Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PR0JECTNR56

    addikt

    válasz Martin97 #8665 üzenetére

    Remek, köszönöm a részletes választ, amihez most kapcsolnék is egy esti élmény posztot.
    A hűtőnél az egyik apró csavart úgy betekerte a kedves szerviz (vásárlást követően egyből alaplapcserés volt), hogy igen sokáig tartott anélkül kiszedni, hogy szétcsapnám a komplett menetet vagy legyaláznám az alaplapot, de az igazi horror még csak ezután jött.

    Hűtőpaszta gyakorlatilag csak mutatóban volt a CPU/GPU felületén és a hűtő rézmag részén, a széle kemény, a közepe takony, de tetemes mennyiségben összegányolva a két hűtésre szánt felületen.
    Ilyen igénytelen munkát én még életemben nem láttam, a hűtő leszerelését követően a legváratlanabb helyekről kellett eltávolítanom az odab@szott pasztát (csavarmenetek, hűtőcsövek, CPU/GPU közvetlen környezetéből mindenhonnan, a fémlap füleiről, csavarokról, vezetékekről, a fedőfóliák alá is jutott persze).

    Az egy dolog, hogy a hivatalos szervíz a teljesen új gálába öltöztetett gépemet úgy küldte anno vissza, hogy a fedlapra ők gyártottak egy karcot, tele volt a gép világos szürke porral, ujjlenyomatokkal továbbá az igénytelenség és a mocsok legkülönbözőbb jeleivel, de hogy egy ennyire elemi feladatot is képtelenek legyenek ellátni az már tényleg hihetetlen.
    Természetesen tudom, hogy low cost konzumer gép és Lenovo kettőstől ne legyenek túlzó elvárásaim, de azért ez most kissé kiverte nálam a biztosítékot.
    Na de mindegy is, zen mód visszanyerése folyamatban, a hűtő fém elemeit előkészítem egy teljes tisztításra, szolid polírozásra a szükséges helyeken, AC MX-4-es paszta is akcióra kész, aztán holnap reggel összeállítom.

Új hozzászólás Aktív témák