Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Razarus

    tag

    Üdv

    Van pár napja ugye az a Plextor M6 Pro (128 MB) SSD-m.

    Sajna, HDS nem olvassa a hőmérsékletét, de biztosan nem lesz ezzel baj, mert órákon át tartó ide-oda másolgatás alatt sem melegedett a SSD, és ez szó szerint értendő: rendszeresen ránéztem hőkamerával és egyszer sem lehetett megkülönböztetni a háttértől, környezettől, vagyis zéró hőtermelése van. Mint ha nem is működne... pedig megy, mint a villám. Egyszer boot-olni kellet a régi HDD-ről (beállításokat kilesni) és hát... Soha többet nem kínzom magam meg ezzel. :D
    Nem is használtam fel végül a ZM-2HC2-öt (ez hűtötte/csillapította a régi HDD-t), hanem csak simán a saját gyári keretével szereltem egy 3,5-ös helyre a SSD-t. Csavarok, furatok hajszálpontosak, csak annyi "ráhagyás volt itt, amennyi kell is ide.

    A (serial-al) mellékelt SW-k közül kettőt üzemeltem be:
    "NTI Backup Now EZ"
    Ez pont az, aminek hangzik is: backup-oló progi.
    [link]

    Csak pár szó erről: letisztult, átlátható felülete van, mentes minden felesleges "csilli-villi"-től. A beállítása, kezelése is "faék" kategória. Egyetlen "nem bejövős" dolga az, hogy megkezdett mentéseket nem lehet megszakítani vagy szüneteltetni (vagy én nem jöttem rá arra, hogyan kell...) Ez alapesetben nem is baj persze, de (még kísérleteztem a progival) amikor jó magas prioritással futtattam a teljes mentést, hát az szépen leültette a gépemet. :D
    A teljes rendszert saját formátumban menti, a könyvtárakat/fájlokat simán másolja a megadott helyre (ha nincs titkosítás beállítva, mert ezt is lehet)

    A másik progi a "Plextool"
    Kb. ez is azt csinálja, amire neve utal: a SSD-t lehet szemmel tartani, ellenőrizni vele. (Alul lehet válogatni)
    A "Plexturbo" opciót érdemes bekapcsolnom? Kicsi plusz tempóért nem kockáztatnám meg az adatok RAM-ban cache-lését... (lesz majd UPS., de most még nincs)
    Képek a progiról:

    Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, ami utána nem válik be...

Új hozzászólás Aktív témák