet kicsikarni!
Segítsetek légyszi!
-
snooze
veterán
Sziasztok!
Lenne egy sd kártyára rögzitö yoosee appal vezérelhetö kamera..1gb-os sd kártya van benne,amiböl 940mega a felhasználhato,a ténylegesen még használhato 805mega..
Mozgásra vesz fel,ami 1percre van állitva,fel is veszi szépen,majd a legrégebbi felvételt letörli..tudja valaki,hogy ezt miért csinálja?GO Gunners!!!
-
kirkri
addikt
válasz jézusom #6827 üzenetére
Kicsit nyakatekerten, de lehet abban is ráció amit írt.
Nekem például egyszerűbb lett volna UTP kábelen keresztül 12V-al megtáplálni a nem POE kamerákat passzív splitterrel. (De ha egyszerűbb nem is, olcsóbb biztosan, mert kihúzni a padlás négy sarkába a 230V-ot majd konnektorokat felrakni, sokkal költségesebb és időigényesebb, mint 4 darab 20 méteres UTP kábelre feldobni két-két csatlakozót.)
De sajnos én utólag gondolkodtam, így már kiépítettem a 230V-ot mindenhova, mire itt olvastam a passzív POE lehetőségről.
21 éve a Prohardveren! ™
-
hzsolee
őstag
válasz SUPREME7 #6832 üzenetére
Nem jelent semmit. Vettem 3 márkás utp, gyárilag szerelt kábelt, egy rossz volt. A fröcsi alatt nem volt megfelelő a bekötés, újra kellett saruznom. Volt olyan is, hogy miután ( nem kis szopás után) behúztam a riasztóvezetéket, full zárlat fogadott. A köpeny alatt össze voltak sodorva az erek. Gondolom gyártáskor ott fogyott el a spulni...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
... kihúzni a padlás négy sarkába a 230V-ot majd konnektorokat felrakni... Meg gondolom 4 dugasztáp is ott van. Elég "bőkezű" vagy akkor inkább mtl 2x0,75 50-60Ft, a tűzveszélyről nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
-
Kisfundy
aktív tag
válasz bigrock #6841 üzenetére
Sajnos a helyi hálózaton sem jön be!
Én is az ap-ra gondoltam,csak jelenleg nem megoldott a kábel áthúzása (beton födém) ezért volt így megoldva eddig!
De megpróbálom megoldani,ha csak ideiglenes próba képen is!
Hogy tudom megnézni melyik böngésző támogatott?
Ha jól gondolom a címsorba beírva az nvr ip címét és utána kettősponttal a portot beírva annak kéne bejönnie nem?
-
bigrock
Topikgazda
-
snooze
veterán
GO Gunners!!!
-
kirkri
addikt
válasz hzsolee #6838 üzenetére
Ugyan a tűzveszélyt kiküszöböltem fém "szekrényekkel", de pár hónapja megírtam itt a topikban, hogy pontosan ezért fogom tavasszal leváltani az egészet passzív POE-ra. A tesztüzem egy kamrával megtörtént, már csak a jobb időt várom a megvalósításhoz, mert mostanában nincs túl jó idő odafent.
(#6843) jézusom: Ez még csak a "béta verzió" volt, a gyakorlatban a fenti megoldás lesz kivitelezve.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
asuspc96
őstag
Helló!
Kültérre milyen kamerát ajánlotok ? (kb 3-4db kellene)
Visszaolvasgatva, az alábbiakat találtam:
Xiaomi dafang 1080P Smart Monitor Camera
D-Link DCS-933L Day/ Night Cloud Camera
Xiaoyi Smart IP kamera 1080p kültéri IP vátozatebből számomra az 1. és a 3. tetszik (valami komolyabb megjelenése van)
Milyen tápellátást igényelnek ?Ja igen, a legfontosabb, ezek hova mentenek ?
Mert van egy gépem amit sokat használok de nem 24/7-be...ha kell, akkor megoldható, hogy erre tároljon. -
elszabi
tag
válasz asuspc96 #6848 üzenetére
az első kettő nem kültérre való. még, ha nem is éri eső, tuti nem bírja a párát és a hőmérsékletváltozást. és bár én bírom a xiaomi/yi cuccokat, de ez utóbbit sem ajánlanám. egyrészt a szoftverükkel elég sok probléma van - mi több, teljesen ki vagy szolgáltatva neki. másrészt ez a 3 méteres usb kábel elég gányolásnak tűnik. értem én, hogy a usernek egyszerű, de az eredmény ronda lesz, a kiépítése pedig nem flexibilis. ezzel szemben egy utp kábelt méretre lehet vágni, akár láthatatlanul elvezetni, ha olyan helyre teszed. és a vezetékes kapcsolat mindig stabilabb, mint a wifi.
szóval végszükség esetén a harmadik. de inkább vennék a helyedben pár rendes ip kamerát és egy nvr-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest