Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz mokus18 #3775 üzenetére

    a chromecast 1-2-3 fullhd, a 3as szoftveresen fejlavított 2es. Nem minden codec-et szeretnek. A videós chromecaston nincs külön audio kimenet. A chromecast audio változaton nincs video kimenet, cserébe csoportokba lehet foglalni, hogy egyszerre játszák ugyanazt, pl különböző szobákban. A videón ezt nem engedik. A 3asban a 2eshez képest, bár a hardver ugyanaz, csak a wifi antennán javítottak picit, de szoftveresen engedélyeztek picit magasabb órajelet, bluetooth támogatást, aminek nem tudjuk az célját még, és 60Hz-et fullhd mellett. Tévé cec-es távirányítóval play/paus/stop hangerő lehet max amit irányííthatsz, egyébként a castot vezérlő másik eszközzel tudod választani, hogy mit játszon le.

    A chromecast ultra tud 4k-t is. Tud HDR10, Dolby Vision hdr módot is. Összehasonlító táblázat [link]. A kisebb cc-khez képest vp9 codecet is támogat.

    A mibox googlecast módja nagyjából azt tudja, mint a chromecast ultra. Egy youtube monoszkóppal kipróbáltam és 4k-t is castol. Viszont nem tud dolby vision hdr-t, de hdr10-et tud. Van a hdmi mellett analóg jack és optikai mini toshlink hangkimenet is. Emellett önállóan, internet kapcsolat nélkül is lehet médialejátszóként használni. Helyi tartalmak (nas, pendrive, ilyesmi) lejátszása is megfelelő appal, pl kodi megy. h265 4k videót is támogat. Távirányítóval is működik (saját vagy cec is). Általában olcsóbb itthon beszerezni, mint cc ultrát.
    Valamilyen minimális különbség néha lehet a cc-khez képest, de alapvetően cast módban ugyanazt tudja (codec-ek), mert gondolom a google nem akarja hogy a cast minialkalmazások másképp viselkedjenek androidtv-n. A rosszul megírt cast minialkalmazások van, hogy jobban futnak rajta, mint a normál cc-ken, mert több a ramja és nem fagy le, ha nagy képet tesz be a buta tartalomszolgáltató ajánlónak (pl hbo go cc-vel hetekig így járt pár hónapja). A netflix mindenképp a beépített andoridtv appot indítja el, akkor is ha cast módban kapcsolódnál rá. Youtube és más telós alkalmazások úgy láttam mindig cast minialkalmazást töltenek be, ahogy az igazi cc-n is. Kicsit nagyobb méretű, mint a cc-k.

    Azért emlegetek minialkalmazásokat, mert a cc úgy működik, hogy amikor a telefonról utasítást kap, hogy mit játszon le, akkor az internetről a megfelelő cast minialkalmazást betölti és az kezeli a tartalmat - ezért kell a cc-hez internet. A mibox googlecast módjához is kell internet, de ha nincs net, akkor is ott van a helyi fájlok lejátszásra rendes appal.

    Nekem úgy tűnik, jobban megéri a mibox, mint a cc ultra. De lehet másnak más felhasználási szokással más a véleménye. Nekem előny hogy van hangkimenete, mert képernyő nélkül is szoktam hallgatni cast-on zenét. A cc-met úgy tudtam erre használni, hogy vettem hdmi audio extractort hozzá :D Audio változatot azonos áron meg nem akartam venni, mert azzal meg kép nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák