Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kasa85

    őstag

    válasz kasa85 #1177 üzenetére

    Közben meg is találtam úgyhogy köszi :R

    A gamepad leírásában.

    Könnyed játék régi és új szabványokkal egyaránt.

    Logitech játékvezérlőt azért vásárol, hogy PC-s játékait a konzolok stílusában irányíthassa. Mivel azonban a játékvezérlők és a számítógépek közötti kommunikáció módja megváltozott (lásd alább), nem minden játék és vezérlő képes az együttműködésre.

    Mostanáig a legtöbb játékvezérlő vagy csak a régi játékokkal, vagy csak az új játékokkal működött jól (ha a régi játékokkal egyáltalán működött). Miért? Minden a bemeneti szabványokon múlik – más szóval azon a módszeren, ahogy a perifériák a számítógéppel kommunikálnak.

    Dióhéjban: a régebbi játékvezérlő-támogató játékok a DirectInput szabvány szerint kommunikálnak a vezérlőkkel, míg az újabb játékok inkább az XInput szabvány szerint.

    Ezért ha egy népszerű DirectInput-alapú játékot játszik XInput-alapú vezérlővel, nem biztos, hogy élvezheti az elvárt előnyöket. Rázkódások? Ütközések? Robbanások? Rezgőhatások? Nem, ezekben sajnos nem lesz része. Analóg kapcsológombok? Ezek pedig nem működnek egymástól függetlenül. Ha pedig egy DirectInput szabványú vezérlőt próbál meg használni egy XInput szabványú játékkal, a vezérlő egyáltalán nem fog működni.

    Ezzel szemben, ha egy régi klasszikussal szeretne játszani, a DirectInput-vezérlők olyan lehetőségeket nyújtanak, amelyeket az XInput-vezérlők nem.

    Köszi a ((#1178) DeFranco )hszt akkor nagyjából képben vagyok :R

    [ Szerkesztve ]

    Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1

Új hozzászólás Aktív témák