Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DRB

    senior tag

    válasz Iron Funeral #4053 üzenetére

    Nekem pár(kb. 4-5) napja adódott egy ilyesmi problémám. Gondoltam nagytakarítást csinálok a gépben, mert pl. videokártya kicsit jobban melegedett a kelleténél, igaz most 30 fokok vannak nálam, de ehhez képest is meleg volt. Gép szétszed, kipucol(jól el is volt tömődve a VGA hűtőm), összerak, tesztel. Elindítom az Unigine Heaven-t és azt látom, hogy több helyen elég durván beszaggat a kép(8-10 fps alatti értékek). Hőmérsékletek jók, Everest szerint is meg GPU-Z szerint is és tapintásra is. Aztán észrevettem, hogy PCI-E busz típusa és sebessége: PCI-E 2.0 x16 @ x2 1.1(vagy x4, nem emlékszem hirtelen). Leállítom a gépet, kártyát megmozgatom, elindítom, változás, hogy most 2.0 x4, megint megmozgat, akkor vissza ahogy előtte volt, szóval ez is random változott, ahogy épp kedve volt. Persze ki is szedtem a kártyát és úgy vissza, de max. 2.0 x8 volt. Mondjuk a második foglalatba nem is próbáltam, mert az eleve x8-as, még akkor is ha csak egyedül abban van videokártya. Na gondoltam mehetek én is gariztatni, csak előbb azt ki kell még deríteni mi szállt el, a lap vagy a kártya. Ezek után gondoltam azért még egy valamit kipróbálok, fogtam és egy alkoholos ecsettel jól megpucoltam a PCI-E sínt, meg a kártya sínjét is természetesen és szerencsémre azonnal észhez tért, meg azóta is megy normálisan, direkt meg is abajgattam de nem változik(2.0 x16).
    Esetleg neked is érdemes lenne jól megtisztítani a sínt(kártyán alaplapon egyaránt) és ha úgy sem oké akkor gari, bár írtad, hogy az összes aljzatban ezt csinálja, de lehet mind koszos, zsíros, akármis, ki tudja bármi lehet.

    Szerk:
    "Mondjuk a második foglalatba nem is próbáltam, mert az eleve x8-as, még akkor is ha csak egyedül abban van videokártya"

    Ebben most egy kicsit elbizonytalanodtam, lehet, hogy ez így nem igaz, ki kellett volna próbálni, de mindegy most utána nézek pontosan, vagy ki próbálom. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák