Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Yvorl_

    tag

    válasz csirkemano #550 üzenetére

    A krumpliról jut eszembe:

    Rakott krupli

    2-3 kg krumpli
    masfél nagy vagy 4 kis tejföl
    14-16 tojás
    1 kilo virsli (de lehet főzőkolbász is izlés szerint)
    2-3 nagyfej hagyma
    4-6 szelet baconszalonna
    ujjnyi (hosszába) parasztkolbász

    krumplit hejaba felrakjuk keves sóval megfőzni
    10 tojást is felrakunk főni.
    Ha kész mindkettőt meghámozzuk, megpucoljuk
    Veszünk egy jó nagy magasfalú tepsit.
    alulra belekarikazunk egy ket fej hagymát izlés szerint és mellérakujuk a szalonnákat.
    valamint öntünk kevés olajat.
    ha megvan elkezdjük belekarikázni a krumplikat. ha kész az első réteg jöhet a tojás ugyancsak belekarikázva, illetve a virsli ugyancsak beleszeletelve. krumplit tojast retegenkent hasznos megsózni.
    majd fogjuk amaradék 4 tojást és szétvéáálasztjuk a sárgáját és a fehérjét sárgáját összekeverjük a tejföllel aztán felverjük a fehérjét jó keményre és ovatosan hozzáforgatjuk a sárgájás tejfölt. Izlés szerint ehet fűszerezni én kevés sót és tárkonyt szoktam belerakniattól pikáns íze lesz.
    A szósz felét ráöntöm az eddigi rétegekre.
    ide lehet beszórni aki szereti a kevés parasztkolbászt karikázva.
    majd a maradék hagymát rászeletelem, krumplit tojást és virslit ebben a sorrendben. És a tetejére a maradék szószt.
    TEpsit sütőbe közepes lángon 35-40 percre.
    MEgsülés előtt 5-10 percel izlés szerint lehet még a tetejére rakni sima avagy füstölt sajtot, hogy az is még jó ropogósra süólhessen.
    Ha már elkezd pirulni a szósz akkor jó.

    Hagyma nem kötelező bele de a tapasztalataim szerint kicsit száraz lesz nélküle ha teljesen megsül, míg, ha van benne akkor jó lét enged a hagyma és nem lesz száraz.
    Persze ha nem sütjük teljesen meg akkor se lesz száraz mert akkor aszaft marad kicsit még totyogós de azt kérdés ki szereti.

    You can't teach new tricks to an old GOD!

Új hozzászólás Aktív témák