-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
A Bibliát ne keverjük ide, az egy kicsit más
"A mennyiségre ment rá, nem a minőségre."
Rég röhögtem ilyen jót, de tényleg A Gyűrűk Ura nem csak egy történet, hanem egy egész világ, saját vallásokkal, nyelvekkel, mitológiákkal, fajokkal És ezek a dolgok olyan szinten ki vannak dolgozva, hogy az valami hihetetlen. A mennyiséget egyébként nem értem, mert Tolkien ezeket a könyveket önmagának és nem megrendelésre írta, így a mennyiségre felesleges volt rámennie, ugyanis pénz nem nagyon származhatott belőle. Ha olvasol egy összefoglalót a Gyűrűk Ura megírásáról, biztos, hogy benne lesz, hogy vannak dolgok, amiket több tíz alkalommal átírt bizonyos részeket, amiből látszik, hogy nem csak úgy odacsapott valamit
Az általad felsorolt írók közül egyedül Timothy Zahn-tól olvastam könyvet, de az semmiképpen sem szépirodalom, hanem inkább lektűr. És egy szórakoztató irodalmi könyvet ne hasonlítsunk egy szépirodalmi műhöz. Hasonlítsd akkor inkább Asimov-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
LOTR
addikt
pont az elfogultságom miatt nem is bocsátkozom vitába ezen téren, vagyis próbálom elkerülni, de azért megkérdőjelezem, ha már ennyire nem értek egyet valamivel
az avatarod alapján egyből gondoltam, hogy sci-fi írót fogsz felhozni példának, ami nem gond, mert ez is mutatja, hogy neked az a műfaj tetszik jobban, viszont ez nem von le semmit Tolkien tehetségéből, csupán azt támasztja alá, hogy különbözőek az ízlések itt is
(tudom, hogy ezt te nem mondtad, de akkor) pl. egy Charles Dickens, aki szintén a világ egyik legjobbja, sem lenne olyan tehetséges, mint az általad említett író? (akit én nem ismerek, nem tudom mit írt, nem is hallottam róla) ez inkább csak ilyen költői kérdés akart lenni
One Ring to rule them all
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- World of Tanks - MMO
- Nők, nőügyek (18+)
- Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN